Malá štýlová kuchyňa? Aj vy môžete takú mať!Oresi.sk
StoryEditor

Malá štýlová kuchyňa? Aj vy môžete takú mať!

01.08.2022, 00:00
PR Články

Možno ste si vysnívali veľkú drevenú kuchyňu s ostrovčekom, kde sa všetko zmestí a každá vec má svoje miesto. Okolnosti to však zariadili inak. Máte k dispozícii len malú kuchyňu v byte? Malá kuchyňa nie je dôvodom k smútku. Nezúfajte!

Plány nevyšli tak, ako mali a vy sa nachádzate v malej kuchyni, ktorá vôbec nespĺňa vaše vysnívané požiadavky? Práve naopak! Aj z malej kuchyne viete vytvoriť čarovný priestor, kde sa bude dobre cítiť vaša rodina a rovnako aj návšteva. Vďaka týmto tipom ju viete pretvoriť na štýlovú miestnosť, ktorá sa vám možno bude páčiť ešte viacej.

  1. Viac a viac svetla

Svetlé miestnosti pôsobia väčším dojmom. Preto ak máte doma malú kuchyňu, zvoľte drevo vo svetlých farbách. Rovnako aj kachličky, lampy či iné kuchynské doplnky. Kuchyňa bude pôsobiť čisto, upravene a najmä sa vám bude zdať väčšia. Dôležité je aj prirodzené svetlo. Nedávajte preto na okná tmavé závesy. Nechajte sem svetlo prúdiť.

  1. Využite každý úložný priestor, ktorý sa vám ponúka

Viacej miesta dosiahnete aj tým, že využijete každý úložný priestor, ktorý vaša kuchyňa ponúka. Čím menej toho bude položeného na kuchynskej linke, tým lepšie. Tým, že odložíte všetky hrnce a panvice do zásuviek a skrytých poličiek, môžete si na linku poukladať rôzne bylinky. Vďaka zeleni bude pôsobiť živšie, a zároveň stále veľmi pekne.

  1. Pridajte horné skrinky aj závesné rámy

Ak nemáte stále dostatok miesta, myslite pri premene kuchyne aj na využitie vertikálneho priestoru v podobe horných skriniek a závesných rámov. Na ne si môžete zavesiť najviac používané riady alebo varešky, do skriniek zase systematicky uložiť všetko nevyhnutné v kuchyni.

Moderná, čistá a presvetlená kuchyňa je miestom, kde sa všetci radi stretávajú. Odrazu sa vám bude zdať vaša malá kuchyňa veľká a dostatočne priestorná. Stačí ju len správne vybaviť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 05:37