AdobeStock
StoryEditor

Ako oživiť váš šatník bez kupovania nových kúskov

26.09.2022, 00:00
PR Články

Pozriete sa ráno do skrine, hľadáte vhodný outfit a vzdychnete si: zas tam nič nie je. Mávate podobnú dilemu? Človek sa potrebuje obliecť každý deň a nie vždy vás kopne múza s predstavou úžasnej kombinácie, ktorá sa ešte aj hodí k počasiu vonku. Všetko ste už na sebe mali, vo všetkom vás videli, už vo vás žiadny kúsok nevzbudzuje nadšenie? Poradíme vám, čo s tým.

Urobte si poriadok

Idete na svadbu a vágne si pamätáte, že ste vlastne mali nejaké sako a ladiace lodičky, no netušíte, kde sú? Je možné, že „nemáte čo na seba“, lebo toho máte príliš. Ak neviete nič nájsť, začnite tým, že vyradíte veci, ktoré definitívne nosiť nebudete a mali ste ich už dávno vyhodiť. Vytvoríte si tak priestor na zabudnuté poklady. Čo ste v neporiadku stratili, teraz akoby ste kúpili.

image
Pexels

Dajte druhú šancu

Pozrite sa pri vyraďovaní na veci, ktoré ste na sebe už dlho nemali, a zamyslite sa, prečo je to tak. Je veľmi pravdepodobné, že vám nesedia alebo vyšli z módy. Ak majú potenciál, vytiahnite prachom zapadnutý šijací stroj alebo navštívte miestnu krajčírku. Za pár eur vám príliš veľké nohavice prestanú padať a neforemné sako zvýrazní pás. Stačí pridať rozparok a zrazu je vaša stará sukňa trendy a prešité šaty zo strednej štýlovým dvojdielnym kompletom.

Ďalším kameňom úrazu môžu byť šaty, ktoré si vyžadujú otravné – ale celkom drobné – opravy. Nájdite v sebe štipku motivácie a prišite ten odtrhnutý gombík, opravte nefungujúci zips a zašite dierku pod rukávom. A zrazu už máte čo nosiť.

image
AdobeStock

Starajte sa o oblečenie správne

Je ťažké si obliecť obľúbené tričko, ak je na ňom škvrna od obeda alebo leží pokrčené pod posteľou. Základom dobrého šatníka je starostlivosť. Perte alebo vetrajte vaše obľúbené kúsky pravidelne, aby ste ich mali k dispozícii, keď ich budete potrebovať.

Najväčším sklamaním tiež je, keď nesprávnou údržbou šaty stratia žiarivú farbu či začnú byť vyblednuté. Ak nemáte to srdce sa ich zbaviť a chcete do nich vdýchnuť trochu života, dá sa to vyriešiť sviežo voňajúcou avivážou a pracími obrúskami proti zafarbeniu. Dnes už existujú aj také, ktoré mdlým kúskom vedia navrátiť ich zašlú krásu.

image
HENKEL

Chcete venovať svojmu oblečeniu starostlivosť, ktorú si zaslúži? Vyskúšajte nové pracie obrúsky Colour Catcher Max Protect od K2r. Vďaka revolučnej technológii Colour Catcher ostane vaše šatstvo rovnako pestré a žiarivé, ako keď ste ho kúpili. Obrúsky poskytujú 100 % ochranu proti nehodám so zafarbením a navyše zabraňujú zašednutiu vášho oblečenia. Rôznofarebné kúsky tak môžete prať spolu celkom bez obáv. Pre tých, ktorí chcú svojim šatám vdýchnuť nový život, sú varianty Protect&Revive White pre ešte oslňujúcejšiu bielu a Protect&Revive Colours pre sýte farby ako nové.

bbb

 

Vyskúšajte si cudzie topánky

Zorganizujte si s kamarátkami swap – výmenu nechceného šatstva. Nemusíte nič platiť a môžu sa k vám dostať naozaj krásne kúsky z druhej ruky bez povestnej sekáčovej vône. Môže vás tiež hriať pri srdci pocit, že podobné vymieňanie oblečenia nie je len finančne zodpovedné, ale aj prospešné pre planétu. Ak vás váš šatník nudí a máte polovičku, nazrite aj k nemu. Experimentovanie s pánskymi siluetami okorení každý outfit a priznajme si – nosiť veľké košele a svetre je jedna z najpríjemnejších vecí na svete.

image
HENKEL

Zbavte sa predsudkov a zaužívaných kombinácií

Obtiahnuté nohavice sa nekombinujú s tesnými topmi, nenoste tmavomodrú s čiernou, topánky musia ladiť s kabelkou... Zabudnite na všetky pravidlá o tom, čo by ste mali a nemali nosiť, iba vás zbytočne obmedzujú. Skúste ich vedome porušiť a vytvorte tak jedinečné nové outfity, ktoré sa vymykajú priemeru. Možno zistíte, že to, čo na niekom nefunguje, z vás robí úplnú bohyňu.

Nezvyčajné využitie oblečenia

Hoci si to vyžaduje dávku kreativity a možno aj odvahy, niektoré oblečenie sa dá nosiť aj inak, ako bolo pôvodne zamýšľané. Šatky sa dnes nosia obmotané okolo trupu namiesto tielka, sexy čipkovaná bielizeň zas mimo spálne, pokojne aj do kancelárie.

image
HENKEL

Za vyskúšanie stojí aj vrstvenie – to dokáže kúsok z vašej skrine úplne zmeniť a prispôsobiť ho viacerým ročným obdobiam či príležitostiam. Vezmite si napríklad spoločenské šaty na ramienka – ak si však pod ne dáte krátke biele tričko, vytvoríte príjemný ležérny look. Počas chladnejších období si zas môžete schovať pod šaty košeľu alebo rolák. Stačí len skúšať, fantázii sa medze nekladú.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 05:40