Shutterstock
StoryEditor

Dovolenková sezóna s malými deťmi pokračuje!

16.09.2022, 00:00
PR Články

Cestovanie a dovolenkovanie s deťmi je super! Avšak, pre maximálny komfort všetkých „účastníkov zájazdu“ sa oplatí nezabudnúť na pár zásad, vďaka ktorým sa z víkendového výletu, či pobytu s deťmi vrátite šťastní a spokojní.

Vyskladajte si rodinnú dovolenku tak, aby si ju užili malí aj veľkí členovia domácnosti. Keď vás už len pri tejto predstave oblieva pot, chápeme a rozumieme. V princípe to však nie je žiadna veda - to prízvukujeme obzvlášť rodičom v leveli „začiatočník“. Pri druhej či tretej dovolenke s deťmi budete mať už všetko v malíčku.

Dovolenkujte s rodinou v pohode!

Jednou z prvých zásad, ktorú by ste mali pri výbere rodinnej dovolenky zohľadniť je vek všetkých účastníkov zájazdu.

V prípade, že cestujete s dieťaťom do 3 rokov, overte si, či je režim hotela a programu v ňom či v jeho blízkom okolí prispôsobený nárokom vášho dieťaťa na spánok – a to denný či nočný. Každý rodič vie, aké to je snažiť sa „dohodnúť“ s nevyspatým dieťaťom. Pri dovolenke na Slovensku odpadajú starosti spojené s prepravou detského kočíka – preverte teda aj to, či budete mať kde „kočíkovať“.

Keď cestujete s deťmi, ktoré majú špeciálne nároky na stravu, overte si, či hotel, kde sa chystáte ubytovať ponúka aj možnosti dietetického stravovania. V prípade, že nie a na destinácii aj tak trváte, zistite, či budú v hoteli ochotní pristúpiť na ohrievanie špeciálnej stravy pre najmenšie deti. Nie je to vždy z hygienických, či iných dôvodov možné.  

Na dovolenku si nezabudnite pribaliť lieky, ktoré užíva každý z členov rodiny pravidelne. Pre prípad neočakávaných tráviacich ťažkostí, alebo horúčkových stavov si zbaľte aspoň dva druhy liekov na znižovanie horúčky. Tie by ste mali v optimálnom prípade striedať každé 4 hodiny. Keď sa spoliehate na lekáreň v meste, je to vaša voľba. No teplota, hnačky či vracanie vás môžu prekvapiť i uprostred noci. Pribaľte si tiež elektrolity – rehydratačný roztok pre prípad, že tráviace ťažkosti niektorého z členov rodiny prekvapia v masívnejšej podobe.

Každý, kto už s deťmi dovolenkoval vie, že rodinný All Inclusive je absolútne „ naj“. Komfort celodenného prísunu stravy a nápojov oceníte obzvlášť v prípade, že ste už zažili opak.

image
Splendid Health Spa Hotels

Rezervujte si svoj pobyt v rodinnom All Inclusive hoteli Splendid ešte dnes!

Myslite na koníčky a záľuby svojich detí. Pribaľte si obľúbené kartové či spoločenské hry, nezabudnite na korčule či menšie „dopravné prostriedky“ pre najmenších členov rodiny. Požičovne bicyklov bývajú súčasťou ponuky mnohých slovenských hotelov – minimálne tých na piešťanskom Kúpeľnom ostrove.

To, že je dobré poistiť sa pre prípad škôd a úrazov snáď pripomínať netreba.

image
Splendid Health Spa Hotels

Kde dovolenkovať s deťmi na Slovensku?

Ideálnou destináciou na rodinnú dovolenku na Slovensku je miesto, ktoré je takpovediac na „komfortný dojazd“. Jedným z takýchto miest, ktoré zároveň pokryje všetky nároky na pohodlie, zábavu či kultúrne vyžitie všetkých členov rodiny je piešťanský Kúpeľný ostrov. Rodinný All Inclusive hotel Splendid vás a vašu rodinu poteší celodenným prístupom k strave a nápojom, počas slnečných septembrových dní si môžete vychutnať aj vonkajší bazén,  samozrejmosťou sú animačné programy, detský kútik, herňa, s množstvom aktivít pre malých i veľkých. Príďte skúsiť, ako sa robí kvalitná rodinná dovolenka na Slovensku a dáte nám za pravdu, že to nebude vaša posledná návšteva na „ostrove“.

image
Splendid Health Spa Hotels

Rezervujte si svoj pobyt v rodinnom All Inclusive hoteli Splendid na stránke www.ensanahotels.com/splendid/sk.  

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 15:39