Little Hipster Shop
StoryEditor

Veľký prehľad a sprievodca výberom zimného oblečenia pre deti

08.12.2022, 00:00
PR Články

Zimné obdobie je z pohľadu výberu oblečenia a topánok pre dieťa asi najnáročnejšie. Poradíme vám, na aké materiály sa oplatí vsadiť, ktoré funkčné parametre oblečenia sledovať a čím sa riadiť pri výbere správnej veľkosti pre dieťa. Prečítajte si náš veľký prehľad tých najlepších a najpraktickejších kúskov do zimného detského šatníka.

ZIMNÉ BUNDY A KOMBINÉZY PRE NAJMENŠÍCH

Pri zimných bundách sa riadime viacerými parametrami. Ide o vek dieťaťa, funkčnosť povrchových materiálov búnd a výplňové materiály.

Pre úplne najmenšie detičky sú najpraktickejšie kombinézy,  no posledné roky si čoraz viac mamičiek pýta bundičky do pása aj pre bábätká, ktoré ešte sedia v kočíku a nebehajú. Na tento dopyt trhu zareagovala značka MINYMO ponukou zimných búnd s odopínateľnou kapucňou už vo veľkosť od 68.

Mamy „klasičky“ však okúzli jedna veľmi praktická vec a tou je fusak a kombinéza v jednom. Medzi nôžkami je všitý zips, vďaka ktorému jednoduchým spôsobom vyrobíte z fusaku kombinézu a naopak. Tým vyriešite aj zapínanie bezpečnostného pásu autosedačky alebo kočíka medzi nôžkami. Proste geniálny nápad.

Kombinézy pre menšie detičky má vo svojej stálej ponuke aj dánska značka ENFANT. Sú zateplené na chrbátiku aj v prednej časti a na nohách majú praktické gumičky na uchytenie k čižmám.

Značka MINYMO pre túto zimnú sezónu nadizajnovala kombinézy s potlačou ľadových medveďov pre chlapcov a v levanduľovej farbe s volánikmi pre dievčatká. Majú zapínanie na dva praktické zipy v prednej časti, sú zateplené jemným flisom, no a krásna odopínacia kapucňa s kožušinkou robí z tejto kombinézy luxusný kúsok. 

image
Little Hipster Shop

FUNKČNÉ VLASTNOSTI MATERIÁLOV ZIMNÉHO OBLEČENIA

Medzi najhrejivejšie bundy patria tie, ktoré sú vyplnené páperím. Náhradou prírodného páperia môže byť recyklovaný polyester. Obe takéto bundy sú rovnako hrejivé, vďaka impregnácii nepremokavé a odolné voči vetru. Rozdiel je  v údržbe bundy a v tom, čomu dávate prednosť vy ako rodič. Niektorí z vás preferujú prírodné materiály, no v tomto prípade sa uistite, že vaše dieťatko nie je alergik a páperie mu nebude robiť problém.

Pri zimných bundách sa odporúčame spoliehať na nepremokavý materiál, priedušnosť a impregnáciu. Nepremokavosť materiálu sa vyjadruje vodným stĺpcom, čo je vlastne odolnosť oblečenia voči zrážkam – dažďu či snehu a zaručí, že dieťa ostáva v suchu aj pri určitom množstve  zrážok, ktoré dopadne na jeho oblečenie. Za kvalitnú funkčnú bundu sa považuje tá, ktorá má vodný stĺpec 10 000 mm a viac. Nepremokavosť oblečenia je poistená ešte zatavenými švami a impregnáciou. Odporúčame ekologickú impregnáciu Bionic Finish Eco, ktorá neuvoľňuje žiadne chemické látky, ktoré by dieťa mohlo vdychovať. Impregnácia navyše zvyšuje odolnosť materiálu voči zašpineniu.

Pokiaľ hovoríme o nepremokavosti zimného oblečenia, treba určite spomenúť aj priedušnosť materiálu. Deti sa veľa hýbu a behajú, ich telo prirodzene produkuje teplo. Priedušnosť umožní, že teplo sa postupne uvoľňuje cez funkčný materiál von a dieťa sa tak v bunde nespotí. Nie je nič horšie, ako byť v chladnom počasí spotený. Dieťa sa cíti nepríjemne, je mrzuté a má potrebu sa vyzliekať.

Pri všetkých týchto funkčných vlastnostiach moderných materiálov prichádza prirodzene aj otázka, ako toto kvalitné oblečenie čistiť? Najdôležitejšie je neprať bundy príliš často, zašpinené časti stačí očistiť vlhkou handričkou alebo preprať v rukách. Pokiaľ oblečenie periete, robte to na jemnom programe, pri nízkych teplotách a rozhodne BEZ AVIVÁŽE, ktorá by zničila zatavené švy aj impregnáciu a látka by tak stratila svoju funkčné vlastnosti. 

image
Little Hipster Shop

VÝBER SPRÁVNEJ VEĽKOSTI ZIMNÉHO OBLEČENIA

Už neplatí, že oblečenie deťom vyberáme podľa ich veku, pretože je to nepresné. Vždy sa riadime výškou vášho dieťatka a tomu zodpovedajúcej veľkosti oblečenia. Napríklad, ak je vaše dieťa vysoké 102 alebo 103 cm a vy mu na začiatku zimnej sezóny vyberáte bundu či nohavice, pokojne nakupujte veľkosť 110. Keďže zima trvá minimálne tri mesiace a deti rýchlo rastú, budete si istí, že oblečenie bude sedieť aj na konci zimy. Severské značky dbajú na kvalitné strihy, vďaka ktorým môžu deti ponosiť svoje zimné bundy aj viac sezón, takže prvotná investícia do kvalitného oblečenia sa rozloží na viac rokov.

ZIMNÉ BUNDY PRE STARŠIE DETI

Staršie deti sa už rady zapoja do výberu svojho oblečenia. Pre parádenie sa do mesta a do suchej zimy sú veľmi obľúbené mäkkučké teddy bundy, ktoré deti vynosia aj na začiatku jari, v prechodnom období. Obojstranná teddy bunda z jednej strany s huňatým prevedením do suchej zimy a z druhej strany nepremokavý impregnovaný materiál do sychravého počasia, je mimoriadne praktickým riešením pre mestské typy s túžbou nosiť kvalitu, funkčnosť a dizajn v jednom.

Medzi mamičkami je mimoriadne obľúbená dánska značka ENFANT. Dievčenské bundy sú strihané do „Á-čka“, s predĺženým zadným dielom, zvnútra zateplené. Rukávy sa končia patentom cez palec a majú nastaviteľnú šírku. Praktickým detailom je gumička na kapucni, vďaka ktorej pekne drží na hlave a nepadá. Všetky švy na tejto bunde sú zatavené, vodný stĺpec je 10 000 mm a priedušnosť 5 000 g/m2, čo z nej robí skvelú bundu nielen do mesta, ale aj na hory. Chlapčenská, resp. unisex verzia tejto bundy je v tmavomodrom a hnedom farebnom prevedení, s rovným strihom.

Maximálne praktické a všestranné využitie nájdete pri zimných bundách značky LIEWOOD. Obojstranné páperové bundy, z ktorých jedna strana je jednofarebná a druhá krásne pestrofarebná, vhodná na svah pre lepšiu viditeľnosť na snehu. V dizajnoch pre dievčatá a chlapcov a s úžasnými funkčnými vlastnosťami – vodný stĺpec 20 000 mm a priedušnosť 10 000 g/m2. Toto je ideálna bunda pre deti, ktoré milujú zimu. 

image
Little Hipster Shop

DETSKÉ ZIMNÉ TOPÁNKY

Kaučukové gumáky ENFANT sú už ikonickou záležitosťou. Zimné prevedenie je zateplené ovčím rúnom. Tieto konkrétne čižmičky sú vhodné skôr pre užšie nôžky s nižším priehlavkom. Naopak, pre bacuľatejšie nôžky, širšie, s vyšším priehlavkom sú vhodné zateplené gumáky značky CELAVI. Tento model má v hornej časti sáry možnosť utiahnutia a tiež reflexné prvky.

Dizajnovou, ale stále veľmi praktickou a funkčnou vychytávkou sú kaučukové čižmy, ktoré sa ponášajú na jednu obľúbenú módnu značku čižiem. Tento detský model však nie je z brúsenej kože, ale praktického kaučuku, teda čižmičky sú nepremokavé, zateplené ovčím rúnom a vhodnejšie pre širšiu nôžku.

Pre menšie detičky, ktoré už chodia, odporúčame namiesto čižiem s vyššou sárou, ktorá im siaha takmer po kolená, zimné topánky na suché zipsy, ktorými viete regulovať utiahnutie topánky a lepšie sa im v nich kráča.

Aby boli nôžky stále v teple, treba myslieť na kvalitnú, funkčnú a na pokožku príjemnú prvú vrstvu. Môže to byť termo prádlo či vlnené pančušky alebo pančušky z bambusovej viskózy. 

image
Little Hipster Shop

NÁKRČNÍKY, ČIAPKY, KUKLY A RUKAVICE

Aby bola zimná výbava detského oblečenia kompletná, potrebujeme vyriešiť ešte čiapky a rukavice. Šál, ktorý deťom neustále vadí, vieme nahradiť nákrčníkom alebo kuklou, ktorá vyzerá na deťoch roztomilo. Môžu byť bavlnené, vlnené, podšité flisom, s brbolcom, s uškami alebo s prírodným motívom jabĺčok. Také sú aj teplé a pohodlné kukly značky KONGES SLOJD, ktoré sú vyrobené zo 100% mäkkej merino vlny.

Všetky tieto doplnky oblečenia sú k dispozícii vo farbách, ktoré zodpovedajú farebnosti búnd a dajú sa skvelo kombinovať aj medzi značkami navzájom. 

image
Little Hipster Shop

PRE ZABEZPEČENIE KVALITNEJ A FUNKČNEJ ZIMNEJ VÝBAVY PRE DETI, MÁME PRE VÁS ZĽAVOVÝ KÓD V ZNENÍ VIANOCE15, KTORÝ MÔŽETE UPLATNIŤ PRI NÁKUPE NA E-SHOPE www.littlehipster.sk do 31.12.2022.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 02:57