Antonio Guillem/shutterstock.com
StoryEditor

5 kozmetických prípravkov, ktoré sa vám budú hodiť pri zimnej starostlivosti

30.01.2023, 00:00
PR Články

Keď príde zima, je čas siahnuť po špeciálnej kozmetike, ktorá ochráni pred mrazom a škodlivými vplyvmi prostredia. Oplatí sa ich mať pri sebe, aby ste si udržali krásny a zdravý vzhľad. V zime pokožka môže sa šúpať a rýchlo schnúť, alebo naopak – môže byť nadmerne mastná. Je tiež náchylná na podráždenie, rýchle sčervenanie, svrbenie a pálenie. Zimná starostlivosť o pokožku tváre je náročná. Rozhodujúci je nielen výber správnej kozmetiky, ale aj dodržiavanie pravidiel starostlivosti: hydratácia, jemné čistenie, UV ochrana, dodanie výživných látok, šetrná tonizácia a peeling – to sú základy zimnej starostlivosti o tvár, ktoré sa oplatí dodržiavať.

Drogéria hebe ponúka všetky tu uvedené druhy produktov potrebných na zimu.

Zvlhčovanie a premasťovanie – krémy

O správnu úroveň hydratácie pokožky sa treba starať v každom ročnom období. Pokožka, ktorej chýba vlhkosť, sa stáva ochabnutou, suchou a málo elastickou. Stráca zdravú farbu, zošedne, páli, svrbí a začína bojovať so zápalom kože. V zime, keď toľko vonkajších faktorov podporuje rýchlu stratu vlhkosti, musíte svojej pokožke poskytnúť poriadnu dávku hydratácie. A to ako vnútorná hydratácia, spočívajúca v pití cca 2 litrov vody denne, tak aj vonkajšia hydratácia, teda vhodná kozmetika. A ako najlepšie hydratovať pokožku v zime? Krémy s vysokým obsahom rastlinných olejov a maslá s prídavkom urey alebo glycerínu, ako aj pleťové oleje používané napríklad v kombinácii s kyselinou hyalurónovou. Sú určené na zvlhčenie a premasťovanie pokožky tváre, ako aj na vytvorenie ochranného povlaku, ktorý sťaží odparovanie vody z povrchu pokožky. Pri výbere krému na zimnú starostlivosť o pleť stojí za to zamerať sa na kozmetiku s hustou a bohatou konzistenciou. Treba si tiež uvedomiť, že zloženie krému je prispôsobené typu pleti a neobsahuje zložky, ktoré môžu napríklad upchávať kožné póry. To isté treba urobiť pri výbere rastlinného oleja.

V zime si pred odchodom z domu chráňte pokožku hydratačným krémom a na noc používajte rastlinný olej.

Čistenie – jemné gély

Každodenné čistenie pleti je rovnako dôležité ako jej zvlhčovanie. V zime však od používania mydiel upustíme a zvolíme jemné gély, mlieka, peny alebo pleť dočistíme tým najšetrnejším spôsobom, teda rastlinným olejom. Očistenie pleti od make-upu a nečistôt by nemalo ovplyvniť ochrannú bariéru pleti. To môže viesť k podráždeniu, suchosti alebo mastnote.

image
Ekaterina Senakosava/shutterstock.com

Pravidelná výživa – maska

Výživné a upokojujúce pleťové masky by sa mali používať min. 1 krát týždenne. Takúto masku si môžete vyrobiť aj sami, napríklad z kokosového oleja, medu a ovsených vločiek. Aby ste však mali istotu, že maska funguje na 100 %, vyberte si hotovú kozmetiku, ktorá obsahuje napr. rastlinné oleje, vitamíny A, C, D, E a K, kyselinu hyalurónovu, bambucké maslo, alantoín, pantenol, ceramidy a ovocné kyseliny. Len sa uistite, že v zložení masky nie je parafín, pretože je to jedna z tých zložiek, ktoré sa často objavujú v hydratačnej a upokojujúcej kozmetike.

Účinná ochrana – ochranné filtre

Používanie ochranných krémov s UV filtrami by sa malo stať zvykom. Často sa však stáva, že s príchodom jesene sa krém s filtrom odloží do skrine. Sú potrebné aj v zime, keď môžu slnečné lúče svietiť rovnako intenzívne ako v lete. Okrem krému, ktorý chráni pred slnečným žiarením, sa oplatí používať aj krém, ktorý chráni pred negatívnymi vplyvmi iných vonkajších faktorov na pokožku. Alebo obe tieto kozmetické prípravky nahraďte prípravkom s bambuckým maslom či s olejom z malinových semienok.

Peeling

Rovnako dôležitá je aj exfoliácia pokožky. Odstránenie odumretej kože a hlbokých nečistôt z pokožky je jedným zo základných pravidiel starostlivosti, vďaka ktorému sa môžete tešiť z dobrého stavu pokožky. V zime však vsaďte na jemné peelingy a silnejšie škrabky schovajte do kúpeľňovej skrinky a vytiahnite ich až na jar. Kozmetika na zimnú starostlivosť o tvár by mala mať zloženie bohatšie na hydratačné a premasťujúce látky ako kozmetika, ktorú používame v iných ročných obdobiach. Za zmienku tiež stojí, že krémy by mali mať ochranné filtre a kozmetika na čistenie tváre by nemala obsahovať SLS, alkohol a mydlo.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 08:28