Norb_KM/Shutterstock.com
StoryEditor

Poznáte aquaparky na Slovensku? Toto sú 4 najlepšie

20.11.2023, 00:00
PR Články

Vonku už síce nie je počasie na kúpanie, avšak aquaparky fungujú celoročne a vy ich môžete navštíviť aj v zime. Ak si lámete hlavu nad tým, kde stráviť peknú dovolenku alebo víkend so svojou rodinou, aquaparkom určite nič nepokazíte. Nielen, že budete mať zabezpečené ubytovanie a každodennú dávku relaxu, zároveň sa môžete kedykoľvek vybrať od okolitej prírody.

Na Slovensku sa nachádza viac než 15 známych, aj menej známych, aquaparkov. Všetky ponúkajú rôzne atrakcie, vírivky a wellness zóny. Ako si vybrať? My sme vybrali 5 najlepších aquaparkov aj s ohľadom na možnosť turistiky alebo prechádzok v prírode.

Ktoré aquaparky sú skutočne blízko k prírode?

Aquapark Tatralandia

Snáď najznámejší slovenský aquapark nemôže chýbať ani na našom zozname. Blízko Liptovského Mikuláša nájdete Tatralandiu, ktorá sa môže pochváliť množstvom tobogánov a šmýkačiek. Ak ste si prišli poriadne oddýchnuť, navštívte aj Keltský saunový svet, v ktorom vás zaručene prekvapí množstvo sáun. K dispozícií sú vám aj masážne kúpele. Potrebujete ubytovanie v Tatralandii? Vyberte si jeden z domčekov hneď vedľa aquaparku.

Liptov určite stojí za preskúmanie. Liptovská mara, Demänovská jaskyňa slobody alebo Demänovská ľadová jaskyňa či Múzeum Liptovskej dediny. Čisté prostredie Liptova nadchne každého.

Meander park Oravice

Vedeli ste, že aj na Orave sa nachádza aquapark? Nie len tak hocijaký! V Oraviciach nájdete bazény naplnené geotermálnou liečivou vodou, v ktorej sa nachádza vysoké percento minerálov. Potešiť vás môže aj vonkajší bazén, do ktorého budete môcť ísť aj počas zimných mesiacov. Vonkajšie bazény majú až 38 stupňov celzia. Vo vnútri nájdete aj bazény pre deti so šmýkačkami či morskými vlnami. Plavcov poteší klasický plavecký bazén.

Orava je zároveň miestom, kde si prídu na svoje aj nadšení turisti. Na prechádzku či výlet sa môžete vybrať do Múzea Oravskej dediny, na Oravský hrad alebo na známy Slanický ostrov. V zimných mesiacoch je už vonku chladnejšie, preto si nezabudnite pribaliť aj naozaj teplé oblečenie. Chcete vyzerať aj na prechádzke upravene? Najlepšie spravíte, ak zvolíte dámske tričká s potlačou a k tomu hrubý sveter a bundu.

AquaCity Poprad

Ak cestujete pravidelne vlakom do Tatier, museli ste už zahliadnuť AquaCity Poprad blízko popradskej stanice. Tento obľúbený aquapark slúži ako miesto relaxu nielen pre tatranských turistov. Deti určite poteší pirátska loď, dospelých bazénové lagúny a starší si dokonale oddýchnu v jednej z mnohých víriviek. Niektoré termálne vody, ktoré plnia bazény, majú viac než 20 minerálov.

Rozprávať o prírode v blízkosti Popradu je priam zbytočné. Naše veľhory sú hneď za rohom. Môžete sa vyviesť tatranskou električkou na Štrbské pleso alebo si „dať do tela“ a vybrať si nejaký štít, ktorý zdoláte. Každopádne vám veľmi odporúčame ubytovanie pri AquaCity Poprad. Budete mať blízko k relaxu, aj k horám.

Thermalpark Dunajská Streda

Po troch vyššie spomenutých aquaparkoch sa presunieme o niečo nižšie – do Dunajskej Stredy. Termálna voda je naozaj horúca, dosiahnuť môže až 39 stupňov celzia. Podobne ako v ostatných aquaparkoch, aj tu máte k dispozícií masážne centrum, saunový svet či rôzne špeciálne procedúry.

Nakoľko sa Dunajská Streda nachádza v prostredí Žitného ostrova, na prechádzku sa môžete vybrať napríklad do Galérie súčasných maďarských umelcov priamo v meste. Samotný Žitný ostrov však ponúka niekoľko cyklotrás. Blízko Dunajskej stredy je obec Orechová Potôň, v ktorej sa nachádza Malkia Park. V nej žijú veľké mačkovité šelmy, ktoré uvidíte na vlastné oči.

Slovenské aquaparky určite majú čo ponúknuť. Zbaľte celú rodinu, vyberte si cieľovú destináciu a vyberte sa na dovolenku či predĺžený víkend.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 01:37