www.unsplash.com
StoryEditor

Ako sa stravovať zdravo a ušetriť? Pomôže vám portál Kaufino

12.09.2022, 13:24
PR Články

V dobe výrazného zdražovania zrejme každý z nás rozmýšľa nad tým, ako ušetriť čo najrozumnejšie. Veľa domácností sa rozhodne minimalizovať svoje výdavky práve pri nákupoch potravín. To ale ešte neznamená, že spolu so znižovaním nákladov na pravidelné nákupy musí ísť dole aj ich kvalita. Už dávno neplatí, že lacné potraviny sú menej kvalitné. Treba len vedieť, kde a ako hľadať.

Odpoveď na otázku „ako ušetriť” dnes už ponúkajú internetové portály, ako je napríklad Kaufino.com. Na jednom mieste tu nájdete akčné letáky všetkých obľúbených obchodných reťazcov pôsobiacich na Slovensku. Výhodný a zdravý nákup sa tak dá naplánovať za pár minút, pokojne aj na mobile.

Akčné letáky pod jednou strechou 

Na internetovom portáli Kaufino nájdete akčné letáky obchodných reťazcov na jednom mieste. Dostupné sú kedykoľvek, stačí si stránku otvoriť vo vašom smartfóne, napríklad počas týždenného nákupu. Do pár sekúnd tak viete, čo sa v danom reťazci oplatí kúpiť najviac. 

 Obľúbený Lidl akčný leták je hneď na úvodnej strane. Do pár sekúnd viete, čo aktuálny Lidl leták ponúka, aj aký je v tomto reťazci tematický týždeň a to dokonca o deň skôr. Letáky Lidl sú na portáli Kaufino v online verzii o pár dní skorej a tak si môžete Lidl leták na budúci týždeň pozrieť v niekoľko dňovom predstihu. 

Ako ušetriť a ako sa zdravo stravovať – môžete mať oboje

Spôsobov, ako ušetriť je viacero. Stačí nakombinovať tie, ktoré sa budú najjednoduchšie zavádzať do každodenného života a urobiť si z nich rutinu, nad ktorou po pár opakovaniach už ani netreba premýšľať. 

Už dávno neplatí, že lacné potraviny musia byť menej kvalitné, alebo dokonca nezdravé. Akčné letáky rôznych reťazcov ponúkajú pravidelne akcie na sezónne a na Slovensku vyrobené, alebo vypestované potraviny. Obľúbený Kaufland leták pravidelne obsahuje zľavy tohto typu. Ak hľadáte spôsoby a inšpiráciu ako sa zdravo stravovať, pomôže možno práve Kaufland leták online. Kaufland akčný leták je takisto dostupný v niekoľko dňovom predstihu, rovnako ako aj iné akčné letáky.

Tipy a triky ako ušetriť  

Špecialisti na financie majú na otázku „ako ušetriť” mnohé odpovede. Vybrali sme z nich päť tipov, ktoré vám môžu pomôcť ušetriť pri nakupovaní potravín. 

  1. Spíšte si nákupný zoznam a dodržte ho. Pred tým, ako sa vyberiete na nákup odborníci odporúčajú spísať si zoznam potravín, ktoré skutočne v domácnosti potrebujete. Inšpiráciu na písanie zoznamu možno nájdete práve na stránkach letákov Kaufino. Impulzívne nákupy výrazne zaťažujú váš rozpočet a nákupný zoznam je jedným zo zaručených spôsobov, ako ušetriť. 
  2. Porovnávajte a nakupujte online. Na webe Kaufino viete rýchlo a jednoducho zistiť, kde sa dá konkrétny tovar kúpiť najlacnejšie. Ak potrebujete zistiť, ktoré akčné letáky reťazcov ponúkajú maslo za výhodnú cenu, v sekcii „tovar v akcii” sa to dozviete do pár sekúnd. 
  3. Využívajte akcie supermarketov. Pravidelnému nákupu už nemusí predchádzať zdĺhavý prieskum ponúk supermarketov, pretože na portáli Kaufino nájdete ich ponuku na jednom mieste. Za pár minút viete získať prehľad o tom, aký tovar sa oplatí kúpiť práve tento týždeň. Akčné letáky, ako napríklad Lidl leták si môžete pozrieť online aj počas nakupovania, alebo nákup dopredu naplánovať. Lidl leták na budúci týždeň na webe Kaufino nájdete s niekoľko dňovým predstihom. 
  4. Nakupujte potraviny do zásoby, ak sú zlacnené. Ďalší osvedčený trik, ako ušetriť, je nakupovať trvanlivé potraviny do zásoby. Ak sú výrobky, ako konzervy, cestoviny, či strukoviny v obchodoch výrazne zlacnené, zvážte ich predbežný nákup vo väčšom množstve. Zľavy a akčné letáky nájdete prehľadne usporiadané hneď na úvodnej stránke portálu Kaufino, medzi nimi napríklad aj vyhľadávaný Kaufland leták. 
  5. Regály prezerajte pozorne. Väčšina obchodných reťazcov využíva túto obchodnú stratégiu a približne vo výške očí ponúkajú ten najdrahší tovar. Vy sa však zohnite, nájdite lacnejšie alternatívy a nakúpte výhodnejšie.

Zopár jednoduchých zásad ako sa zdravo stravovať

Slovenské príslovie hovorí „vlk sýty a ovca celá”. Presne toto už v dnešnej dobe môžeme povedať aj k problematike šetrenia a zdravého stravovania. Stravovať sa zdravo už dávno nie je len výsadou ľudí s vyššími príjmami. Stačí dodržiavať týchto pár zásad, aby bola zdravá strava dostupná aj pre vás.  

  1. Jedzte menej mäsa. Dobré a kvalitné mäso je drahou surovinou. Pokúste sa znížiť spotrebu mäsa, vaše telo určite zvládne, ak ho budete jesť 2 až 3 razy do týždňa. Obmedzenie spotreby mäsa je jeden z najjednoduchších spôsobov ako sa zdravo stravovať. 
  2. Zamrazujte, alebo zavárajte sezónne potraviny. Zaváranie nie je len pre tých, čo majú za domom záhradu. Zavárať, alebo uchovávať v mrazničke môžete aj úlovky z výhodných nákupov v supermarkete. Vychutnať si ich môžete cez zimu, keď je čerstvé ovocie a zelenina drahšie a menej dostupné. 
  3. Raňajkujte. Raňajky sú jedným z najdôležitejších, ak nie najdôležitejšie jedlo dňa. Navyše, môžete si pripraviť lacné, chutné a zdravé raňajky, ktoré vás zasýtia až do obeda a dodajú vášmu telu dostatok energie pre štart do nového dňa. 
  4. Pite viac čistej vody. Cukor je vysoko návykový a mnoho ľudí si ani neuvedomuje, aké obrovské množstvá cukru prijmú len v podobe nealkoholických ochutených nápojov. Čistá voda je najlacnejšie a najzdravšie riešenie. Ideálne vo vlastnej ekologickej fľaši. 
  5. Vyvarujte sa polotovarom, fast-foodom a donáške. Nájsť si čas na varenie domáceho, kvalitného a zdravého jedla je občas popri všetkých ostatných povinnostiach náročné, ale telo sa vám odvďačí. Najlepšie je navariť si na pár dní dopredu a priniesť si do práce vlastný, zdravý obed. 

A samozrejme sledujte akčné letáky obľúbených supermarketov. Vždy sa v nich dá nájsť pestrá ponuka lokálneho, zdravého a čerstvého jedla, ktoré podporí zdravie vášho tela, aj peňaženky. 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 23:40