shutterstock.com
StoryEditor

Nápady na detské aktivity na doma, ktoré spravia aj zo všedného dňa špeciálny!

02.02.2021, 14:30
Mama a rodina
Dochádzajú vám nápady na aktivity pre deti na doma? Spísali sme pre vás niekoľko tipov, ktoré môžu vaše deti zabaviť a spraviť im deň o niečo zaujímavejší a krajší.

Program: Naplánujte si na celý týždeň program, aby sa deti mali na čo tešiť a zapíšte si to spolu na tabuľu alebo na viditeľné miesto.

Rozpis na týždeň (pre príklad)

Pondelok: Dajte deťom priestor, nech sa rozhodnú, čím chcú v daný deň byť. Napríklad princezné alebo super hrdinovia. Nechajte ich, nech sa oblečú do kostýmov, šiat a nech sa celý deň správajú ako postava, ktorú si vybrali.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Joel Nadel (@joelnadel25)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bri Haydis (@bri.haydis)

Utorok: Live koncert v obývačke. Naplánujte si večerný koncert so všetkým, čo k tomu patrí: detské šampanské, pukance, proste párty, ako má byť! Na YouTube nájdete naozaj veľa live koncertov. Stačí si len vybrať obľúbeného interpreta a párty sa môže začať!

Streda: Streda by mohla patriť napríklad tanečnému tréningu. My sme pre motiváciu vybrali hip hop tréning, ktorý spraví možno z vášho dieťaťa budúceho úspešného tanečníka!

Alebo vyskúšajte "prechádzku lesom". Napríklad, keď sa vám nechce ísť von alebo celý deň prši.

Štvrtok: „Deň v bunkri“. Keď budú deti z celodenných aktivít unavené, nechajte ich, nech si postavia bunker alebo im pomôžte. Budete potrebovať: deky, vankúše, spacáky alebo hocičo, čo sa vašim deťom bude pozdávať. Keď budete mať bunker hotový, pomôžte vašim deťom s útulným "pelieškom" vo vnútri a nechajte ich, nech tam oddychujú, čítajú si, počúvajú audio rozprávky alebo telefonujú cez video hovor so svojimi kamarátmi alebo s rodinou, s ktorou teraz nemôžu byť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Magpie (@magpieyard)

Piatok: Výroba pohľadníc pre rodinu a kamarátov. Teraz máme ideálny čas na výrobu vlastných pohľadníc. Spravte si zoznam ľudí, ktorým pohľadnice aj skutočne odošlete. Motív je len a len na vás. Čo takto pekná, pestrofarebná pohľadnica s jarným motívom? Obdarovanému určite spraví skutočne obrovskú radosť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Renata (@zadyberny.florist.design)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Yasemin Hazan (@yasemin_paper_art)

Sobota: Domáce práce pre celú rodinu. Prideľte deťom úlohu a nechajte ich, aby napríklad utreli prach v celom byte alebo poskladali a poukladali prádlo. Možno si tak vytvoríte zvyk, ktorý vám ušetrí čas a vy tak budete mať viac času na prechádzku v prírode.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ivana Hanáková (@ive_hanka)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Laura Lane Fox (@foxyl)

Nedeľa: Upečte si spolu koláčik, ktorý ste si naplánovali už na začiatku týždňa, no teraz je na to aj viac času. Vyberajte tak, aby recept nebol príliš zložitý a aby ste nepotrebovali xy ingrediencií, ktoré akurát nemáte doma.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/mama-a-rodina, menuAlias = mama-a-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 17:43