Bontonfilm
StoryEditor

Ako prežiť svojho muža

14.11.2023, 00:00
PR Články

Mladá herečka Lucie (Jana Bernášková) sa po materskej dovolenke snaží vrátiť do práce, pričom sa stretáva s klasickými starosťami slobodných matiek a súčasne sa zamotávaa do bláznivých situácií pri hľadaní novej lásky. Hlavnú hrdinku na jej neľahkej životnej ceste doprevádzajú extrovertné bláznivé kamarátky (Iva Pazderková, Mahulena Bočanová, Pavla Dostálová) a jej zhmotnený vnútorný hlas Šedivka (Ivana Chýlková), s ktorou má veľmi komplikovaný vzťah. Koľko mužov a žien musíme v živote prežiť, kým stretneme toho pravého?

Komediálny príbeh zo súčasnosti je adaptáciou rovnomenného úspešného bestsellera Jany Bernáškovej, ktorá si vo filme zahrala hlavnú úlohu. Réžie a scénára sa ujal Rudolf Merkner, autor legendárneho seriálu Vyprávěj. Francúzsky kameraman Nicolas Bordier filmu dodal špecifickú vizualitu. Zvuk filmu mal na starosti držiteľ dvoch Českých levov, zvukár Jiří Klenka. V hlavných mužských úlohách sa predstavia Marek Němec, Roman Zach a Tomáš Měcháček.

 

 

Česká republika – 2023                                          

Číslo filmu: BON23018

Dĺžka: 90 minút

Žáner: komédia, romantický                                            

Premiéra: 9. novembra 2023

Réžia: Rudolf Merkner

Námet: Jana Bernášková (kniha)

Scenár: Rudolf Merkner

Hrajú: Jana Bernášková, Marek Němec, Ivana Chýlková, Roman Zach, Tomáš Měcháček, Iva Pazderková, Mahulena Bočanová, Jitka Sedláčková, Pavla Dostálová, Hana Vagnerová a ďalší

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 03:59