Kaufland online kuchárkaKaufland
StoryEditor

Aby bolo vaše leto chutné aj bezlepkové, vyskúšajte dezert od známej pekárky

06.07.2023, 00:00
PR Články

8. júl je venovaný Svetovému dňu alergií. Vedeli ste, že až tretina Slovákov patrí k alergikom? Ich žalúdok si môže vyžadovať extra citlivý prístup!

Veru áno. Kedysi nás trápili hlavne trávy a pele, dnes sa do popredia stále viac dostávajú alergie na potraviny. Pokiaľ aj vy máte doma niekoho, kto sa napríklad s lepkom príliš nekamaráti, skúste sa porozhliadnuť po vhodných náhradách. Chutný koláč, ako stvorený na letné posedenia na terase, bez problémov upečiete aj z bezlepkovej múky – stačí sa inšpirovať overenými receptami.

Doprajte si sladké potešenie bez obáv

Sympatická finalistka známej televíznej súťaže v pečení, Julka Ovšáková, si pre malých i veľkých „bezlepkáčov“ pripravila recept na koláč v odľahčenej verzii bez gluténu. Všetko potrebné na jeho prípravu, vrátane kvalitných bezlepkových alternatív, nájdete pod jednou strechou v Kauflande.

Aby sa vám vydarilo, buďte trpezliví a vyskúšajte rady od známej pekárky: „Bezlepkové cesto môže byť veľmi priľnavé, preto nezabudnite používať papier na pečenie a misu dobre vymastiť. Rovnako nie je dobré otvárať rúru predčasne – bezlepkové cesto má tendenciu „sadnúť“ viac, než to klasické,“ hovorí Julka a dodáva: „Pri bezlepkovom pečení je potrebná presnosť. Používajte kuchynskú váhu, dodržujte dávkovanie a zapojte aj mixér, ktorý dokáže cesto dobre prevzdušniť a prepracovať. Hotové zmesi bezgluténových múk sú výborným pomocníkom, a to nielen pre začiatočníkov.“

image

Známa pekárka Julka Ovšáková

Kaufland

JULKIN Hruškovo-čokoládový koláč bez lepku

Suroviny na korpus:

•             bezlepková zmes na pečenie čokoládových muffinov K-free

•             2 vajcia K-Z lásky k tradícii

•             170 ml bezlaktózového mlieka K-free

•             125 ml slnečnicového oleja K-Classic

Suroviny na krém:

•             250 ml bezlaktózového mascarpone

•             120 ml smotany na šľahanie K-free

•             100 g práškového cukru

Suroviny na hruškové pyré:

•             2 hrušky

•             1 PL medu

•             ½  citrónu

Na ozdobenie:

•             lieskové orechy

•             mikrobylinky hrášku

Postup:

Do misky vysypeme zmes na pečenie, pridáme vajcia, mlieko a olej. Dáme na plech a pečieme pri teplote 170 °C približne 25-30 minút. Všetky suroviny na krém medzitým vložíme do misky a vyšľaháme z nich tuhý krém, ktorým naplníme cukrárske vrecko so zrezanou špičkou. Hrušky pokrájame na malé kúsky a vložíme spolu s medom a citrónom do kastrólika. Varíme do zmäknutia. Potom ich vymixujeme ponorným mixérom takmer dohladka. Korpus pokrájame na úzke obdĺžniky, navrstvíme naň krém a pridáme hruškové pyré. Ozdobíme lieskovými orieškami, mikrobylinkou hrášku a koláč je hotový. Prajeme dobrú chuť.

Produkty privátnej značky K-free, ktoré nájdete exkluzívne práve v Kauflande, neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré zaručene neprehliadnete vďaka ich oranžovému obalu, nákupy i varenie zvládnete ľavou zadnou. Bez ohľadu na to, či sa s lepkom kamarátite alebo nie!

image

K-free hruškovo-čokoládový koláč

Kaufland

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 00:35