pexels.com
StoryEditor

Ktoré bylinky sú vhodné pre malé dieťa? Vyskúšajte TIETO, sú plné vitamínov!

02.08.2021, 15:00
Mama a rodina
Tieto bylinky sú vhodné pre malé dieťa, sú plné vitamínov a ľahko nimi dochutíte hocijaké jedlo.

BAZALKA

Obsahuje silice, triesloviny, flavonoidy, éterické oleje, karotén, minerály a čerstvá aj vitamín C. Výborne dochutí a aj prevonia mnohé jedlá.  

KÔPOR

Kôpor je bylinka špecifická svojou chuťou a arómou. Má mnoho priaznivých liečivých účinkov, semená kôpru totižto obsahujú vitamín C a provitamín vitamínu A. V kôpre sa nachádza aj karotén, železo a ďalšie minerály.

PAŽÍTKA

Podporuje chuť do jedla a tvorbu tráviacich štiav. Je účinná aj proti črevným parazitom. Obsahuje vysoké množstvo vitamínu C, riboflavínu, draslíka, vápnika, fosforu, sodíka, železa a betakaroténu.

PETRŽLEN

Petržlen je najčastejšie používaný druh zeleniny, no jeho vňať je skvelou bylinkou. Má totižto výborné liečivé a obohacujúce účinky. Koreň obsahuje vysoké množstvo vápnika, horčíka, draslíka, vitamínu C a provitamínu vitamínu A. Vňať je zasa mimoriadne bohatá na vitamín C.

RASCA

Rasca obsahuje vodu, bielkoviny, sacharidy, tuky (omega-3 a omega-6 mastné kyseliny), vlákninu, silice, triesloviny, minerály, vitamíny a má mnohé priaznivé účinky. Podporuje imunitný systém, chráni bunky pred voľnými radikálmi, má antiseptické účinky, hlavne na črevá, podporuje trávenie, odstraňuje plynatosť, zvyšuje chuť do jedla, čo je perfektné pri malých deťoch

Ďalšie vhodné bylinky, ktoré môžete používať u detí po 1.roku sú: 

cibuľková vňať

majorán

rozmarín

tymián

zelerová vňať

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/mama-a-rodina, menuAlias = mama-a-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 23:38