PMI
StoryEditor

Kratšie dni, stres a zlozvyky? Doprajte si čas i na jesenné upratovanie

27.09.2023, 00:00
PR Články

Farebná, daždivá a pre mnohé z nás aj rýchla. Jeseň nám už ukázala svoju tvár a vy si môžete dopriať viac starostlivosti. A rovnako i vaša domácnosť. S týmto ročným obdobím prichádza aj únava, stres a vtedy o to viac inklinujete k zlozvykom. Ako na ne?

Dni sa nám skracujú a zdá sa vám, že času je akosi menej. Nájdite si však čas na seba a aj na svoju domácnosť. Pravidelné upratovanie, ale aj nahliadnutie do poličiek a skriniek, kde sme odložili staršie zariadenia? Určite máte doma niečo také, čo už nepoužívate. Ak ich odložíte na miesta, kde ich vedia spracovať v ďalšej výrobe, urobíte si poriadok nielen u seba doma, ale prispejete k ekologickejšej výrobe či spotrebe rôznych technologických zariadení.

Prečo upratovať? Zamestnáte si myseľ, ale aj ruky. A navyše sa hovorí, že poriadok pôsobí pozitívne na našu myseľ. Ak máte doma čisto a pekne, určite máte aj lepšiu náladu, lepšie sa vám pracuje a tešíte sa z toho. Pri jesennom upratovaní sa môžete pozrieť aj na vaše zlozvyky a urobiť si poriadok i s nimi. Ak ste cez leto neodolali bohatej ponuke all inclusive na dovolenke, dali ste si viac miešaných nápojov a dopriali ste si aj nejaké koláčiky, tak teraz vás čaká prísnejší režim. Zlozvyky sa na nás nalepia, ani nevieme ako. Rovnaký problém ustriehnuť si svoju pevnú vôľu majú aj fajčiari. S príchodom nového školského roka súvisí mnoho povinností pre rodičov a návrat do práce po prázdninách tiež býva zvyčajne náročnejší. A tak prichádza stres a práve ten je spúšťačom fajčenia.

image
PMI

Bezdymová jeseň

Dospelí fajčiari, ktorí nechcú alebo nedokážu prestať s klasickými cigaretami, však môžu siahnuť po alternatíve – bezdymovom zariadení IQOS ILUMA. A aj keď nie sú bezdymové zariadenia bez rizika, pretože obsahujú nikotín a sú návykové, stále zostávajú lepšou voľbou ako fajčenie cigariet.

Zbavte sa cigariet a aj stresu. Zamestnajte svoju myseľ niečím užitočným – napríklad spomínaným upratovaním.  Zbavte sa nadbytočných „zberačov prachu“, pretrieďte si technologické vychytávky, ktoré už nepotrebujete. Starý mobil, počítač a iné zariadenia, ktoré už nejaký čas nepoužívate. Mimochodom, viete, čo s nimi? Mnohé z nich viete vrátiť naspäť do výroby.

Čo so starým IQOS zariadením? Recyklujte

Ak máte doma staršie zariadenie od IQOS, respektíve také, ktoré nepoužívate, môžete ho priniesť do akejkoľvek IQOS predajne. Tam ho vložíte do špeciálneho zberného boxu, prípadne ho odovzdáte obsluhe v predajni. Recyklovaný materiál bude použitý v ďalšej výrobe, napríklad pri výrobe energie.

image
PMI

Rozlúčte sa so starým, vyberte si nové

Bezdymové zariadenie IQOS ILUMA náplň nespaľuje, ale iba nahrieva. A tak nevzniká žiadny dym a ani popol. Ide o prelomovú technológiu indukčného nahrievania náplne. Pri používaní bezdymových zariadení vzniká aerosól, ktorý obsahuje výrazne menej škodlivín ako cigaretový dym. Tieto bezdymové zariadenia bez nahrievacej čepele ponúkajú čistejší spôsob ohrevu priamo zo stredu náplne. 

IQOS ILUMA navyše nie je potrebné čistiť. Produkt nie je kompatibilný s predchádzajúcimi generáciami IQOS.

Bezdymové zariadenia IQOS nie sú bez rizika. Dodávajú nikotín, ktorý je návykový. Sú určené len pre dospelých, ktorí by inak pokračovali vo fajčení alebo užívaní iných nikotínových výrobkov.

image
PMI
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 06:58