Lenovo
StoryEditor

Trend udržateľnosti sa už udomácňuje aj v technológiách

27.09.2022, 00:00
PR Články

Udržateľnosť. Pred pár rokmi neznámy pojem. Dnes si spoločnosť uvedomuje, že výroba, preprava a likvidácia spotrebného tovaru zásadne vplýva na našu planétu. Na ekologický spôsob života sa kladie čoraz väčší dôraz. V módnom priemysle sa stala udržateľnosť štandardom, na ktorý prechádzajú aj veľké odevné spoločnosti. Aká je však situácia vo svete technológií?

V poslednej dobe badať, že technologické spoločnosti sa snažia byť ohľaduplné k prírode, používaním prírodných alebo recyklovaných materiálov. Jednou zo spoločností, angažujúcich sa v tejto oblasti je Lenovo, ktorá prišla so službou CO2 Offset Service. Tá zohľadňuje dopady výroby, dopravy či prevádzky na životné prostredie, a kompenzuje ich podporou projektov OSN, cielených na klimatické zmeny.

Eko a zároveň príťažlivý

Prívlastkom udržateľný sa môže pochváliť aj novinka z dielne Lenovo, notebook Yoga Slim 9i, ktorý je vyrobený s použitím recyklovaných materiálov a ekologických obalov. Navyše má certifikáciu uhlíkovej neutrality. To však nie je jediná prednosť tohto iba 1,3 kg ultratenkého notebooku, ktorý sa vám ľahko zmestí do kabelky a ani nepocítite rozdiel. Zamilujete si aj jeho precízny dizajn s elegantnou farbou ovsených vločiek.

image
Lenovo

Menej je niekedy viac

O tomto notebooku to platí doslovne. Napriek štíhlemu telu nebol obetovaný výkon, grafika ani výdrž batérie, ktorá vám ponúka až 14 hodín pri prehrávaní videí. Ako stvorené na seriálový maratón. Keď už sme pri tom, Yoga Slim 9i má dotykový 4K OLED displej a tak môžete očakávať živé a žiarivé farby. Reproduktory od Bower a Wilkins vás zasa svojim realistickým a priestorovým zvukom vtiahnu priamo do deja.

image
Lenovo

Praktický vo všetkých smeroch

Vďaka chytrým funkciám Lenovo AI Engine+ sa do notebooku prihlásite bez dotyku, spustíte ho otvorením veka a automaticky sa vám prispôsobuje jas obrazovky. Vývojári mysleli aj na vaše súkromie a tak tu nájdete FullHD webkameru s krytom. Systém podľa potreby automaticky zvyšuje výkon alebo optimalizujte výdrž batérie. Ak sa vám batéria vybije, s rýchlym nabíjaním získate 2 hodiny výdrže už za 15 minút. Chcete kvalitný a štýlový notebook a zároveň šetriť životné prostredie? Potom je Yoga Slim 9i jasnou voľbou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 08:52