Freepik.com
StoryEditor

Vizáž nevesty: Ako ju doviesť k dokonalosti?

31.07.2023, 00:00
PR Články

Svadba si vyžaduje bezchybnú organizáciu a súhru mnohých drobných detailov, ktoré spolu vytvárajú dokonalý celok. Záleží na priestore, výzdobe, ceremónii aj drobných svadobných doplnkoch, ktoré dotvárajú atmosféru tohto jedinečného dňa.

Nevesta, ktorá je kráľovnou tejto udalosti, sa snaží dosiahnuť perfektný vzhľad a popri všetkých organizačných záležitostiach sa musí starať o svoju vlastnú pohodu, aby sa nestalo, že sa stres odrazí na jej kráse.

Ako sa starať o pleť, aby bola v deň D čo najdokonalejšia?

Aby nevesta vyzerala v deň svadby čo najkrajšie, je dôležité, aby začala s pravidelnou starostlivosťou o pleť niekoľko mesiacov pred svadobným dňom. Toto by malo zahŕňať čistenie, exfoliáciu a hydratáciu pleti každý deň, aby bola pokožka zdravá a žiarivá. Taktiež je dôležité aplikovať vysoký ochranný faktor SPF na pokožku každý deň, aby sa predišlo poškodeniu slnkom.

image
Freepik.com

Navyše, nevesta by mala zvážiť pravidelné profesionálne ošetrenie pleti, ako je napríklad hydratačná maska alebo chemický peeling, aby maximalizovala zdravie a vzhľad pleti. A nakoniec, zdravá strava a dostatok vody sú rovnako dôležité pre zdravú a žiarivú pleť, takže je dôležité, aby nevesta dbala na svoje stravovacie návyky a pila dostatok vody.

Kozmetické procedúry niekoľko dní pred svadbou

Lash lifting pre prirodzené predĺženie rias váš pohľad prirodzene zvýrazní a nechá vyniknúť krásu vašich očí. Váš pohľad tak krásne vynikne nie len na fotografiách, kde môžu oči ľahko stratiť detail v dôsledku osvetlenia alebo vzdialenosti.

Laminácia obočia pomáha obočiu získať definovaný a upravený tvar. Táto procedúra zvyčajne zahŕňa výživu a fixáciu obočia, čo môže poskytnúť prirodzene plný a zdravý vzhľad. Ak je laminácia obočia správne vykonaná, výsledok vyzerá veľmi prirodzene.

Po laminácii obočia si už nebudete musieť denne maľovať obočie –.bude stále vyzerať upravené a plné.

Gélové nechty sú známe svojou výdržou, odolnosťou voči odlupovaniu a škrabaniu a, samozrejme, krásnym dizajnom. Aj keď si ich necháte urobiť v predstihu, vaše nechty budú vyzerať perfektne nielen na deň svadby, ale aj počas medových týždňov.

V deň D: líčenie nevesty

Minimalistické líčenie, ktoré zdôrazňuje prirodzenú krásu nevesty, sa stáva čoraz populárnejším. Výrazné kontúrovanie a silné farby ustupujú do pozadia a nahrádzajú ich jemné tóny, ktoré vyzdvihujú nevestinu prirodzenú krásu.

image
Freepik.com

Významným trendom je aj tzv. nahé líčenie, ktoré sa snaží dosiahnuť efekt pokožky bez make-upu. Tento štýl sa zameriava na vytvorenie zdravého, žiarivého vzhľadu s použitím minimálnej množstva líčenia.

Rúže v odtieňoch broskyne alebo ružovej sa stávajú obľúbenou voľbou pre nevesty, poskytujúc im svieži, mladistvý výzor. Tieto farby sú často kombinované s ľahkým zlatým odtieňom na viečkach, aby sa dosiahol jemný, romantický efekt.

Očné líčenie sa tiež vracia k jemnejším, neutrálnejším odtieňom. Oči sú líčené tak, aby vynikla ich prirodzená krása, bez použitia silných očných tieňov alebo ťažkých línií. Avšak ak to nie je pre vás a túžite po zvýraznení očí napríklad dymovým líčením či žiarivými farbami, nebráňte sa tomu! Ak zvolíte farby, ktoré podčiarknu prirodzený tón vašej pleti, rozhodne tým nič nepokazíte.

Vybavte všetko na jednom mieste

Nie pre každú ženu je koníčkom „lietať” z jedného salónu do druhého. Je oveľa praktickejšie vyhľadať miesto, kde vám vytvoria krásne nechty, obočie a riasy na jednom mieste.

Vyhľadajte salón, ktorý ponúka službu „Svadobná kompletka". Je to komplexná kozmetická služba pre nevesty, ktorá zahŕňa štyri hlavné aspekty krásy – úpravu obočia, rias, gélové nechty a svadobné líčenie. Túto procedúru vám odporúčame podstúpiť týždeň-dva pred svadbou. V deň svadby zas prídete na líčenie. Ak sa rozhodnete všetko vybaviť v jednom salóne, pravdepodobne aj ušetríte nemalé peniaze – získate zľavu pre verné zákazníčky. To sa oplatí, nie?

Svadobné šaty vyberajte aj 8 mesiacov pred svadbou

Satén, šifón, čipky, tyl, organza… To všetko, zvyčajne v bielej farbe, alebo jemných pastelových odtieňoch, sú materiály, tvoriace najdokonalejší kúsok oblečenia v živote ženy. Svadobné šaty. Šaty, ktoré si zaslúžia dostatok času a pozornosti.

image
Freepik.com

Výber svadobných šiat je hotová alchýmia, ktorá si vyžaduje prieskum svadobných salónov, skúšanie, ale aj spoznávanie samej seba. Prípadne aj oslovenia krajčírskych dielní a výroba šiat na mieru.

Pri výbere si musíte nájsť štýl, ktorý najlepšie vyhovuje vašej postave a osobnej estetike. Vždy vyskúšajte viacero modelov, aby ste mali istotu vo výbere toho správneho. Zohľadnite aj ročné obdobie a miesto svadby, aby vaše šaty zodpovedali atmosfére celkovej udalosti.

Z materiálov by sme radi spomenuli aspoň tie najobľúbenejšie. Tyl je veľmi obľúbeným materiálom pre svadobné šaty, a to hlavne kvôli jeho ľahkosti, objemnosti a romantickému vzhľadu.

Tyl sa často používa na vytváranie objemných sukní alebo vrstvených detailov v svadobných šatách. Jeho jemná a éterická textúra je ideálna pre dodanie šatám romantického nádychu. Môže byť tiež použitý v kombinácii s inými materiálmi, ako je čipka alebo satén, na vytvorenie rôznych textúr a detailov. Satén vyniká v žiare svetla pre jeho lesk, zdôrazňuje krivky a vytvára dojem luxusu. Ak však chystáte svadbu v prírode, môžete dať prednosť ľanu, čipkám a háčkovaným detailom.

Nezabudnite, že najdôležitejšie je, aby ste sa vo svojich svadobných šatách cítili pohodlne a sebavedomo.

Rozlúčka so slobodou: keď je čas sa uvoľniť

Rozlúčka so slobodou nemusí byť divoká párty ako poznáme z hollywoodskych komédií. Je to skvelá príležitosť, ako sa stretnúť s priateľkami a osláviť prichádzajúcu svadbu.

image
Freepik.com

Rozhodne ju neorganizujte v predvečer svadby, ale aspoň s týždenným predstihom. Pokojne môžete spolu stráviť celý víkend, naplánovať si rozlúčku v meste, kam ste sa vždy chceli pozrieť.

Prípadne sa odviažte a vyrazte napríklad k moru. Oslava na pláži s kamoškami, drinky, more, opaľovanie sa, wellness… Možností je neúrekom ale – rozhodne na sebe nešetrite. Túto príležitosť máte len 1x v živote.

Zdroje:

https://www.hitched.co.uk/wedding-planning/beauty/wedding-makeup-ideas/

https://www.heliumking.sk/blog/rozlucka-so-slobodu-pre-nu/

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 13:10