TOFU Vianoce! Jednoduché recepty, ktoré zvládnete za pár minútLunter
StoryEditor

TOFU Vianoce! Jednoduché recepty, ktoré zvládnete za pár minút

14.12.2020, 23:00
PR Články
K najkrajším sviatkom roka patrí okrem iného aj dobré jedlo a vypekanie sladkých a slaných dobrôt. Čerstvé LUNTER Tofu vo vianočných receptoch poteší nielen ľudí, ktorí preferujú rastlinnú stravu, ale všetkých, ktorí v kuchyni zvyknú tráviť celé hodiny kvôli dlhému vareniu mäsa. Tofu máte hotové za pár minút, navyše vaše trávenie odľahčí a vy si budete môcť dopriať napríklad o koláčik navyše!

Rýchlo, ľahko a chutne

Údený variant sa perfektne hodí na vyprážanie alebo do kapustnice, naturálne Tofu zase využijete pri pečení a varení. „Hlavnou výhodou využitia kvalitného Tofu v kuchyni je rýchlosť jeho prípravy na štýl ryby či rezňa. Ak ním nahradíte mäso v kapustnici, na rozdiel od tej klasickej bude hotová do pol hodiny,“ hovorí šéfkuchár z LUNTER Bistra.

Príprava vianočných receptov z údeného alebo naturálneho Tofu trvá oveľa kratšie, než by ste čakali. Namiesto v kuchyni tak môžete stráviť vzácny čas so svojimi blízkymi. Prinášame vám niekoľko tipov, ako spestriť a odľahčiť vaše sviatočné menu. Vianočné recepty nájdete na Youtube kanáli LUNTER.

TOFU Vianoce! Jednoduché recepty, ktoré zvládnete za pár minút TOFU Vianoce! Jednoduché recepty, ktoré zvládnete za pár minút Lunter Tipy na ľahšie Vianoce

  • Tofu na spôsob ryby pripravíte jednoducho – stačí trochu sójovej omáčky, obaliť v morskej riase a následne v trojobale a môžete vyprážať.
  • Ak si doprajete tradičné vianočné menu, na druhý deň zvoľte aspoň jedno jedlo v odľahčenej verzii. Či už vynecháte majonézový šalát alebo si rezeň urobíte z Tofu, je na vás. O nič neprídete, naopak. Do nového roka vstúpite ľahším krokom.
  • Tofu vám v chladničke vydrží aj niekoľko týždňov. Za pár minút z neho pripravíte zdravšiu a ľahšie stráviteľnú kapustnicu alebo hubový nákyp bez dlhého státia za sporákom.
  • Do príprav zapojte celú rodinu - veď aj spoločný čas v kuchyni patrí k čaru Vianoc! Jeden môže umývať riad, druhý šúpať zemiaky či strážiť medovníky v rúre.
  • Chutná Jaternica, Koložvárska kapusta či Fašírka vás zachránia pred nečakanou návštevou. LUNTER Hotové jedlá bez konzervantov ponúkajú skvelé rastlinné varianty týchto tradičných slovenských jedál. Navyše budete mať istotu, že na Vianoce u vás nikto neostane o hlade, aj keď sa vo dverách zjaví nečakaná návšteva.

LUNTER perníkové cookies

Suroviny:

1 LUNTER Tofu naturálne, 2 lyžice oleja, 100 g cukru, 2 lyžičky perníkového korenia, 1 lyžička mletej škorice, 300 g hladkej špaldovej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, soľ.

Postup:

LUNTER Tofu naturálne rozmixujeme na hladkú hmotu. Olej vymiešame s cukrom v mixéri na vyšších otáčkach až na penu. Pridáme rozmixované Tofu a miešame pri nižších otáčkach. Potom postupne pridáme koreniny, múku, prášok do pečiva a soľ. Miešame. Ručne vytvoríme placky. Tie ukladáme na papierom vystlaný plech. Pečieme 12-13 minút pri teplote 180 °C. TOFU Vianoce! Jednoduché recepty, ktoré zvládnete za pár minút TOFU Vianoce! Jednoduché recepty, ktoré zvládnete za pár minút Lunter

LUNTER kapustnica s údeným Tofu

Suroviny:

1 balenie LUNTER Tofu údené, 100 g sušených húb, 2 cibule, 300 g kyslej kapusty, 200 g zemiakov, 2 litre zeleninového vývaru, 1 lyžička rasce, 1 lyžička červenej papriky, 1 lyžička nového korenia, 50 g sušených sliviek.

Postup:

Sušené huby zalejeme vodou. Cibuľu speníme na oleji, pridáme mletú papriku, kyslú kapustu, na kocky nakrájané zemiaky a rascu. Všetko zalejeme vývarom, pridáme koreniny a namočené huby. Varíme domäkka asi 25 minút. Nakoniec pridáme na malé kocky pokrájané údené Tofu a sušené slivky. Povaríme a dochutíme. TOFU Vianoce! Jednoduché recepty, ktoré zvládnete za pár minút TOFU Vianoce! Jednoduché recepty, ktoré zvládnete za pár minút Lunter

Vyprážané LUNTER Tofu so zemiakovým šalátom

Suroviny:

1 balenie LUNTER Tofu údené, 100 g strúhanky, 3 dcl mlieka, 50 g hladkej múky, olej a soľ.

Postup:

V miske zmiešame múku s mliekom a soľou na hladké cestíčko. Údené Tofu nakrájame na želaný tvar, ponoríme do cesta a následne do strúhanky. Opražíme do zlatista. Podávame s obľúbeným zemiakovým šalátom.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. september 2024 00:59