Shutterstock
StoryEditor

Začínate šiť? Pozor, akú látku si vyberiete

28.06.2022, 00:00
PR Články

Vedieť šiť je v dnešnej dobe veľkou výhodou. Okrem toho, že viete, odkiaľ vaša látka pochádza, si vytvárate originálne oblečenie, a tak formujete svoj vlastný štýl. Mnohí začiatočníci robia chybu hneď pri výbere látok a vyberajú si na svoje prvotiny tie, ktoré potrápia aj skúsených krajčírov. Vedeli ste, že sú látky, ktoré sú vhodné pre začiatočníkov? Tak ako pri strihoch, aj pri látkach existujú tie, s ktorými sa pracuje jednoduchšie. O tom, ktoré to sú a niekoľko ďalších informácií nájdete v tomto článku.

Prečo má význam začínať s látkami pre začiatočníkov?

Vylepšíte vaše zručnosti. Šitie nie je vôbec jednoduché a je mnoho faktorov a detailov, ktoré vedia túto inak pokojnú aktivitu poriadne znepríjemniť. Prečo si teda aspoň niečo nezjednodušiť? Látky, z ktorých sa šije jednoduchšie vám dodajú postupne viac a viac sebaistoty a vy sa po určitom čase môžete smelo vrhnúť aj na náročnejšie projekty.

Ušetríte peniaze. Áno, každá látka samozrejme niečo stojí. Môže sa stať, že nepodarkov na začiatku bude viac. Šaty z krásneho ale klzkého saténu vymeňte za šaty z mušelínu a s výsledkom budete jednoznačne spokojní. Ak chcete nakupovať látky výhodne, choďte na Bubulakovo.sk. Tam zoženiete množstvo látok za výborné ceny.

Lepšie výsledky. S látkami, s ktorými sa jednoduchšie pracuje, sa vám vaše oblečenie podarí ušiť častejšie. Práve v jednoduchosti tkvie tento úspech. Šanca, že sa vám niečo pokazí s takouto látkou je minimálna.

Na ktoré látky sa treba zamerať?

Bavlna je ideálna pre začiatočníkov. Ide o pevnú a odolnú látku. Je vhodná na šaty aj blúzky, letné aj zimné.

Ak hľadáte prírodný materiál, odpoveďou bude ľan. Vďaka jeho priedušnosti je jeho využitie najmä na letné veci.

Flanel bude vašou voľbou, ak plánujete šiť outdoorové oblečenie. Je tenší ako fleece a jednoducho sa strihá. Táto zimná látka je pre začiatočníkov výbornou voľbou.

Mušelín, ktorý nájdeme aj pod označením dvojitá gázovina metráž, je tenký materiál vhodný na ľahšie oblečenie. Je to mäkká, priedušná látka, príjemná na nosenie. V šatách z nej sa budete cítiť veľmi pohodlne a nemusíte sa báť, vďaka dvom vrstvám látka nepresvitá.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 10:54