Dermacol
StoryEditor

Vizážista Dermacol radí, ako na dokonalé obočie

08.06.2023, 00:00
PR Články

Úprava obočia patrí medzi najdiskutovanejšie témy v oblasti líčenia. Spolu s vizážistom značky Dermacol – Tomášom Vidom - vám poradíme, ako docieliť prirodzené obočie, ktoré zvýrazní vaše rysy.

Nevýrazné obočie

image
Dermacol

Trápi vás príliš svetlé, nevýrazné či tenké obočie? Permanentná úprava a farbenie môže byť pre mnohých finančne náročná a treba počítať aj s tým, že výsledný odtieň či tvar nie je ľahké zmeniť. Želaný výsledok viete docieliť aj líčením, stačí len poznať správny postup.

 

 

image
Dermacol
  1. V prvom kroku je potrebné správne definovať tvar obočia tak, aby bolo súmerné s tvárou. „Najskôr si ceruzku alebo štetec priložte k hrane nosa a posúvajte ju popri oku. Začiatok obočia definuje vnútorný kútik oka, do dvoch tretín obočie stúpa, a v poslednej tretine sa obočie láme a klesá. Koniec určí vonkajší kútik oka,“ radí vizážista. Na základné definovanie línie obočia v tomto kroku odporúča použiť mikroceruzku s tenkým hrotom, ktorá má dlhotrvácnu textúru a počas dňa sa nerozmaže.

      Mikroceruzka na obočie, Dermacol – 7,69 eur/3 odtiene

image
Dermacol
  1. Tvar obočia následne vyplňte púdrovým tieňom v rovnakom odtieni. Nezabudnite obočie prečesať, aby sa tieň dostal aj pomedzi chĺpky. Púdrová textúra pôsobí na obočí prirodzenejšie a aplikácia je veľmi jednoduchá aj pre začiatočníkov.

     

 

      Púdrový tieň na obočie, Dermacol – 7,69 eur/ 3 odtiene 

 

image
Dermacol
  1. Chýbajúce chĺpky na záver dokreslite pomocou fixky na obočie. Má špeciálny aplikátor v tvare hrebienka, ktorý imituje pravé chĺpky. Pozornosť venujte najmä začiatku obočia.

   

 

 

      Fixka na obočie Microblade tattoo, Dermacol – 7,99 eur/ 3 odtiene

 

Tetované obočie

image
Dermacol

Kedysi bolo trendy tenké obočie, tetované dlhotrvácnymi pigmentami,  s čím mnohé ženy „bojujú“ dodnes. Ak riešite rovnaký problém alebo nie ste spokojná s  tvarom či intenzitou tetovaného obočia, prinášame niekoľko tipov na jeho korekciu.

 

 

image
Dermacol
  1. Veľmi dôležitý je správny výber odtieňa, ktorý by mal korešpondovať s prirodzenou farbou vlasov. „Pomocou ceruzky na obočie najprv definujte jeho tvar. Má krémovú textúru, ktorú pomocou kefky rozmažete do stratena, aby nevznikli ostré hrany. Zároveň tak docielite prekrytie pôvodnej farby tetovania,“ opisuje postup vizážista.

     

      Vysúvacia ceruzka na obočie Eyebrow Perfector, Dermacol – 6,99 eur/3 odtiene

image
Dermacol
  1. Na dokreslenie chĺpkov použite mikroceruzku. Tomáš Vida dodáva, že dôležitý je spôsob aplikácie „Je veľmi tenká, takže postupujte „čiarkovou“metódou a dokreslite chýbajúce chĺpky.“

 

     

      Mikroceruzka na obočie, Dermacol – 7,69 eur/3 odtiene

image
Dermacol
  1. Dobrým pomocníkom je aj korekčná ceruzka. „Tenkým hrotom jednoducho zamaskujete nedostatky, prípadne skorigujete tvar,“ dodáva Tomáš.

 

 

 

       Korektor v ceruzke Make-up Perfector, Dermacol – 3,99 eur/ 3 odtiene

 

 

Husté obočie

image
Dermacol

Aj úprava hustého obočia môže mať svoje úskalia. Najmú pokiaľ ide o vyčesanie chĺpkov a ich fixáciu.

 

 

 

 

image
Dermacol
  1. Husté obočie nie je nutné dopĺňať farbou. „Na úpravu odporúčam mikroceruzku alebo fixku na obočie. Obe dokážu prirodzene dokresliť chýbajúce chĺpky. Navyše, sú vodoodolné, takže sa nerozmazávajú,“ vysvetľuje vizážista

 

 

      Mikroceruzka na obočie, Dermacol – 7,69 eur/3 odtiene

image
Dermacol

 

 

 

 

 

     

      Fixka na obočie Microblade tattoo, Dermacol – 7,99 eur/ 3 odtiene

  1. Súčasným trendom je vyčesané obočie. „Pri hustom obočí je dôležité dosiahnuť, aby chĺpky boli dobre fixované. Vhodné sú produkty, ktoré vydržia čo najdlhšie a sú vodoodolné. Odporúčam špeciálny vosk na obočie, ktorý chĺpky zafixuje na dlhé hodiny,“ odporúča vizážista Tomáš Vida.

 

image
Dermacol
 

 

 

 

 

 

      Tekutý vosk na obočie Eyebrow Lifting, Dermacol – 7,99 eur/5 ml

 

https://www.dermacol.sk/

https://www.klubkrasy.cz/

https://www.facebook.com/dermacol.cz.sk

http://www.instagram.com/dermacol_cz_sk

https://www.youtube.com/Dermacol CZ & SK

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 01:14