Ensana Health Spa Hotels
StoryEditor

Posezónny reštart? Najlepšie, čo môžete urobiť!

08.12.2023, 00:00
PR Články

Rok ubieha tak rýchlo, že sa nečudujeme nikomu, kto pri hľadaní ozdôb v garáži zakopol o nevyfúknutú nafukovačku z leta. Pri takýchto obrátkach sa dá veľmi rýchlo zabudnúť na oddych a balans medzi povinnosťami a relaxom.

Keď si vravíte, že pri aktuálnom pracovnom vyťažení a povinnostiach, ktoré predchádzajú záveru roka jednoducho nestíhate oddychovať, začnite vnímať nenápadné signály skôr, ako vám vaše telo či psychika povie stop.

Stlačte pauzu

Angličtina má na pomenovanie toho, čo treba robiť jedno výstižné slovné spojenie. Better safe, than sorry. Po slovensky by sa to dalo nazvať aj prevenciou, no v aktuálnom tempe môže plánovanie oddychu a aktivít, ktoré poskytujú relax, potešenie a sú zdrojom pozitívnych zážitkov a emócií znamenať len ďalší tlak. Síce nie je najšťastnejšie nechať to zájsť tak ďaleko, no veľmi zrozumiteľným indikátorom preťaženia sú spočiatku nenápadné zmeny, ktoré na sebe môžete pozorovať na každodennej báze.  

1, Ani po prespatej noci sa necítite oddýchnutí – spánok, respektíve jeho poruchy bývajú väčšinou jedným z prvých signálov, ktorý zreteľne informuje o tom, že ste preťažení a je čas na odpočinok. Hoci spíte „tabuľkovo“, ráno sa budíte ako po prehýrenej noci a niekoľkokrát do dňa sa prichytíte pri tom, že vám hľadiac do počítača klipkajú oči? Oddychovať totiž neznamená len spať. V prípade, že sa nedokážete stíšiť, vykĺznuť z rutiny, zmeniť prostredie a vypnúť neustále bežiaci „to do“ list vo svojej hlave, únava sa bude zvyšovať a začnú sa na ňu nabaľovať ďalšie problémy.

2, Jedlo vám neposkytuje to, čo by malo – a teda uspokojenie, pocit nasýtenia a potrebné živiny a z nich prameniacu energiu. Keď svoje telo prirovnáte trochu technicky k motoru, vyjde vám, že ani ten nebude fungovať optimálne, keď nebude pravidelne dostávať kvalitné palivo. Nie je dlhodobo udržateľné, aby ste vynechávali potravu, takisto je neúnosné neustále sa niečím kŕmiť a momentami okamžitého uspokojenia odďaľovať riešenie toho, čo prebieha na pozadí prejedania sa. Nie raz to býva preťaženie, stres a nedostatok plnohodnotného odpočinku.

3, Strácate záujem o to, čo vás napĺňalo – keď sa z vášnivého čitateľa stáva niekto, kto nie je schopný dočítať jednu jedinú knihu, z veselého cestovateľa niekto, koho zrazu obťažuje aj cesta do práce, vedzte, že sa niečo deje. Prokrastinácia v bežných činnostiach, ktoré je nutné zvládnuť je ďalším hlásením, ktoré vás informuje o tom, že máte dosť a oddych neznesie odklad. Je čas zmobilizovať sa a začať konať skôr, než sa diskomfort stane vašim každodenným nechceným spoločníkom a začarovaný kruh jedinou dráhou, po ktorej sa budete schopní pohybovať.

Nekvalitný spánok, zanedbávanie pravidelnej a hodnotnej výživy a nulová motivácia robiť to, čo vás tešilo automaticky vedie k poklesu imunity a do kolobehu únavy, nejedenia, prejedania sa a straty motivácie pribudnú aj neustále prechladnutia či bolesti hlavy.

Takto sa to robí!

V ideálnom prípade by pre vás mala byť zdvihnutým prstom únava a neschopnosť kvalitne sa vyspať. Keď neviete bez prerušenia prespať tri po sebe nasledujúce noci, je čas zamyslieť sa nad svojim vypätým režimom a zjednať nápravu. Otvorte si stránku ensanahotels.com/sk zarezervujte si si víkendový či rovno 5-dňový pobyt na jednom z najkrajších slovenských ostrovov. Keď patríte do „partičky“ vyťažených workoholikov, bude sa vám páčiť v 4* hoteli Esplanade. Tento vzdušný, svetlom zaliaty hotel, ktorý patrí do siete Ensana Health Spa Hotels je postavený v škandinávskom štýle a ponúka svojim hosťom okrem ubytovania, pestrých možností stravovania a relaxu aj kúpeľné služby na vynikajúcej úrovni.

image
Ensana Health Spa Hotels

Je priamo prepojený s impozantným balneologickým centrom Balnea Health Spa, ktoré sa svojou rozlohou a množstvom ponúkaných procedúr radí medzi najväčšie v strednej Európe. Okrem liečebných procedúr zameraných najmä na pohybový a neurologický aparát ponúka hotel aj vodný svet a vnútorný či celoročne otvorený vonkajší termálny bazén. Niektoré liečebné procedúry môžete absolvovať aj priamo v hoteli – inhalačná terapia, oxygenoterapia, soľná jaskyňa, infračervené prúdy, hydrogalvan či magnetoterapia je pre vás pripravená v jeho priestoroch a vy si ju môžete vychutnať bez toho, aby ste z hotela „vytiahli päty“.

Hotel Esplanade Health Spa vďaka ponúkaným službám priťahuje nielen kúpeľných hostí, ale aj mladých, pracovne vyťažených ľudí, ktorí od svojho pobytu nečakajú len kvalitné ubytovanie a relax vo vodnom či saunovom svete, ale chcú profitovať aj z kúpeľných procedúr, ktoré sú na piešťanskom Kúpeľnom ostrove absolútne unikátne. Navyše, vychutnať si pár dní v hektickom decembri na Kúpeľnom ostrove môžete aj s využitím tohtoročných rekreačných poukazov od zamestnávateľa, ktoré platia len do konca tohto kalendárneho roka a sú neprenosné do roka 2024.  

image
Ensana Health Spa Hotels

Nepremeškajte príležitosť dopriať si kvalitný posezónny a predsviatočný reštart, z ktorého budete čerpať ešte dlhé mesiace. Viac na ensanahotels.com/sk.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 19:27