Katarína Runa
StoryEditor

Internetom sa šíri nová výzva. Naučí vás, ako byť v pohode, aj keď je svet v chaose

06.10.2023, 00:00
PR Články

Pozná ich každý užívateľ sociálnych sietí a médií. Výzvy, známe tiež ako challenges. Ich hlavnou úlohou je najmä zabaviť, edukovať, šíriť osvetu, no niektoré z nich mohli reálne ohroziť zdravie človeka. Teraz je tu však výzva, ktorá vám nijako neublíži. Naopak, vo svete polarizovanej spoločnosti a negatívnych informácií vám pomôže nájsť pokoj, rovnováhu a skoncovať s obavami z budúcnosti. Stojí za ňou obľúbená transformačná učiteľka, sprievodkyňa Katarína Runa a ponúka ju zdarma.

Snáď najznámejšou výzvou, ktorá sa so sociálnymi sieťami spája, bola tzv. Ice Bucket Challenge. Jej cieľ bol ušľachtilý, no mnohí sa do jej realizácie nikdy nepustili. Výzva mala poukázať na riziká a negatíva ochorenia známeho ako amyotrofická laterálna skleróza. Účastník výzvy mal na seba vyliať vedro plné vody s kockami ľadu. Brrr. Pri spomienke na ňu ešte dnes mnohých strasie. O čosi príjemnejšia bola výzva známa ako Ten Year Challenge. Ľudia mali na svojich profiloch zverejniť svoju súčasnú fotografiu a tú, na ktorej sú presne o desať rokov mladšími.

Pozitívny dopad na životné prostredie mala výzva Trash Tag Challenge. Účastníci sa navzájom vyzývali, aby od odpadkov vyčistili vybrané územie. Zverejňovali pritom zábery pred a po brigáde. Z tých menej bezpečných a prospešných možno spomenúť výzvy ako Bird Box Challenge (pohybovanie sa v priestore s prekrytými očami) alebo Kiki Challenge. (ľudia vystupovali z pomaly sa pohybujúcich áut a tancovali popri nich).

Existovali a stále existujú aj dobre mienené výzvy, ktoré majú poukázať na neprávosť v spoločnosti alebo na negatívny dopad súčasného spôsobu života na psychické zdravie ľudí. Medzi také možno zaradiť výzvu MeToo či BlackoutTuesday. Pomôcť ľuďom má aj nová týždenná výzva od Kataríny Runa. Tá je známa ako úspešná a dôveryhodná transformačná učiteľka. V týchto dňoch vyzýva ľudí, aby sa stali súčasťou jej bezplatnej výzvy Ako byť v pohode, keď je svet v chaose. Registrácia už prebieha. „Ľudí čaká mnoho zmien. Strach z chaosu dnešných dní sa nás intenzívne zmocňuje. Máme obavy a úzkosť pri pomyslení na to, z čoho budeme schopní splácať hypotéku, ako zvládneme zdražovanie a infláciu. Lomcujú nami obavy z budúcnosti a neisté sú v mnohých rodinách aj pracovné miesta. Poznám spôsob, ako nájsť vo všetkej tejto tme niť, ktorá môže priviezť ľudí ku svetlu a zvýšiť im pocit sebadôvery,“ hovorí Katarína Runa.

V priebehu siedmych dní si môžu ľudia osvojiť nové spôsoby myslenia a konania, ktoré im pomôžu ľahšie prekonať prekážky súčasnej doby. „Výzva nebude nikoho nič stáť, prebiehať bude v uzatvorenej skupine na sociálnej sieti.  Jej súčasťou sa môže stať každý, kto sa zaregistruje na mojej oficiálnej internetovej stránke,“ pokračuje iniciátorka výzvy.

 

image
Katarína Runa
Kto je Katarína Runa?

Katarína Runa je vyhľadávaná transformačná učiteľka a sprievodkyňa, so silným príbehom a pochopením životných lekcií, ktoré jej pomohli prerodiť sa z ubolenej ženy na prahu rozvodu s nulou na účte na inšpiratívnu a podporujúcu líderku, ktorá nasleduje svoje poslanie, teší sa z krásneho partnerského vzťahu a rodiny a dovoľuje si jeden po druhom meniť svoje sny na skutočnosť. Vo svojej práci s ľuďmi používa rovnaké techniky, ktoré jej umožnili vyliečiť sa a vytvoriť si život, po akom vždy túžila.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 02:28