Ensana Health Spa Hotels
StoryEditor

Láska a teplo – dokonalý pár

04.02.2022, 00:00
PR Články
Je až zaujímavé, ako úzko sa láska viaže s teplom. Teplá náruč, teplé periny, horúce bozky či teplo domova...skrátka, láska a teplo sú nerozlučná dvojica.

Rovnako zaujímavé je aj to, čo má láska spoločné s vedou. Môže sa zdať, že sú oddelené hrubou čiarou. Už len preto, lebo motorom vedy je rozum, zatiaľ čo pri láske sa najmä v jej prvopočiatkoch o rozum prichádza. Rozpúšťa sa v hormonálnom opare a nesťažuje si. Vlastne sa mu to ohromne páči.

Neľakajte sa, ale lekári stav, ktorý zamilovanosť v hlave vyvoláva prirovnávajú psychóze. Vedci dvíhajú obočia nad hladinami dopamínu, ktorý z ľudí vo fáze zamilovanosti robí energické, euforické stvorenia, ktoré nepotrebujú ani jesť, ani spať. Aktuálne dokonca prebieha aj 18 vedeckých štúdií, ktoré sa venujú láske a nech sa v nej vedci špárajú, koľko vládzu, vychádza im jediné. Javí sa ako choroba, ktorá má svoje fázy.

image
Ensana Health Spa Hotels

Láska je choroba, z ktorej vás v Piešťanoch nevyliečime, ale dokážeme ju na Valentínskom pobyte spríjemniť!

Tú prvú, poháňanú dopamínom opisujú básnici a točia sa o nej filmy. V tej druhej, ktorá nastáva približne po roku sa hladiny hormónov začínajú vyrovnávať. Dopamín a sérotonín – hormón šťastia sa dostáva do normálu a „posadnutosť“ vyvoleným alebo vyvolenou začína nadobúdať charakter zlučiteľný s normálnym fungovaním v realite. Vtedy prichádza na rad oxytocín – hormón vzťahovej väzby, ktorý má šancu urobiť z dvojice dlhoročný pár. Či už ste vo fáze bičovanej dopamínom, lietate zaliati vše objímajúcim sérotonínom, alebo budujete pevnú vzťahovú väzbu vďaka oxytocínu – je načase spoločne to niekde vyležať.:) Ideálne na miesto, kde vám bude teplo na tele i na duši a kde vás budú ešte aj rozmaznávať. 

Ste chorí od lásky? Vyležať do tepla!

Keď ste si romantiku v Piešťanoch naplánovali, dobre ste spravili. Keď túžite po romantike na poslednú chvíľu -  dá sa, máme! Máme na rozdávanie aj teplo, ktorým najvychytenejšie slovenské kúpele zásobujú sírne pramene vyvierajúce priamo pod piešťanským Kúpeľným ostrovom. Keby sa vám tepla málilo, vedzte, že aj vo februári či marci vám bude v piešťanskom liečivom bahne pekne horúco! Vychutnajte si Valentínske pobyty v hoteloch Splendid, Esplanade či rovno v kráľovnej ostrova – Thermia Palace.

image
Ensana Health Spa Hotels

Milovníci All Inclusive sú pozvaní do hotela Splendid – tam im ani ich láske a chuti leňošiť nebude chýbať vôbec nič. Tí, ktorí si chcú užívať luxus priameho prepojenia hotela s najväčším balneologickým komplexom v strednej Európe - Balnea Health Spa odporúčame rezervovať si pobyt v hoteli Esplanade. No a tí, ktorí ľúbia luxus skrz na skrz, nech prijmú pozvanie do hotela Thermia Palace, kde sa im ho dostane vrchovato.

image
Ensana Health Spa Hotels

Príďte si k nám dopriať všetky výhody dovolenky na Slovensku a užite si svoju lásku v teple!

Nemajte však strach, že by ste u nás svoju zamilovanosť, lásku či dlhoročný vzťah vyliečili! Práve naopak. Piešťany majú takú moc, že vzťahy utužujú. Na krátkodobých pobytoch vás vyliečia zo stereotypu, stresu, únavy či prepracovanosti. Keď si doprajete dlhší pobyt, poďakuje vám za neho celé vaše telo. Relax v kombinácii s procedúrami, liečivou vodou a bahnom naozaj dokáže divy!

Tešíme sa na vás a prajeme vám veľa lásky a zdravia!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 20:40