Bigstock.com
StoryEditor

Ako deťom vyplniť letné prázdniny 2020

02.07.2020, 00:00
PR Články
Toto leto bude iné ako ostatné. Koronavírus nabúral plány nás všetkých a vaše deti iste nepoteší, že sa budú musieť rozlúčiť s dovolenkou pri mori. Vymysleli ste im už náhradný program?

Grilovačka v záhrade

Grilované pochúťky neodmysliteľne patria k letu. Vychutnať si ich môžete vo vašej záhrade s priateľmi, ktorých ste dlhšie nevideli. Deti sa pritom môžu vyblázniť na dvore. Ako priestor na grilovanie odporúčame miesto v závetrí, napríklad terasu či prístrešok. V prípade stavby nového altánku si dajte pozor, aby ste vybrali terasové dosky, ktoré sú dostatočne pevné. Menej kvalitné terasové dosky totiž detské šantenie nemusia vydržať.

Vyberte sa s deťmi k vode

Výlet k jazeru sa často zmení na dobrodružstvo. Najmä ak je dôkladne ukryté pred očami civilizácie. Vaše dieťa sa počas blúdenia lesom ocitne vo svojej obľúbenej rozprávke. Voda navyše ponúka mnoho aktivít, od plávania cez kajaky či rozličné vodné športy. Dieťa sa pritom dozaista unaví a vy konečne budete mať čas iba pre seba. Navštíviť sa oplatí Šútovské alebo Beňatinské jazero. unsplash.com

Stanujte pod holým nebom

Slovensko má prekrásnu prírodu. Zbaľte stan a vyberte sa objavovať jej zákutia. Nezabudnite ani na večerný program. Vymyslite hororový príbeh, ktorý pod rúškom noci rozpoviete vášmu dieťaťu. Cez deň ho vezmite do neznámej dedinky alebo do lesa. Deti zbožňujú nové veci. Zo spadnutého konára mu vyrobte píšťalku. Môžete si byť istí, že si ju prinesie až domov.

Cyklotúru zvládnu aj menšie deti

S pravidelnými prestávkami by vaše dieťa malo bez problémov zvládnuť menej náročnú cyklotúru. Okrem dostatočného množstva tekutín nezabudnite ani na dobrú náladu. Vtipkujte, spievajte a obdivujte krásy okolitej prírody. Prispôsobte sa tempu dieťaťa a z času na čas ho povzbuďte, ako dobre mu to ide. Cyklotúr je na Slovensku neúrekom. Ak ste z Bratislavy, vydajte sa do Čunova. Spišskú Belú zasa spája asfaltová cestička s Tatranskou Kotlinou. Bigstock.com

Vyskúšajte letné športy

Deti milujú výzvy a súťaživosť je v ich srdci. Pozvite ich kamarátov, vezmite loptu, postavte bránky a zahrajte si spolu futbal. Alebo uprednostníte tenis či volejbal? Prispôsobte sa záľubám vášho dieťaťa. Ak má rado čary, kúzla a Harryho Pottera, dajte šancu metlobalu. V každom prípade ho však nechajte zvíťaziť. Šťastím bude celé bez seba.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 09:28