Pexels
StoryEditor

Francúzky vedia, čo robia: Doprajte si štipku francúzskeho lifestylu ako v Emily in Paris

19.05.2022, 00:00
PR Články

Už desaťročia je celý svet zahľadený do umenia života Francúzov. Niečo je na ich každodennosti iné, slávnostnejšie. Nemusíte sa však presťahovať na nábrežie Seiny, aby ste si kúsok Paríža priniesli k sebe domov. Skúste do svojich dní zapracovať zopár našich tipov a pripravovaná tretia séria úspešného seriálu Emily in Paris bude možno aj o vás.

Spomaľte

Kam sa všetci toľko ponáhľame? Zastavte sa aspoň jeden deň v týždni a doprajte si pomalé ráno. Skočte do najbližšej pekárne po čerstvé pečivo (majú ešte croissanty?), prejdite sa na kávu, pustite si dobrú hudbu.

Ak sa vám ráno predĺžiť nedá, doprajte si spomalenie večer – otvorte si fľašu vína, aké ste ešte neochutnali, a nenechajte sa rušiť obrazovkami. Francúzky dobre vedia, kedy svoj telefón prepnúť na lietadlový režim a užívať si iba prítomný okamih.

Ozdobte sa, neexistuje nič ako byť „overdressed“

Neexistuje zákon, ktorý by vám zakazoval dať si krásne šaty  aj vo všedný deň. Nebojte sa experimentovať a zažiarte farbami, zabavte sa kombinovaním, zlaďte líčenie k outfitu. Obyvateľky Paríža veľmi dobre vedia, že to, ako vyzeráme, výrazne ovplyvňuje našu náladu.

Kúpte si nový kúsok a predveďte sa v ňom. Starajte sa o svoje oblečenie. Správnym praním, sušením a s dobrou avivážou len tak nezostarne.

image
Silan

V neposlednom rade nezabudnite na spodnú bielizeň. Pekná čipkovaná podprsenka s ladiacimi nohavičkami nakopnú vašu sebadôveru zázračným spôsobom aj bez toho, aby ju videl ktokoľvek okrem vás.

 

To, čo si obliekame, nám udá rytmus hneď ráno a sprevádza nás dňom až do večera. Doprajte svojim obľúbeným kúskom to najlepšie – luxusný rad aviváží Silan Suprême s podmanivými vôňami z dielne francúzskych parfumérov. Krémové zloženie Crème-Care formuly sa postará o každé vlákno odevu a poskytuje neuveriteľnú jemnosť a starostlivosť, aby na vás oblečenie zakaždým vyniklo čo najlepšie.

 

Užite si bielizeň hebkú ako nikdy predtým s úžasným výberom dlhotrvajúcich vôní. Vďaka unikátnej technológií Douple-Cap sa vôňa uvoľňuje postupne pri každom pohybe, takže príjemný svieži pocit vás neopustí počas celého dňa.

 

Voňajte a cíťte vône

Nie nadarmo je Francúzsko parfumová veľmoc. Vône sú pre nich najdôležitejším kusom oblečenia, bez nich sa mnohé ženy cítia ako nahé. Radi skúmajú nové, zisťujú, čo im sedí, čo vonia okoliu, a potom si svoju favoritku v sklenenom flakóne dôkladne strážia.

Spoznajte svoj vlastný vkus. Navštívte parfumériu a objavte tóny, ktoré vám vyhovujú. Čoskoro budete vedieť, či vám viac sedí kvetinová, púdrová, citrusová alebo ťažšia korenistá vôňa. Ročné obdobia tiež hrajú vo výbere veľkú rolu. Priestor na experimentovanie je nemalý.

Kilometre v nohách a úsmev na tvári

Viete, koľko má slávna a ospevovaná Champs-Élysées? Takmer dva kilometre. Kto už bol v Paríži, vie, že pohodlné topánky sú nevyhnutné.

Francúzky chodia skutočne veľa pešo a do veľkej miery je to aj jeden z kľúčov k ich skvelým postavám aj vo vyššom veku. Aktívna chôdza, okrem iných zdravotných benefitov, zlepšuje spánok a uľavuje od stresu.

Posedenie s priateľmi nadovšetko

Spoločenský život je pre Francúzov neoddeliteľnou súčasťou ich bytia. Zavolajte častejšie priateľov na spoločný obed či večeru, dajte si poobednú kávu alebo spolu zájdite do kina či do divadla. Podiskutujte o filme, ktorý ste videli, alebo o výstave, ktorá vás zaujala.

Opatrujte si svoj okruh priateľov a skúste ich vzájomne zoznámiť, možno vám to prinesie množstvo príjemných večerov a nových známostí.

Rozmaznané chuťové bunky

Skúste občas vymeniť bežný supermarket za farmársky trh. Zakrátko si tam nájdete svojich overených dodávateľov, na ktorých sa budete môcť spoľahnúť a občas prehodiť aj pár milých slov. Ak našim obdivovaným bohémom na niečom záleží, tak je to kvalita potravín, a veru vedia, prečo.

Varenie je pre Francúzov posvätné trávenie času. Väčšina ho miluje aj preto, že spája rodiny, páry a priateľov už stáročia. Dôkazom sú napríklad ich dlhé nedeľné obedy „en familie“, keď si spolu členovia rodín vychutnajú viacchodové menu trvajúce celé hodiny.

image
Pexels

Obdarujte sa, vždy sa je za čo odmeniť

Potešte sa aj vo všedný deň – napríklad kyticou kvetov. Francúzky nečakajú, kým ich mužom čosi také napadne. Kvety vo váze rozžiaria váš domov a vy sa budete cítiť dobre zakaždým, keď vám na ne padne zrak.

Ďalšia vec, ktorú rozhodne nezanedbávajú, je estetická stránka ich príbytku. Doprajte si občas nové dekorácie, vázu, ktorá vás okúzlila, alebo obraz, čo vás už dlho fascinuje. Francúzi investujú nemalé peniaze do umenia a zariadenia, pretože vedia, ako priestor, v ktorom žijeme, formuje našu osobnosť a kultivuje náš vkus.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 08:39