garetsworkshop/Shutterstock.com
StoryEditor

3 tipy na výber dokonalého dámskeho kabáta

29.03.2023, 00:00
PR Články

Dámsky zimný kabát je dokonalý módny kúsok, ktorý by počas chladnejších mesiacov nemal vo vašom šatníku chýbať. Môžete ho nosiť na bežný deň, do práce, ale aj na špeciálne príležitosti. Vybrať však dokonalý dámsky kabát môže byť pre niektoré ženy pomerne náročné. Čo je teda pri výbere dámskeho kabáta potrebné zvážiť? Toto sú 3 tipy pre vás.

Ako vybrať dámsky zimný kabát v správnej veľkosti?

Pri výbere dámskeho kabáta je potrebné zvoliť predovšetkým správnu veľkosť a strih kabáta. Dámsky zimný kabát by mal byť dostatočne veľký na to, aby sa vám pod neho zmestili všetky vrstvy oblečenia. Je potrebné myslieť aj na hrubé vrstvy, ako sú napríklad vlnené svetre. Na druhej strane by však dámsky kabát nemal byť ani príliš veľký. Musí vám dobre sedieť a krásne definovať vašu postavu. V príliš veľkom kabáte môžete vyzerať mohutne, a to určite nechcete. Veľkosť ovplyvňuje aj strih dámskeho kabáta. V súčasnosti na trhu nájdete mnohé oversized kabáty, ktoré sú síce pohodlné, avšak nie vhodné na všetky príležitosti. Pokiaľ máte nižšiu postavu, radšej siahnite po kabáte s jednoduchým strihom, ktorý vám opticky predlží postavu. Ak máte postavu rovného strihu, odporúčame zvoliť dámsky zimný kabát s opaskom, ktorý vám vašu postavu zvýrazní a opticky skrášli.

Ako vybrať kvalitný dámsky zimný kabát?

Okrem veľkosti a strihu je pri výbere dámskeho kabáta potrebné zohľadniť aj kvalitu, s ktorou súvisí predovšetkým použitý materiál. Kabát vyrobený z kvalitného materiálu bude odolný voči opotrebovaniu, ale aj vonkajším vplyvom. Vďaka tomu vám bude kabát slúžiť aj niekoľko rokov. Odporúčame zvoliť dámsky zimný kabát z bavlny alebo vlny v kombinácii s polyesterom. Materiál kabáta by mal byť aj dostatočne teplý, aby ste počas chladného počasia boli chránené pred chladom. To isté platí aj pri výbere prechodného kabáta. Vtedy však odporúčame zvoliť tenšie materiály. S materiálom súvisí aj podnebie, v ktorom sa nachádzate. Pokiaľ žijete na miestach, kde sa nachádza teplejšie podnebie alebo teplejšia zima, určite zvoľte ľahšie materiály. Ak sa naopak stretávate s tuhou a drsnou zimou či dažďom, potom odporúčame zvoliť hrubšie materiály, prípadne vodoodolné materiály.

image
Maria Markevich/Shutterstock.com

Ako vybrať dokonalý dámsky zimný kabát?

Dokonalý dámsky zimný kabát sa nezaobíde bez toho, aby ste ho mohli kombinovať s kúskami vo vašom šatníku. K elegantným kabátom môžete kombinovať elegantné oblečenie, obuv, ale aj Guess kabelky, ktoré taktiež môžeme zaradiť medzi elegantné doplnky. Oversized kabáty alebo kabáty rovného strihu však pokojne môžete zvoliť v prípade, že sa vo vašom šatníku nachádza najmä športové oblečenie alebo ležérne oblečenie na bežný deň. Určite je potrebné zvoliť vhodnú farbu. Tá by mala zodpovedať vašim preferenciám a tiež kúskom vo vašom šatníku.

Zvoliť môžete neutrálne a nadčasové odtiene, ako béžový, hnedý, sivý či čierny kabát. Obľúbené sú však aj výrazné farebné zimné kabáty. Zamerajte sa aj na detaily, ako sú vrecká, gombíky či iné doplnky. A na záver, dámsky zimný kabát je potrebné vždy skúšať, aby ste si vedeli porovnať jednotlivé veľkosti či strihy kabátov. Pokiaľ však máte skúsenosť s nejakou značkou kabátov, potom je dobré objednávať kabáty aj z e-shopov, kde ich často nájdete v zľave. Na MODIVO nájdete širokú ponuku dámskych kabátov na zimu, prechodné kabáty na jar a jeseň, ale aj trenčkoty na teplejšie mesiace.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 23:06