Evita magazín
StoryEditor

Základom je zdravie a životná energia, Dušan Plichta

22.01.2017, 23:00
Poradňa
Prečo o ňom píšeme? Lebo pochopil, že za úspechmi nie je len nekonečná drina a odriekanie. Lebo je to o aj o tom, ako funguje naše telo a myseľ. Lebo sa stále vzdeláva, je zvedavý, píše inšpiratívne blogy o potravinách, jedle a životospráve. Lebo šíri osvetu, aby nás bolo čo najviac zdravých a v dobrej kondícii. Lebo má nielen skvelú kávu, ale vďaka svojmu Powerlogy aj kopec ďalších vylepšených potravín.

Prečo to robím... 
Mojimi základnými hodnotami sú sloboda a sebarealizácia. Zistil som, že na to, aby som bol slobodný a mohol naplno realizovať svoj potenciál, potrebujem pracovať nielen so svojou mysľou, ale aj s telom. Dnes už viem, že vďaka vylepšeniu životosprávy si viem výrazne zlepšiť zážitok z prežitia každého jedného dňa, zlepšiť reakcie na stresory a zabezpečiť zdravé sebavedomie. Fascinuje ma spoznávať vplyv jedla na náš organizmus a celkové prepojenie tela a mysle. Pocit poznania a získania kontroly nad svojím telom je úžasný. Verím, že práve toto prispieva k rozvoju osobnosti a správnej definícii vlastného úspechu. Jeho základom je zdravie, pozitívne vedomie a vysoká životná energia. 

Moja cesta... 
Nebol za tým zázrak, znamenie ani zázračné uvedomenie. Najviac ma ovplyvnili knihy, ktoré som čítal, a ľudia, ktorých som stretol. Pamätám si na jeden z AHA momentov, ktorý som zažil v austrálskom Melbourne, kde som pracoval. Cestou do práce v električke som prečítal za dva dni knihu Tima Ferrissa a uvedomil si dve veci. To, ako si nadizajnujem svoj život, je len v mojich rukách, a to, ako ma formoval náš školský systém, nepovedie k úspechu a sebarealizácii. Vybral som si cestu podnikania a začal sa pretĺkať rôznymi skúsenosťami. Najviac ma posunuli stretnutia so slovenskou a svetovou špičkou v oblasti výživy, marketingu, podnikania či osobného rozvoja. Najlepšie sa učím imitáciou a postupným zlepšovaním. Vyskúšal a osvojil som si niektoré z návykov úspešných ľudí. Nie milionárov, ale skôr vodcov, ktorí sú schopní realizovať zmeny k lepšiemu. 

Treba zažiť, skúsiť, robiť... 
Život nie je o jednom smere a nespasí nás jeden zázrak. Existujú však návyky, ktoré vedia výrazným spôsobom prispieť k rozvoju našej osobnosti, mysle či tela. Možno to bude znieť šialene, ale osobne nedám dopustiť na veľmi účinné pitie kávy s maslom, kokosovým olejom a MCT. Ako to funguje? Vyberiem si kvalitnú kávu a namiesto zbytočného cukru si ju dochutím veľmi hodnotnými a ľahko stráviteľnými dobrými tukmi, ktoré skutočne zapnú mozog. Viem, že je to netradičné, sám som tomu neveril, ale lepší nápoj plný chuti som pre koncentráciu a mentálny výkon ešte nenašiel. 

Na toto som najviac hrdý... 
Myslím, že sa treba vedieť pokorne a zdravo oceniť. Zo všetkého najviac som hrdý na rodinu. Mám múdru a empatickú manželku, s ktorou čakáme naše prvé power dieťa, a zároveň mám otvorené a úprimné vzťahy s rodičmi, so svokrovcami a súrodencami. Ďalej na znalosti, vďaka ktorým mám minimálne na 90 % kontrolu nad svojím zdravím, energiou a výkonom. Mám vlastné podnikanie a spoločne s tímom budujeme koncept vylepšených potravín pre aktívnych ľudí, vzdelávame a pozitívne meníme stravovacie návyky. Teším sa, že si pri tom všetkom dokážem realizovať svoje cestovateľské a športové sny. 

Týmto sa v živote riadim... 
V ťažších chvíľach mi vždy pomôže správne nastavenie a pochopenie, že aj prekážka je cesta. Na každý problém treba nájsť riešenie. Keď ho nájdete, prekonáte samých seba a svoj život máte vo vlastných rukách.

Kompletný článok ste si mohli prečítať aj v aprílovej Evite 2016.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/poradna, menuAlias = poradna, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 21:27