Shutterstock
StoryEditor

Nedocenená lícenka: V rámci všetkých textúr je to práve krémová konzistencia, ktorú najčastejšie prehliadame

17.10.2024, 14:00
Krása a móda

Vedeli ste, že lícenka je spomedzi produktov dekoratívnej kozmetiky najviac nedocenený artikel? A v rámci všetkých textúr je to práve krémová konzistencia, ktorú najčastejšie prehliadame. No nemali by sme! Toto všetko dokáže.

Crème de la crème

Ponúka to, čo žiadny mejkap nedokáže. Krémová lícenka vám dodá prirodzene zdravú farbu, dokáže vykontúrovať tvár, dokonca plne mejkap nahradiť. Každá z nás by vedela vymenovať päť produktov, bez ktorých by sa v kozmetickej taštičke nezaobišla. No verte, že by sme len ťažko hľadali ženu, ktorá by v tomto zozname top pomocníkov povedala krémovú lícenku. Alebo farbu na líčka. Určite by viedla maskara, mejkap, púder alebo korektor. No pritom táto farbička dokáže celú tvár rozžiariť, zamaskovať jej nedostatky, dokonca kamuflovať aj prebdenú noc. A v čom všetkom je ešte krémová lícenka úžasná? Tu je 6 argumentov, prečo by ste si ju mali zaobstarať, ak sa vo vašej zbierke ešte nenachádza.

1. Multifunkčnosť

Krémová lícenka má mnoho využití. Na rozdiel od púdrovej vďaka tejto textúre môžete farbu na líčka aplikovať aj na pery či viečka. Okrem toho, že ušetríte čas, miesto v kozmetickej taštičke a, samozrejme, peniaze, získate tak aj dokonale ladiaci monochromatický jednotný vzhľad.

2. Prirodzenosť

Čím sme staršie, tým viac nám púdrové štruktúry nelichotia. Usádzajú sa v póroch a drobných či hlbších vráskach. No krémová konzistencia sedí na pokožke bez toho, aby príliš okato vytŕčala. Vďaka tomu líčenie vyzerá oveľa prirodzenejšie.

3. Menej líčenia

A keď už sme pri líčení, ak nemáte problémy s pleťou, možno vôbec nepotrebujete mejkap. Možno všetko dokáže zachrániť jedna dobrá krémová lícenka. Dodá tvári farbu, rozjasní ju, zvýrazní partie, ktoré chcete. Základom však je, aby ste trafili odtieň, ktorý vám lichotí a vašu prirodzenú krásu pozdvihne.

4. Kontúrovanie tváre

Hoci je jasné, že sa tento produkt aplikuje primárne na líca, ak si pozriete návody, napríklad na internete, dokážete s lícenkou toho omnoho viac. Pri líčení správnych partií môžu krásne vystúpiť lícne kosti, ale dokážete potlačiť aj väčší nos alebo si napríklad opticky zväčšiť pery. Čaro kontúrovania však nedosiahnete zvyčajne s jednou farbou, ale s paletou rôznych odtieňov, s ktorými môžete experimentovať a kombinovať ich.

5. Jednoduchá aplikácia

Nie je nič jednoduchšie, ako naniesť lícenku, ktorá je krémovej konzistencie. Púdrové produkty potrebujú štetec, tekuté sa zvyknú roztekať po tvári, no s týmito krémovými si poradia vaše prsty alebo penový aplikátor. Je to rýchle a presné, rozhodne to vyskúšajte a uvidíte, že si ich zamilujete.

6. Správny výber

Teraz už zostáva iba zistiť, ktorý odtieň vám bude sedieť. Jednoduchá pomôcka je, že ženy so svetlou pleťou inklinujú ku klasickej ružovej a k fialovým podtónom. Stredné tóny pokožky vyzerajú perfektne s broskyňovými lícenkami a tmavým typom sedia čučoriedkové, tehlové a terakotové tóny.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. október 2024 14:02