Takto chutí FrancúzskoKaufland
StoryEditor

Viete, ako chutí Francúzsko? Inšpirujte sa obľúbeným jedlom známej foodblogerky

03.08.2023, 00:00
PR Články

Láka vás vôňa diaľav, no rozpočet vás na ďaleké cesty nepustí? Vyskúšajte recept, ktorý si zo svojich ciest po svete priviezla Lenivá kuchárka!

Pokiaľ túto šikovnú foodblogerku ešte nepoznáte, je najvyšší čas to napraviť. Vyskúšajte recept na chutné jedlo, plné slnka a zeleniny, vďaka ktorému sa okamžite prenesiete do jej milovaného Francúzska.

„Francúzska gastronómia sa nachádza na svetovom zozname nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO a to viac než právom, keďže ovplyvnila kuchyne viacerých krajín sveta,“ hovorí Lenivá kuchárka a pokračuje: „Pre vás som si pripravila recept na Ratatouille – sezónne zeleninové jedlo, ktoré poznáte aj z rovnomennej rozprávky Ratatouille. Obsahuje veľa zeleniny, je ľahko stráviteľné a môžete ho podávať s chrumkavým pečivom. Dodnes si pamätám, ako som ho prvýkrát ochutnala v malom francúzskom bistre, s pohárom vína a jemnou nonšalantnou hudbou v pozadí. Francúzsko je skrátka zážitok, a to nielen na tanieri!“

Všetko potrebné na jeho prípravu, vrátane širokej ponuky čerstvého ovocia a zeleniny v bio kvalite pod značkou K-Bio, nájdete pod jednou strechou v Kauflande. Bon Appétit!

image

Veronika Čopíková Lenivá kuchárka

Kaufland

Ratatouille podľa Lenivej kuchárky

Paradajkový základ:

2 šalotky

4 strúčiky cesnaku K-Bio

200 g cherry paradajok

200 g červenej papriky K-Bio

400 g lúpaných paradajok K-Bio

100 ml suchého červeného vína

1 PL trstinového cukru

panenský olivový olej K-Bio

soľ

čierne korenie

sušené oregano

bazalka

tymian

 

Zeleninová vrstva:

3 väčšie paradajky

1 cuketa K-Bio

1 menší baklažán K-Bio

1 cibuľa K-Bio

panenský olivový olej K-Bio

soľ

čierne korenie

čerstvé bylinky (tymian, bazalka, rozmarín)

Postup:

V hlbokej panvici zohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno nasekané šalotky a opečieme do sklovita. Pridáme nakrájaný cesnak, na menšie pásiky nakrájané papriky a cherry paradajky, nakrájané na štvrtinky. Posypeme cukrom, dobre premiešame a chvíľu opekáme. Prilejeme víno a za občasného miešania privedieme do varu.

Pridáme lúpané paradajky, osolíme, okoreníme a ochutíme sušenými bylinkami. Za občasného miešania varíme 20 až 25 minút. Následne omáčku rozmixujeme a prelejeme do zapekacej misy. Na omáčku poukladáme na striedačku na tenké kolieska nakrájané paradajky, baklažán, cuketu a cibuľu. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

image

Ratatouille od Lenivej kuchárky

Kaufland

Zapekaciu misu prikryjeme papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečieme 30 minút, následne z misy stiahneme papier na pečenie a pečieme ďalších 15 minút. Po upečení posypeme ratatouille čerstvými bylinkami - výborný je tymian, bazalka, rozmarín či nasekaná pažítka. Prajeme dobrú chuť.

Recepty privezené z celého sveta, vrátane Francúzska, Španielska, Maroka a Bali, si teraz môžete pripraviť aj u vás doma. Čerstvé ovocie a zeleninu v bio kvalite, ako aj ďalšie kvalitné výrobky pod značkou K-Bio, kúpite exkluzívne v Kauflande. Pre viac inšpirácie a receptov navštívte kauflandkucharka.sk.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 01:45