Shutterstock
StoryEditor

Ako vybrať toaletný stolík do spálne

01.11.2022, 00:00
PR Články

Toaletný stolík so zrkadlom je prianím snáď každej ženy, ktorá túži po svojom vlastnom kútiku na líčenie, česanie a kozmetickú starostlivosť. V minulosti bol dokonca dámsky toaletný stolík bežnou súčasťou spální zámožnejších ľudí. Táto móda následne pominula, avšak v súčasnej dobe opäť ožíva a medzi ženami vzbudzuje veľký záujem

Dizajnové toaletné stolíky, ktoré stoja za pozornosť

Toaletné stolíky sa teraz opäť začínajú tešiť veľkej obľube. Súčasný trh ponúka širokú škálu dizajnových vzorov, prispôsobených tak, aby zodpovedali rôznym štýlom našich domovov. Veľmi populárne sú ale aj stolíky, ktoré zachovávajú vzhľad pôvodných modelov. Preto je možné často naraziť na krásne vyrezávané stolíky z obdobia baroka, stolíky s oválnymi zrkadlami a mnoho iných klasických modelov z rôznych historických období.

Toaletný stolík je proste kus nábytku, kde žena nájde všetky svoje doplnky na líčenie a úpravu vlasov. Novinkou je, že medzi klasickými modelmi či modelmi, ktoré sú štylizované do určitých historických etáp, možno nájsť aj vzory modernistické, typické pre moderné interiéry. Jasným príkladom je Škandinávsky toaletný stolík. Tento stôl z borovicového dreva prezentuje moderný štýl a zároveň kladie dôraz na ekológiu a návrat k prírode.

Zrkadlo je už samozrejmosťou takmer pre všetky modely a nemenej dôležitou súčasťou je aj stolička. Tú možno zaobstarať buď samostatne alebo v sade. A kde je možné nájsť zaujímavé modely? Stoličky24.sk ponúka širokú škálu stoličiek k toaletnému stolíku, každná z nás dá za pravdu, že ideálna stolička k toaletnému stolíku je nutnosťou, tu nájdete modely,  ktoré sú kombináciou štýlu a pohodlia, a ktoré oslovia väčšinu žien.

Ako vybrať správny toaletný stôl do spálne

Spálňa je miestom odpočinku a zároveň miestom, kde má žena čas pre seba, na úpravu svojho zovňajšku. Preto je toaletný stolík ideálnym doplnkom tejto miestnosti. Samozrejmosťou by malo byť prispôsobenie tohto kusu nábytku štýlu miestnosti. V súčasnej dobe je veľmi populárny tzv. glamour štýl. Práve tento nábytok do spálne volí veľa žien. Avšak v prípade glamour štýlu je veľmi dôležité zladiť farby a vzor s miestnosťou.

image
Shutterstock

V prípade, že ste milovníkmi minimalizmu je jasnou voľbou škandinávsky toaletný stôl. Typické sú pre neho jednoduché línie a strohosť, a preto skvele zapadne do moderného interiéru. Výber však závisí predovšetkým od vkusu danej dámy a usporiadania konkrétneho interiéru. Veľmi dôležitá je aj funkčnosť tohto nábytku. Každá dáma totiž ocenia dostatok priestoru na uloženie svojej kozmetiky a ďalších doplnkov.

Ako vybrať vhodné zrkadlo?

Toaletný stolík so zrkadlom alebo bez? V momente, keď zvolíme toaletný stolík bez zrkadla, je možné premýšľať o možnostiach jeho ďalšieho využitia. V takom prípade môže totiž toaletný stolík zastupovať aj klasický písací stôl. Tento typ stola volia spravidla praktické dámy. Chýbajúce zrkadlo potom môžu nahradiť klasickým toaletným zrkadlom, ktoré je možné spolu s ďalšími kozmetickými doplnkami schovať do šuplíka.

Toaletný stolík so zrkadlom je naopak častou voľbou žien, pre ktoré je líčenie každodennou rutinou. V tomto prípade je výbornou voľbou práve už spomínaný glamour štýl. Naopak minimalistické toaletné stolíky často zrkadlu postrádajú.

Zrkadlo musí ladiť ako k stolu, tak aj k ďalším prvkom jeho vybavenia. Pokiaľ sa jedná o toaletný stolík z 19. storočia, potom bude ideálne zrkadlo v tvare elipsy s bohatým zdobením. Typické pre túto dobu sú tiež tri zrkadlá, ktoré žene umožnia pohľad zo všetkých strán.

Pri moderných stolíkoch taktiež ponúkame široký výber zrkadiel, ktoré možno dopasovať ku konkrétnemu štýlu.

A akú zvoliť stoličku k toaletnému stolu?

Stolička či taburet? Pri sedadle je okrem vzhľadu dôležité aj pohodlie, pretože tu trávime obvykle dosť času. Aj tu ponúkame pomerne široký výber. Napríklad taburet je ideálnym výberom pre dámu, ktorá ocenia najmä funkčnosť, pretože zaberá málo miesta. Ľahko ho možno zasunúť pod stôl tak, aby neprekážal. Pritom nemusí ísť nutne o tvrdú stoličku, ale o pohodlné, tvarované sedadlo, čalúnené látkou s príjemným, mäkkým sedátkom. Takéto taburety sa vyrábajú v mnohých dizajnoch, od toho minimalistického, cez klasiku až po obľúbený glamour štýl.

Pre ženy, ktoré pri líčení uprednostňujú hlavne pohodlie, je ideálnym riešením toaletné kreslo, ktoré určite splní očakávania každej ženy. Je správnou voľbou pre ženy, ktoré pri kozmetickom stolíku rady trávia veľa času, ale aj pre ženy, ktoré ocenia praktickosť a funkčnosť v prípade, že sa ich toaletný stolík premení na miesto na prácu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 12:58