http://pexel.com/
StoryEditor

Podľa čoho si vybrať mobilnú klimatizáciu

26.04.2023, 00:00
PR Články

V súčasnosti je čoraz viac bežnejšie, že ľudia siahajú po prenosných mobilných klimatizáciách. Tieto zariadenia sú vhodné pre všetkých, ktorí nechcú alebo si z určitého dôvodu nemôžu nainštalovať stacionárnu klimatizáciu, ale zároveň chcú mať v miestnosti príjemnú teplotu. Ak ste aj vy v podobnej situácii a rozmýšľate nad kúpou, je dôležité vedieť, ako si vybrať správnu prenosnú mobilnú klimatizáciu.

Čo je mobilná klimatizácia?

Jedná sa o zariadenie, ktoré sa dá ľahko presúvať z miestnosti do miestnosti. Prenosné klimatizácie sú menšie ako klasické stacionárne klimatizácie. Ich hlavnou výhodou je, že nevyžadujú inštaláciu, takže nemusíte zasahovať do stavby vášho domu alebo bytu. Stačí, že ich jednoducho prenesiete do miestnosti, v ktorej chcete regulovať teplotu a zabezpečíte jej dobrý vývod. Potom je potrebné ju už len zapnúť a počkať, kým sa vzduch v miestnosti príjemne ochladí.

image
https://www.electronic-star.sk/

Ako si správne vybrať mobilnú klímu do domácnosti?

Ak si chcete do domácnosti zaobstarať tento typ klimatizácie, potom musíte určite vedieť na čo je potrebné sa zamerať. Pri výbere si musíte všímať nasledujúce parametre, ktoré sú kľúčové:

Veľkosť miestnosti ako kľúčový parameter

Pri výbere prenosnej mobilnej klimatizácie je dôležité, aby ste si vopred zvážili veľkosť miestnosti, v ktorej chcete klimatizáciu použiť. Ak viete, že ju budete chcieť presúvať podľa potreby z jednej miestnosti do druhej, potom berte do úvahy veľkosti všetkých miestností, v ktorých budete klímu používať. Každá mobilná klimatizácia má svoju kapacitu, ktorá určuje, koľko vzduchu dokáže ochladiť. Ak si kúpite klimatizáciu s nízkou kapacitou pre veľkú miestnosť, nerátajte s tým, že v tejto miestnosti dosiahnete požadovanú teplotu. Preto je dôležité si uvedomiť, koľko m3 má miestnosť a zvoliť si tak klimatizáciu s dostatočnou kapacitou.

Zamerajte sa na energetickú účinnosť

Ďalším faktorom, ktorý by ste mali zvážiť, je spotreba energie mobilnej klimatizácie. Ak chcete ušetriť peniaze za spotrebu energie, potom sa pri výbere musíte pozerať na energetickú triedu tohto spotrebiča. Energetické triedy sú rozdelené od A (najviac úsporné) po G (najmenej úsporné). Klimatizácie s energetickou triedou A++ sú najúspornejšie.

Chladiaci výkon zohráva veľmi veľkú rolu

Chladiaci výkon sa definuje ako rýchlosť, akou je chladný vzduch distribuovaný v miestnosti. Obvykle sa požaduje výkon klimatizácie 8 wattov na meter štvorcový. V niektorých prípadoch sa chladiaci výkon vyjadruje aj v britských termálnych jednotkách za hodinu (BTU). Jedna BTU za hodinu sa rovná 0,293 wattom.

Našťastie si nemusíte lámať hlavu s výpočtami. Pri nákupe klimatizácie je zvyčajne v jej popise uvedené, pre akú veľkosť miestnosti je určená a kde bude jej výkon dostatočný. Mobilné klimatizácie s výkonmi od 7 000 do 12 000 BTU sú v ponuke najčastejšie. Klimatizácie s vyšším výkonom (cca 3,5 kW alebo 12 000 BTU) sú spoľahlivejšie v ochladzovaní miestnosti, ale majú tendenciu byť hlučnejšie. Žiaľ, mobilná klimatizácia, ktorá bude tichá a zároveň výkonná, je drahšia.

Neignorujte ani hlučnosť mobilnej klimatizácie

Hlučnosť sa v tomto prípade vyjadruje v decibeloch – dB.  Je to veľmi dôležitým faktorom, pretože počas letných dní budete chcieť s veľkou pravdepodobnosťou používať mobilnú klimatizáciu aj počas noci. Preto sa pozrite na úroveň hluku, ktorý klimatizácia produkuje. Hlučnosť 50 dB až 60 dB sa považuje za tichú. Ak teda chcete čo najtichšiu klímu, zaručene sa držte tohto rozmedzia.

Neignorujte ani hlučnosť mobilnej klimatizácie

Hlučnosť sa v tomto prípade vyjadruje v decibeloch – dB.  Je to veľmi dôležitým faktorom, pretože počas letných dní budete chcieť s veľkou pravdepodobnosťou používať mobilnú klimatizáciu aj počas noci. Preto sa pozrite na úroveň hluku, ktorý klimatizácia produkuje. Hlučnosť 50 dB až 60 dB sa považuje za tichú. Ak teda chcete čo najtichšiu klímu, zaručene sa držte tohto rozmedzia.

Pridané funkcie vás určite potešia

Niektoré prenosné mobilné klimatizácie majú rôzne funkcie, ktoré môžu byť pre vás užitočné. Pozrite sa preto na funkcie, ktoré klimatizácie ponúkajú a zvoľte si tak takú, ktorá bude najlepšie vyhovovať vašim potrebám.

  • Wi-fi – jednoducho si prepojíte mobilnú aplikáciu so zariadením a tak budete môcť klímu jednoducho ovládať.
  • Ovládanie na diaľku – vám zaistí komfort používania tohto zariadenia. Môžete ju ovládať bez toho, aby ste sa k nej museli postaviť.
  • Kolieska – nimi sú vybavené skoro všetky mobilné klimatizácie. Vďaka nim budete môcť s klímou jednoducho manipulovať a posúvať ju z jednej miestnosti do druhej.
  • Automatické vypnutie – vám zaručí, že sa nebudete musieť obávať, ak odídete z domu a zabudnete ju vypnúť. Po určitom čase sa vypne automaticky sama.
  • Časovač – prostredníctvom neho si môžete naplánovať automatické zapnutie alebo vypnutie klímy na vami určený čas.
  • Zvlhčovač vzduchu – klimatizácie vybavené touto funkciou sú vhodné do domácností, ktoré trápi je suchý vzduch.
  • Odvlhčovač vzduchu – ak máte v domácnosti vlhký vzduch táto funkcia vás určite poteší. Nemusíte sa tak viac báť vlhnutia stien a vzniku plesní.

image
https://www.electronic-star.sk/

Pozrite sa aj na jej vlastnosti

Dôležitými parametrami sú aj vlastnosti mobilnej klímy. Preto si zvoľte vhodné rozmery a hmotnosť tohto spotrebiča. Ak viete, že budete klímu často presúvať, určite siahnite po ľahšom variante. Ak nechcete, aby vám zaberala klíma príliš veľa miesta v domácnosti, môžete si nájsť takú, ktorá vám bude rozmermi vyhovovať.

Ak ste sa dostali až sem, potom ste s najväčšou pravdepodobnosťou pripravení vybrať si tú najvhodnejšiu mobilnú klimatizáciu do vašej domácnosti. Ak si však stále nie ste istí výberom, a máte niekoľkých favoritov, potom sa určte nebojte pozrieť aj recenzie od ostatných zákazníkov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 19:53