Samsung
StoryEditor

6 tipov, ako s domácimi spotrebičmi šetriť energiu aj peňaženku

14.07.2023, 00:00
PR Články

Domáce spotrebiče sú nevyhnutnými členmi domácnosti, pretože nám uľahčujú život. Ich práca však nie je zadarmo – niektoré zariadenia sú doslova žrútmi elektriny. Poďme sa spoločne pozrieť na to, ako zariadiť, aby spotrebiče boli skutočne úspornými, udržateľnými a zároveň efektívnymi pomocníkmi.

1. Venujte pozornosť energetickému štítku

Pokiaľ ide o úspory, najdôležitejším parametrom je energetický štítok. Písmená A až G, ktoré sa používajú na identifikáciu každej energetickej triedy, určujú, koľko energie spotrebuje váš spotrebič. Finančný rozdiel je markantný: chladničky Samsung triedy A na mieru dokážu ušetriť až 57 % nákladov na elektrickú energiu ročne v porovnaní s chladničkami triedy E.

2. Znížte teplotu

Veľmi účinným spôsobom, ako znížiť spotrebu energie, je použitie nižších prevádzkových teplôt umývačiek riadu, práčok a sušičiek. Nižšia teplota môže výrazne ušetriť náklady na elektrickú energiu. Skvelým príkladom je režim Eco Bubble, ktorý sa nachádza v práčkach Samsung. Z pracieho prášku vytvára bubliny, ktoré rýchlejšie prenikajú do tkaniny a pranie je až o 24 % efektívnejšie, a to aj pri nízkych teplotách. Obavy, či bude bielizeň naozaj dobre vypratá v chladnejšej vode, môžete pustiť z hlavy.

image
Samsung

3. Využite potenciál moderných technológií

Asi vás neprekvapí, že umelá inteligencia je veľmi významným pomocníkom pri šetrení v domácnosti. Strojové učenie, špeciálne algoritmy a analýza veľkých dát pomáhajú spotrebičom rozpoznať vaše zvyky, optimalizovať ich prevádzku a správať sa tak hospodárnejšie. Vyššie uvedené chladničky Bespoke dokážu šikovne ovládať svoj kompresor a nastaviť obnovu teploty pri otvorení dverí. S pomocou ďalších funkcií umelej inteligencie je možné ušetriť až 15 % spotreby energie. A môžete si pokojne rozmyslieť, čo si dáte na jedenie.

4. Objavte možnosti inteligentnej domácnosti

Automatizácia a ovládanie spotrebičov z mobilu je skvelá vec. Najmä ak ste zábudlivý človek, ktorý si nikdy nie je istý, či rúru/klimatizáciu/kúrenie skutočne vypol. V tomto prípade sa určite oplatí priplatiť si za spotrebiče s konektivitou, ktoré podporujú koncept inteligentnej domácnosti. V mobilnej aplikácii môžete ovládať svoje zariadenia, nech ste kdekoľvek. Praktickou funkciou je aj automatické vypnutie niektorých spotrebičov hneď po odchode z bytu.

image
Samsung

5. Stavte na nadčasový dizajn

Spotrebiče s kvalitným, minimalistickým dizajnom vám možno neušetria peniaze za energiu, ale stále sú rozumnou a udržateľnou investíciou. Kvalitné prevedenie zaručuje dlhú životnosť, nadčasový dizajn zase istotu, že sa spotrebič o pár rokov „neopotrebuje“ a bude užitočný v domácnosti aj v prípade sťahovania alebo rekonštrukcie. Ak radi experimentujete, vyberte si chladničky Samsung Bespoke. Môžete si vybrať z niekoľkých atraktívnych farebných prevedení a predný panel je dokonca možné časom vymeniť bez toho, aby ste museli kupovať nové zariadenie.

6. Nakupujte skôr a inteligentne

Ak sú spotrebiče staré a viete, že sa blíži koniec ich životnosti, oplatí sa investovať do nového zariadenia včas. Po prvé, vyhnete sa unáhleným nákupom, keď jednoducho potrebujete chladničku, práčku alebo iný spotrebič. Po druhé, moderné výrobky majú tendenciu byť výrazne ekonomickejšie ako tie, ktoré sa predávali pred rokmi. Po tretie, môžete vychytať zaujímavú akciu a kúpiť si spotrebič s výraznou zľavou.

Napríklad môžete si kúpiť inteligentné a energeticky úsporné spotrebiče Samsung Bespoke a do 30. júla získať späť 15 % z odporúčanej maloobchodnej ceny. Prehľad vhodných výrobkov a ďalšie informácie nájdete na webovej stránke www.samsung.sk.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 18:03