Ovečkáreň
StoryEditor

Poznáte termobielizeň z vlny merino? Kto ju raz oblečie, inú už nechce

24.01.2023, 00:00
PR Články

Bez ohľadu na to, či v týchto chladnejších dňoch vonku behávate, lyžujete, alebo si vyjdete na turistiku či len za prechádzkou, vašim základom by mala byť kvalitná funkčná bielizeň. Ideálne z vlny Merino. Prečo?

Jedinečné vlastnosti vlneného oblečenia pozná ľudstvo už od pradávna. Mýtus, že vlnené výrobky „hryzú“, vymazali z histórie moderné technológie spracovania ovčej vlny. Merino vlna má najtenšie a najjemnejšie vlákna s priemerom 18 mikrónov, čiže tenšie ako ľudský vlas. Výrobky z nej sú teda príjemné aj pre citlivú pokožku a je ideálna na výrobu funkčnej termobielizne od nohavičiek cez podprsenky a ponožky až po tričká a spodné nohavice.

Prečo je dobré nosiť termobielizeň z vlny merino?

  1. Má výborné termoregulačné vlastnosti

Dokáže perfektne regulovať telesnú teplotu, v chladnom počasí hreje, v teple zas odvádza pot z tela a tým telo ochladzuje.

  1. Hreje, aj keď je vlhké

V zime nie je problém sa spotiť a pokiaľ máte oblečené bavlnené alebo syntetické tričko, začne vám byť zima. Vlnené tričko však dokáže absorbovať vlhkosť až do 30 % svojej vlastnej hmotnosti. Ešte dôležitejšie však je, že ani vlhká vlna nestráca svoje izolačné vlastnosti a udržiava teplotu nášho tela. Preto ani prepotené tričko z vlny merino nechladí a nehrozí nám v ňom prechladnutie.

  1. Odoláva zápachu

Vlna má prirodzené antibakteriálne vlastnosti a lanolín, ktorý obsahuje, jej dáva samočistiacu schopnosť. Keď k tomu pridáme fakt, že štruktúra vlnených vlákien nevyhovuje rozmnožovaniu baktérií, tak ako je to pri hladkých syntetických vláknach, máme tu dokonalý materiál. Vlnené oblečenie teda ani nemusíte takčasto prať, po použití ho stačí nechať vyvetrať. No uznajte: nájdete dokonalejší prírodný materiál na šport aj bežné nosenie?

Vyberte si svoju funkčnú termobielizeň na www.oveckaren.sk

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 04:52