Visit Košice
StoryEditor

Slovenské herečky si užili dámsku jazdu v Košiciach! Ktoré miesta sa oplatí navštíviť?

14.09.2023, 00:00
PR Články

Schody lásky, unikátny výhľad na celú metropolu východu, moderné alebo klasické umenie, ale aj mexické chute. To všetko môžete objaviť v jednom meste – v Košiciach.

Svoj deň tu určite začnite raňajkami a kávou v jednej z kaviarní na Hlavnom alebo Dominikánskom námestí, kde sa vždy doobeda koná lokálny trh so zeleninou, ovocím a kvetmi. Ak máte radi tureckú alebo orientálnu kuchyňu, tak sa zastavte v Orient‘s Heart. Vôňa čaju a kávy vás privíta rovnako ako nedávno herečky Zuzku Vačkovú a Andreu Karnasovú. Ich cesta ďalej viedla na Hlavnú ulicu 59, kde sídli Visit Košice Infopoint. Nájdete ho v budove Historickej radnice, kde okrem obdivovania priestoru s moderným dizajnom zakúpite unikátne suveníry z Košíc od lokálnych umelcov. „Dámy okúzlili originálne tašky od DORKA bags s motívom legendárneho košického vetra, ale aj tričká či tašky s motívom “Čaja” a “Šrác,“ hovorí Lenka Varcholová, manažérka Visit Košice Infopoint.

Prechádzky po malej Budapešti

Najvýznamnejším skvostom Košíc je nepochybne najväčší kostol na Slovensku – Dóm sv. Alžbety. Vyniká tajuplnou duchovnou atmosférou a jeho interiér je umeleckým dielom. Určite v ňom vyhľadajte a prejdite dvojité točité gotické schody z 15. storočia, ktoré sa nazývajú aj schody lásky. Nevynechajte tiež výstup na jednu z veží Dómu sv. Alžbety, Žigmundovu vežu. Za výstup po 160 točitých úzkych schodoch sa vám veža odmení nádherným výhľadom na celé centrum mesta.

image
Visit Košice

Kde sa skrýva Ulička remesiel?

Košice sú známe ako mesto kultúry, a tak by bola škoda nevydať sa za umením. Zuzka Vačková s Andreou Karnasovou zavítali počas svojej dámskej jazdy aj na Hrnčiarsku ulicu, ktorá sa tiež nazýva Ulička remesiel. Pozreli si prezentáciu remesiel z minulých storočí a v dielni hrnčiara si ako spomienku na výlet z hliny vyrobili svoju vlastnú unikátnu misku. Ulička je známa aj kaviarňami či reštauráciami v krásnych zelených dvoroch, v ktorých si môžete vychutnať napríklad šálku voňavej kávy.

image

 

 

Visit Košice

Výstavy v Kunsthalle

Zuzka s Andreou nevynechali ani neďalekú bývalú budovu starej krytej plavárne, ktorá dnes predstavuje moderný výstavný priestor, v ktorom vystavujú umelci súčasného vizuálneho umenia. Košická Kunsthalle počas roka ožíva aj prostredníctvom rozmanitých kultúrnych podujatí, akým je napríklad aj medzinárodný filmový festival Art Film Fest. Návštevníkom priestor pravidelne ponúka výnimočný hudobný aj vizuálny zážitok.

image
Visit Košice

Mexická La Hacienda

Čo je lepšie, ako si záver dňa trochu okoreniť mexickými chuťami a rytmami? Nedávno najlepšie hodnotená košická reštaurácia La Hacienda sa nachádza len jednu minútu od Dominikánskeho námestia. Na letnej terase okúsite všetky mexické chute ako guacamole, jalapeños, pipian verde či granátové jablko. Naservírujú vám tu prvotriednu kvalitu jedál, ktoré zasýtia všetky vaše exotické predstavy. Vyskúšajte napríklad tacos, krevetové fajitas, chilli con carne alebo tostadas de camaron. Svoj gastronomický zážitok doplňte vyhlásenými kokteilmi či domácimi limonádami.

image
Visit Košice

V Košiciach o kultúrny aj zábavný program vo dvojici určite nebude núdza. Naplánujte si výlet plný autentických zážitkov! Ďalšie odporúčania na zaujímavé miesta či kalendár plný živých podujatí v meste nájdete na stránke www.visitkosice.org.

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 03:32