Shutterstock
StoryEditor

Cukríky patria k detstvu a vlastne aj k dospelosti, ale vyberajme si tie najzdravšie

31.05.2023, 00:00
PR Články

Ak máte deti a zároveň ste uvedomelí konzumenti a snažíte sa jesť zdravo, asi ste v nejakom bode čelili aj „sladkosťovej výzve“.

Prezradené sladké tajomstvo

Svojim deťom ste pravdepodobne tak, ako my, až do istého veku zatajovali, že sladkosti vôbec existujú, a potom ste ich chceli namiesto nich naučiť jesť müsli tyčinky a horkú čokoládu. Á…. pravdepodobne sa vám to nepodarilo, pretože spolužiaci v škôlke a kamaráti na detských oslavách, prípadne nespolupracujúci starí rodičia odhalili to veľké tajomstvo – sladkosti existujú a sú proste mňam! Frustráciu vystriedala rezignácia. Alebo ste si to pre seba uzavreli tak, že vy im ich nekúpite, ale z ruky im ich trhať tiež nebudete, keď sa k nim dostanú inde.

Nebojte sa, nie ste sami, rovnaké pocity zažívajú rodičia po celom svete. Chcú svoje deti ochrániť od umelých farbív a sladidiel a ideálne od všetkého cukru a  sladkostí, ale tie jednoducho patria k detstvu a k životu a  lepšie než zakázať ich deťom úplne, je zvoliť ich zdravšiu, organickú verziu.

Príbeh dvoch oteckov, ktorí stvorili zdravé sladkosti

Takto rozmýšľali aj dvaja oteckovia, tvorcovia značky YumEarth, ktorá vyrába neskutočne chutné a šťavnaté ovocné cukríky a lízanky v BIO kvalite. Ako už aj názov naznačuje, pri navrhovaní čistých prírodných cukríkov pre svoje deti mysleli aj na to, že čo je BIO, to je lepšie aj pre našu planétu. Základné BIO ingrediencie ako hnedý trstinový cukor, či sirup z hnedej ryže sa pestujú ekologicky, bez použitia škodlivých chemických hnojív a postrekov.

image
YumEarth

Bez alergií

Ale to nie je jediná výhoda týchto mega chutných zdravých sladkostí. Nielenže sú certifikované ako USDA organic, sú taktiež bez všetkých najbežnejších alergénov ako je lepok, mlieko, sója, arašidy, orechy či vajíčka a tak sa o ne vaša ratolesť môže bez rizika podeliť v škole so všetkými spolužiakmi. A bonus pre vegánov – áno, ich zloženie je čisto rastlinné a gumené medvedíky či iné cukríky využívajú ako želírovaciu látku pektíny.

Vďaka čomu chutia tak dobre a čo v nich nenájdete?

Hneď ako ochutnáte prvé mini želé ovocíčka alebo obľúbené kyslé fazuľky, vaše chuťové poháriky budú v extáze. Je to akoby ste si odtrhli to najčerstvejšie a najsladšie ovocie. Doslova ovocný džús zakliaty v najrôznejších pekných, farebných tvaroch. Všetky príchute sú samozrejme prírodné a nájdete tu mňamky ako mango, čerešňa, červený melón,  broskyňa, malina,  granátové jablko, fialové hrozno, či kyslé jabĺčko. Veselú farbu im dodávajú koncentráty z organickej zeleniny a ovocia ako je mrkva, tekvica, čierna ríbezľa či napríklad aj „superfood“ spirulína.

Naopak nenájdete v nich kukuričný sirup z vysokým obsahom fruktózy, umelé sladidlá a ani farbivá či čokoľvek geneticky modifikované (sú bez GMO).

Misia zdravé deti

Zdravie je prvoradé a preto to samozrejme ani so zdravými sladkosťami netreba preháňať. Značka YUMEARTH si však zobrala do hlavy aj to, že nestačí, že ich cukríky a lízanky „iba“ neškodia, chceli aby deťom okrem sladkej chuti v puse dodali aj niečo viac a tak vznikla aj rada ovocných lízaniek s vitamínom C. Zakladatelia značky, ktorí sami trpia potravinovými alergiami chceli vytvoriť produkt bez rizík alergií a zároveň dokázať, že zdravé sladkosti nemusia chutiť ako papier, ale môžu naše chuťové poháriky poštekliť ešte príjemnejšie, ako tie obyčajné.

image
YumEarth

Známe tvary, ktoré deti poznajú a milujú

Sladkosti YUMEARTH kopírujú svojim vzhľadom najobľúbenejšie detské cukrovinky. Nájdete tu beans – fazuľky, lízanky aj gumených medvedíkov či gumené cukríky v tvare mini ovocia, ale aj hranaté mäkké žuvacie cukríky, ktoré sa doslova roztopia na jazyku. To je nesmierna výhoda, pretože ako vieme, deti radi ostávajú pri tom, čo už poznajú a stačí teda vymeniť bežné cukríky za zdravé a nielen že sa to zaobíde bez protestov, naopak, budú nadšené z ešte lepšej chuti!

Osobitne sa musíme pristaviť pri želatínových mini cukríkoch v tvare ovocia,  pretože okrem obľúbených  príchutí ako jahoda, broskyňa,  či čerešňa, je tu aj šťavnatý minibanán, ktorý úplne zmení váš názor na sladkosti s banánovou príchuťou, ak to náhodou nie je vaša šálka kávy a kategoricky ju odmietate. V YUMEARTH je aj táto príchuť proste geniálna!

Ďalšou výhodou je balenie. Vo väčších rodinných baleniach nájdete aj minidávky, ktoré jednoducho pribalíte deťom na desiatu bez toho, aby sa im cukríky rozsypali alebo zalepili celú tašku. No áno, je to výhoda, aj keď si tieto zdravé cukríky alebo lízanky chcete hodiť do kabelky pre seba. Tu by sme asi mohli spomenúť aj to, že jedna lízanka má iba 21 kalórií, čiže to máme bez pocitu viny a možno sa zmestia aj dve J.

Pre dospelých tu je aj svieža verzia tvrdých cmúľacích organických cukríkov s divokou mätou. Obsahujú iba tri ingrediencie, všetky organické a sú tiež absolútne bezpečné pre všetkých alergikov – teda okrem ľudí s alergiou na mätu. Osviežia dych, osladia vám život a jednoducho si ich pár hodíte do vačku či do kabelky, pretože sú zabalené aj samostatne.

Ak vám už tečú slinky, chápeme to, nechcite vedieť koľko YUMEARTH dobrôt sme skonzumovali na inšpiráciu počas písania tohto článku. Preskúmajte webstránku spoločnosti YUMEARTH na adrese: https://yumearth.sk. Tu si taktiež môžete cez e-shop objednať všetky spomínané dobroty.

Navyše kúpou balíčkov lízaniek podporujete aj občianske združenie Porážka.sk, ktorého členovia vedia z prvej ruky, že zdravie je najdôležitejšie. Viac info na www.porazka.sk

Takže,  aby sme to ešte raz zhrnuli:  sladkosti YUMEARTH sú organické, bez alergénov a predovšetkým neskutočne chutné!

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 11:12