Agatanabytok.sk
StoryEditor

Skrinky na topánky – ako uskladniť obuv v malom priestore?

15.06.2023, 00:00
PR Články

V zariaďovacom ošiali sa nesmie zabúdať ani na základné nábytkové prvky, akým je napr. skrinka na topánky. Ak sa niekam ponáhľate, neporiadok na chodbe môže byť značne nepríjemný. V takom prípade je moderný topánkovník, ktorý je nielen funkčný, ale aj estetický, skutočným pokladom. Napovieme vám, ako vyriešiť skladovanie topánok v malých priestoroch.

Kreatívne využitie priestoru – výklopné skrinky na topánky

Túžbou každého, kto si zariaďuje interiér, je vytvoriť si zostavu, ktorá bude harmonická a funkčná – aj v tých najnáročnejších, stiesnených priestoroch. Veľká skrinka na topánky je výborným kusom nábytku na prehľadné uloženie topánok, čižiem, tenisiek i lodičiek, ale v malej predsieni sa pre ňu nie vždy nájde miesto. V malých miestnostiach, kde je dôležitý každý centimeter priestoru, môže dobre poslúžiť závesná skrinka na topánky s výklopnými dvierkami, ktorá spája oku lahodiacu estetiku s praktickosťou.

Jednou z hlavných výhod tohoto typu skrinky je, že maximálne využíva voľný priestor pri stene, pričom v úzkom priechode nezavadzia. Tieto modely sú ideálne do malých chodieb, neprehľadných predsiení alebo malých šatní. Mávajú moderný minimalistický dizajn, ktorý dokonale zapadá do rôznych interiérových štýlov. Vďaka svojmu nenápadnému tvaru a čistým líniám sa esteticky dobre hodia k rôznym nábytkovým trendom. Vytvoria harmonický celok s moderným nábytkom v predsieni aj s klasickým nábytkom v šatníku. Väčšina výklopných skriniek na topánky je vyrobená z ľahkých materiálov, napríklad z plastu alebo drevotrieskovej dosky. Dodávajú sa v rôznych veľkostiach a konfiguráciách, takže je ľahké vybrať si model podľa individuálnych potrieb.

Dva v jednom – skrinka na topánky so sedadlom

Tam, kde je voľného miesta málo, sa mimoriadne dobre osvedčia multifunkčné riešenia. Skrinka na topánky so sedadlom je skvelým nápadom, ako šikovne zoptimalizovať využitie miestnosti. Poskytne nielen praktický úložný priestor, ale aj pohodlné miesto na obúvanie a vyzúvanie. Je mimoriadne funkčná a súčasne upúta pozornosť svojím dizajnovým štýlom. Tieto skrinky sa dodávajú v rôznych farbách a môžu byť vyhotovené z rôznych materiálov, takže sa skvele hodia do minimalistických škandinávskych interiérov ale aj prepychovejších interiérov v glamour štýle.

Veľký význam má aj to, že niektoré modely bývajú vybavené dodatočnými úložnými priestormi a poličkami na uloženie ďalšieho príslušenstva, ako sú dáždniky, tašky alebo klobúky – skvelým príkladom sú skrinky na topánky z agatanabytok.sk. Často bývajú súčasťou väčších súprav, vďaka čomu ich možno skombinovať s dokonale ladiacimi vešiakmi, alebo šatníkovými skriňami. Takáto súprava ti uľahčí udržiavanie poriadku aj v stiesnenej predsieni a zabezpečí, že všetko, čo pred odchodom hľadáš, budeš mať pekne po ruke.

Skrinky na topánky do malých priestorov – na čo si dať pozor?

V obchodoch nájdeš modely skriniek v rôznych variantoch. Pred kúpou si nezabudni zmerať priestor, ktorý budeš využívať. Dobre si premysli, či si môžeš dovoliť veľkú skrinku na topánky s ďalšími policami, alebo dáš prednosť multifunkčnému modelu, ktorý zaberie minimum miesta. Potom sa môžeš zamyslieť nad vizuálnou stránkou. V prípade klasickej predsiene sa rozhodni pre drevený model, ktorého farbu môžeš zladiť napríklad s dverami alebo podlahou, čím dosiahneš celistvý harmonický efekt.

V moderných interiéroch sa ako harmonický doplnok osvedčí skôr jednoduchý biely topánkovník. Prostý minimalistický dizajn svetlú predsieň opticky nezaťaží, naopak, zdôrazní jej priestrannosť. Chceš miestnosť ešte viac vizuálne rozšíriť? Vyber si model so zrkadlovým čelom! Vďaka nemu bude aj úzka chodba hneď vyzerať väčšia.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 13:53