Electrolux
StoryEditor

Electrolux predstavuje svoje najúspornejšie spotrebiče s označením EcoLine

30.11.2023, 00:00
PR Články

Líder v oblasti udržateľnosti, značka Electrolux, prichádza s úspornými modelmi pod označením EcoLine, ktoré znižujú negatívny vplyv na životné prostredie.

Značka Electrolux uviedla na trh výber najúspornejších modelov EcoLine, ktoré spĺňajú najprísnejšie kritéria pre energetickú účinnosť pri ich každodennom používaní. Na základe vedeckých výskumov je preukázané, že približne 85 % environmentálnej záťaže nevzniká pri výrobe, ale počas používania spotrebiča. Všetky vybrané modely Electrolux EcoLine boli preto navrhnuté tak, aby sa znížil ich negatívny vplyv na životné prostredie a zároveň poskytovali vysokokvalitný výkon.

Ponuka Electrolux EcoLine zahŕňa spotrebiče naprieč všetkými kategóriami domácich spotrebičov. Základom každého modelu sú technologické inovácie a funkcie navrhnuté tak, aby bol vplyv na životné prostredie čo najnižší:

  • Práčky Electrolux EcoLine s energetickou triedou lepšou než najlepšia trieda A na trhu prináša funkcie ako program UltraWash 59, ktorý účinne perie na 30 °C a ušetrí až 30 % energie.
  • Práčky Electrolux EcoLine tiež disponujú technológiou Steam, ktorá ponúka parné osvieženie odevov (program FreshScent) len za 25 minút a vďaka ktorej ušetríte až 96 % vody. Para takisto znižuje pokrčenie bielizne, čím minimalizuje potrebu žehlenia.
  • Sušičky bielizne Electrolux EcoLine s technológiou tepelného čerpadla môžu ušetriť až o 68 % viac energie než kondenzačné sušičky.
image
Electrolux
  • Rúry Electrolux EcoLine pri varení v pare zachovávajú v pokrmoch minerály a vitamíny a zároveň spotrebujú až o 20 % menej energie. Funkcia parného čistenia potom ušetrí až 95 % energie v porovnaní s pyrolytickým čistením.
  • Chladničky Electrolux EcoLine predstavujú energeticky najúčinnejšie modely s vnútorným priestorom vyrobeným až zo 70 % z recyklovaného plastu a so špeciálnou zásuvkou GreenZone, ktorá zachováva až 95 % vitamínov v potravinách.
image
Electrolux

Medzi ďalšie spotrebiče zaradené v ponuke Electrolux EcoLine patria odsávače pár, varné panely, umývačky riadu a samostatne stojace sporáky.

image
Electrolux

„Spotrebitelia chcú skvelý výkon a úsporu zdrojov, a to bez kompromisov. Presne to spĺňa Electrolux EcoLine," vysvetľuje Petra Kuníková, marketingová manažérka spoločnosti Electrolux Group. „Naším cieľom je ľuďom uľahčiť výber najúspornejších spotrebičov pomocou označenia EcoLine a ponúknuť im modely, ktoré pomáhajú výrazne znižovať náklady na energie a vodu."

Uvedenie Electrolux EcoLine ide ruka v ruke s prezentáciou výskumu založeného na štúdii zverejnenej  spoločnosťou Electrolux Group. Tá jednoznačne preukázala, že spotrebiteľom záleží na používaní spotrebičov šetrnejších k životnému prostrediu a preferujú modely, ktoré im pomáhajú znižovat náklady na energie:

  • 58 % respondentov považuje energetickú úsporu za rozhodujúci faktor pri výbere svojho ďalšieho spotrebiča.
  • 65 % spotrebiteľov tvrdí, že chcú nakupovať udržateľné veci, ale len 26 % to aj skutočne robí.
  • 88 % respondentov by si prialo, aby im značky pomáhali byť v každodennom živote šetrnejší k životnému prostrediu a správať sa k prírode ohľaduplnejšie.
  • 86 % dospelých v Európe sa v posledných 12 mesiacoch snažilo znížiť spotrebu energií v domácnosti.
  • 88 % respondentov si myslí, že v nasledujúcich 12 mesiacoch budú musieť šetriť peniaze za energie.

„Pokiaľ ide o šetrenie zdrojmi, značka Electrolux používa na definíciu životného cyklu spotrebiča vedecky podložený prístup, ktorý ukázal, aké dôležité je vyrábať produkty využívajúce zdroje čo najefektívnejšie. Nakoľko približne 85 % celosvetových emisií CO2 zo spotrebičov vzniká pri ich používaní, môžu zákazníci produkty Electrolux používať bez výčitiek. Práve zníženie emisií CO2 je pre klimatické ciele spoločnosti Electrolux zásadným bodom. Nedávno sme oznámili, že sme znížili emisie o viac než 25 % v porovnaní s rokom 2015, a spotrebiče Electrolux EcoLine nám pomôžu tento vplyv ešte viac znížiť," komentuje Sarah Schaeferová, viceprezidentka pre udržateľnost spoločnosti Electrolux pro Európu.

Viac na www.electrolux.sk.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 08:53