FRAIS
StoryEditor

Botox nie je jedinou cestou k mladšiemu vzhľadu: Ubrať vek si dokážete aj týmito spôsobmi

13.10.2023, 00:00
PR Články

S vekom prichádza viacero zmien. Zatiaľ čo tie psychické často vítame, tie fyzické nás vedia potrápiť. Ako sa s nimi popasovať – a čo robiť, ak túžime po mladšom vzhľade?

Procesu starnutia pleti sa nevyhne nikto z nás ako ani typickým prejavom, s ktorými prichádza ochabnutosť pokožky, vrásky na tvári, pigmentové škvrny, suchá pleť či strata objemu tváre. Ako hovorí uznávaná estetická lekárka, tieto znaky sú prirodzenými dôsledkami procesu starnutia.

„Prirodzené starnutie nezastavíme, ale môžeme ho jemne korigovať, aby sme nepôsobili smutným a unaveným dojmom, ale vyžarovali sviežosť. Aj preto odporúčam absolvovať rôzne dermatologické zákroky, ktoré dodajú pleti dôležité vitamíny, kyseliny a účinné látky. Takým príkladom je napríklad mezoterapia, ktorá dokáže pleť rozžiariť a hydratovať a zároveň sa postarať aj o drobné vrásky,“ vysvetľuje estetická lekárka a zároveň riaditeľka Inštitútu zdravia a krásy FRAIS MUDr. Vanda Przewlocka, PhD. a dodáva, že starnutie postupuje po tridsať päťke výraznejším tempom a prevencia je v tomto smere naozaj dôležitá. Čo však s tým, ak je na prevenciu neskoro – a vrásky na vašej tvári sú už viditeľné?

image

MUDr. Vanda Przewlocka, riaditeľka Inštitútu zdravia a krásy FRAIS

FRAIS

„Najznámejšia procedúra, ktorá je overená, kvalitná, bezpečná je botox, no existuje aj mnoho ďalších alternatív, ktoré dokážu eliminovať vrásky a prinášajú viditeľné výsledky,“ vraví ďalej doktorka Przewlocka. Medzi najvyhľadávanejšie zákroky, ktoré majú podobný omladzujúci účinok ako botox, patrí:

  1. Frakčný resurfacing

Frakčný resurfacing je ošetrenie tváre vykonávajúce sa pomocou moderného, ablačného CO2 laseru. Už počas jedného zákroku dochádza k odpareniu povrchových vrstiev kože a následnej intenzívnej regenerácii. Eliminujú sa ním nielen hlboké vrásky, ale aj pigmentácie či jazvy. Okrem silného omladzujúceho efektu sa naštartuje tvorba vlastného kolagénu, čo sa postará napríklad o zlepšenie textúry pleti.

  1. Mezoterapia

Mezoterapia je procedúra, ktorá pomáha pokožke vrátiť svieži a mladistvý vzhľad. Cez toto regeneračné ošetrenie sa do pleti vpichujú mikroinjekcie obsahujúce bohatú zmes vitamínov, minerálov či účinných látok. Jednou z foriem mezoterapie je aj PRP procedúra zvaná tiež Dracula terapia. Klientovi sa odoberie jeho vlastná krv a následne oddelí krvná plazma. Tá je potom ihličkami vpichovaná do pleti, kde podporuje tvorbu kolagénu. Výsledkom je pevnejšia a plnšia pokožka bez vrások.

Na túto procedúru nedajú napustiť aj mnohé celebrity, medzi nimi Kim Kardashian, Angelina Jolie či Kate Moss.

  1. Gouri

Medzi novinky v oblasti estetickej medicíny patrí ošetrenie tekutým Liftingom Gouri. Ide o prémiový stimulátor kolagénu, ktorý zvyšuje rýchlosť jeho syntézy v dôsledku starnutia pokožky. V priebehu dvoch týždňov na tvári badať viditeľné zmeny v podobe redukcie vrások a zvýšenej elasticity. Navyše, Gouri je prvým produktom v plne rozpustnej forme, ktorý neobsahuje mikročastice. V pokožke sa tak dokáže na rozdiel od iných látok ľahko a rovnomerne šíriť do okolia vpichu.

Viac zákrokov nájdete v Inštitúte zdravia a krásy FRAIS, ktorá sa radí medzi popredné estetické kliniky na Slovensku.

image
FRAIS

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 01:44