Kulma na mihalnice ich krásne vytočí.Shutterstock
StoryEditor

Vytočené mihalnice ako z reklamy a to za pár sekúnd? Novinka na kozmetickom trhu vás dostane

03.10.2024, 14:00
Krása a móda

Mihalniciam väčšina žien venuje dostatočnú pozornosť. A dobre vedia, prečo to robia. Práve pekne nalíčené a vytočené mihalnice dokážu podčiarknuť nielen krásu ich očí, ale aj celkovú vizáž. Klieštiky na vytočenie mihalníc možno viaceré z vás nielen poznajú, ale aj používajú. No horúci trend a to doslova, je kulma.

Ak teda túžite po krásne vytočených mihalniciach za pár sekúnd, táto vychytávka by vám v kozmetickej taštičke nemala chýbať. Musíte však dodržiavať isté pravidlá.

Stačí pár sekúnd

Kulma na mihalnice pôsobí rovnako, ako tá na vaše vlasy. Akurát je oveľa menšia a aj jej maximálna teplota je prispôsobená tomu, na čo sa ide používať. Kvalitná kulma by zároveň mala byť vyhotovená tak, aby chránila pred popálením aj vaše viečka. V každom prípade musíte byť pri jej používaní zručné a venovať kulmovaniu mihalníc zvýšenú pozornosť a opatrnosť. A samozrejme dodržiavať isté pravidlá, aby ste nenapáchali viac škody, než osohu.

Poďme na to

Aj v prípade mihalníc, podobne ako pri vlasoch, by mali platiť isté pravidlá. Mihalnice by mali byť dokonale odlíčené a najmä suché. Ak niektorý z týchto krokov vynecháte, môže sa vám to veľmi rýchlo vypomstiť. Vlhké mihalnice sú oveľa náchylnejšie na lámanie, preto tento krok nepodceňujte.

Samé by ste mali vedieť vyhodnotiť, v akej kondícii sú vaše mihalnice. Či sú dostatočne pevné, alebo skôr jemné. Prispôsobte tomu teplotu kulmy. Tu platí, menej je viac. Mihalnice natáčajte pomaly, v smere od korienkov až po končeky. V prípade potreby ich takto natočte viackrát po sebe. Akonáhle máte mihalnice natočené podľa vašich predstáv, môžete ich nalíčiť. V tomto momente už kulmu odložte a aj keby ste videli menšie nedokonalosti, alebo by ste mihalnice chceli ešte trošku podvihnúť, dajte si stopku. Teplo v kombinácii so špirálou by pôsobilo na vaše mihalnice devastačne.

POZRITE SA, AKO VYZERÁ KULMA NA MIHALNICE

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. október 2024 10:16