Kúpele, ktoré vracajú deťom úsmev na tvárKúpele Smrdáky
StoryEditor

Kúpele, ktoré vracajú deťom úsmev na tvár

29.12.2021, 23:00
PR Články
Na Slovensku máme vlastné Mŕtve more! Absolútna rarita a jednotka v liečbe kožných ochorení u detí je na Záhorí.

Všetky strasti, ktoré so sebou prináša život s kožným ochorením dobre poznajú nielen deti, ale aj ich mamy. Okrem komplexných zmien v režime fungovania domácnosti (varenie, pranie, textil, ktorý prichádza do úzkeho kontaktu s kožou) so sebou kožné ochorenia prinášajú aj množstvo ďalších obmedzení. Úľava preto príde vhod nielen samotným deťom, ale aj ich rodičom.

Keď ste doteraz váhali, či sú alebo nie sú kúpele vhodné pre deti – máme dobrú správu. Kúpele Smrdáky sú nielen vhodné, sú priam povinné pre všetky deti trpiace kožnými ochoreniami  - a sú na liečbu detských pacientov plne prispôsobené. Skúsenosti medicínskych profesionálov v kombinácii s unikátnou sírovodíkovou vodou vracajú detským pacientom a ich rodičom opäť do života bezstarostnosť a úsmev na tvár.

Vieme, kde pomôžu vašim deťom

Medzi kožné ťažkosti, na ktoré sa Smrdáky špecializujú patria najmä ekzémy, dermatitídy, psoriáza, akné a množstvo ďalších kožných ochorení, ktoré dobre reagujú na síru. Tej je vo vode v Smrdákoch toľko, že na použitie pre detských, ale aj dospelých pacientov je nutné ju riediť. Konkrétne hovoríme o koncentrácii 680 mg sírovodíka na 1 l. vody. Pre porovnanie – ostatné pramene, a to nie len na Slovensku dosahujú maximálnu koncentráciu sírovodíka okolo 24 mg/l.

Kúpele, ktoré vracajú deťom úsmev na tvár Kúpele, ktoré vracajú deťom úsmev na tvár Kúpele Smrdáky Kúpele Smrdáky sú plne vybavené a prispôsobené detským hosťom. S deťmi do 6 rokov pobyt absolvujú aj rodičia, staršie deti môžu pobyt absolvovať aj samé. Výhodou kúpeľov je i fakt, že deti neprídu o školské učivo – súčasťou pobytu je i „kúpeľná škola“, vďaka ktorej sa deti po kúpeľnom pobyte plynule môžu vrátiť k vzdelávaniu bez vymeškaných hodín.

Ako účinkuje sírovodík?

Liečivé účinky sírovodíka zjednodušene spočívajú v tom, že je schopný obrať baktérie nachádzajúce sa v pokožke o kyslík. Práve preto sú účinky síry na postihnutú pokožku nielen úplne zjavné, ale aj dlhodobé. Denne pritom stačí absolvovať jeden 15 – 20 minútový kúpeľ v zázračnej smrdáckej vode. Počas kúpeľnej liečby sa zvyčajne podarí zastaviť rozvoj kožného ochorenia a zregenerovať pokožku natoľko, že získa odolnosť na pol až trištvrte roka po absolvovaní liečby.

 Za tak vysoký podiel sírovodíka vo vode a sírovodíkovom bahne neďaleko Senice podľa dostupných záznamov vďačíme prehistorickému moru, ktoré sa kedysi v tejto oblasti nachádzalo. Prirovnanie smrdáckej vody k vode z Mŕtveho mora preto nie je až tak ďaleko od pravdy. Niekdajšie more v podzemí zanechalo poklad, ktorý už viac, ako 150 rokov prináša výraznú úľavu všetkým, ktorí trpia kožnými ochoreniami.

Kúpele, ktoré vracajú deťom úsmev na tvár Kúpele, ktoré vracajú deťom úsmev na tvár Kúpele Smrdáky Voda a bahno v Smrdákoch účinkuje na atopický ekzém, dermatitídy, psoriázu a akné – detskí pacienti od 3 – 18 rokov zaznamenávajú významné zlepšenie celkového stavu až v 95 %. Pri pohľade na očividné zlepšenie ochorenia, ktorá u detských pacientov trpiacich kožnými ochoreniami nastáva sa to zdá až neuveriteľné. Najmä mamičkám, ktoré s cieľom uľaviť a pomôcť dieťaťu vyskúšali už takmer všetko.

150 ročné skúsenosti s používaním sírovodíkovej termálnej vody a procedúr určených špeciálne pre detských pacientov sú darom z rúk prírody, ktorý by bola škoda nevyužiť.

Viac informácií na stránke Kúpeľov Smrdáky, člena hotelovej siete Ensana.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 09:16