freepik.com
StoryEditor

Teplovzdušné fritézy - ich výhody a zoznam jedál, ktoré nepatria do fritézy

21.10.2022, 00:00
PR Články

Teplovzdušné fritézy sú dnes už bežným kuchynským spotrebičom na prípravu rôznych jedál vrátane prípravy mrazených potravín alebo pečenia koláčikov. Teplovzdušné fritézy získali  svoju popularitu najmä vďaka ich pohodlnému a jednoduchému použitiu.

Okrem rýchlejšej prípravy pokrmov predstavujú teplovzdušné fritézy zdravšiu alternatívu  k bežným olejovým fritézam. Vysokorýchlostná cirkulácia vzduchu v teplovzdušnej fritéze varí jedlo rovnomernejšie a znižuje množstvo potrebného oleja, výsledkom čoho je ľahšie stráviteľné a zdravšie jedlo.

image
Glidy

Aké sú výhody teplovzdušnej fritézy?

Teplovzdušné fritézy predstavujú zdravší spôsob varenia

Na prípravu jedla v teplovzdušnej fritéze spotrebujete naozaj minimálne množstvo oleja, napríklad na vyprážané jedlá, ako sú pečené kura a vyprážané ryby, stačí pred vložením do fritézy len postriekať trochou oleja, aby bol povrch jedla rovnomerne upečený a chrumkavý.

Sú rýchle, bezpečné a ľahko sa používajú

Teplovzdušná fritéza vám pripraví obed či večeru rýchlo, bezpečne a jednoducho. Príprava jedla vo fritéze vám zaberie menej ako 20 minút.

image
Glidy

Teplovzdušné fritézy pripravia  chutné a chrumkavé jedlo

Milujete chrumkavé kuracie mäso alebo cibuľové krúžky? Teplovzdušná fritéza vám pripraví chrumkavé pochúťky. Všetko, čo potrebujete, je trochu nastriekať olej na varenie na vonkajšiu stranu jedla.

Majú všestranné využitie

Teplovzdušná fritéza dokáže uvariť čokoľvek od vyprážaného kurčaťa cez hranolky, zemiakové krokety až po karí a dezerty ako chrumkavé sušienky či nadýchané šišky.

image
Glidy

Nielenže v teplovzdušnej fritéze môžete variť jedlá od výmyslu sveta, ďalšou skvelou výhodou je aj možnosť ohrievania jedla. Napriek tomu, že ide o skutočne multifunkčný spotrebič, sú tu isté potraviny, ktoré by ste vo fritéze pripravovať nemali.

Ktoré jedlá nepatria do teplovzdušnej fritézy?

  • vyprážané ryby
  • kuracie krídelká v cestíčku
  • celá pečeň alebo celé kurčatá
  • medium rare burger
  • slanina
  • steaky
  • toasty
  • brokolica
  • ryža
  • čerstvá surová zelenina
  • jemná listová zelenina
  • olivový olej
  • popcorn
  • sušené potraviny

Veríme, že bol pre vás náš článok užitočný. Prajeme vám veľa chutných a chrumavých jedál a ak ešte nemáte svoju teplovzdušnú fritézu, možno je na čase sa po nejakej kvalitnej poobzerať.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. november 2024 06:58