Krásne obočie dodá vašej tvári ten správny výraz.dreamstime
StoryEditor

Ako na dokonalé obočie? Vďaka týmto trikom to zvládnete aj úplne samé

18.08.2024, 08:00
Krása a móda

Ak ste v minulosti podľahli trendu tenkého obočia, dnes už chýbajúce chĺpky ničím nenahradíte. Samozrejme, že existuje množstvo produktov, ktoré rast obočia podporia a tiež techniky, vďaka ktorým získate nádherné obočie behom pár hodín. Ak ste však na takúto úpravu zatiaľ nenašli odvahu, potom si budete musieť poradiť samé. Vďaka týmto trikom to však bude hračka.

Pekne tvarované a dostatočne výrazné obočie dodá tvári presne ten výraz, ktorý potrebujete. Dajte si na ňom preto záležať.

Správny tvar

Zadefinovanie správneho tvaru vášho obočia by ste mali nechať na odborníka. Aj jeho následné udržiavanie tak bude vďaka tomu pre vás oveľa jednoduchšie. Rovnako vám váš čas ušetrí, ak si z času na čas necháte obočie nafarbiť, prípadne podstúpite v súčasnosti veľmi obľúbenú lamináciu obočia. Ak však na to nemáte čas, alebo ste dostatočne zručné, pri troške trpezlivosti to zvládnete aj samé. Koreň obočia by mal začínať na mieste, kde dopadne pravítko, ceruzka, alebo iný predmet, ktorý nasmerujete od okrajov nosa. Vďaka tomu obočie nebude príliš blízko, ani príliš ďaleko od seba. Končiť by malo približne v oblasti okolo spánkov, a opäť budete smerovať predmet z toho istého miesta na nose, popri oku. Dnes je v móde hrubšie a hustejšie obočie, čiže vytrhávanie chĺpkov by malo byť minimálne a len v častiach, kde dajme tomu narušia tvar, ktorý chcete dosiahnuť. Tu naozaj platí, že by ste mali mať každý ťah vopred premyslený, nech vám následne chĺpky na niektorých miestach nechýbajú.

Pustite sa do farbenia

Aj už spomínané farbenie zvládnete v pohodlí vášho domova. V prvom rade si na farbenie vyhraďte dostatok času. Nikde sa neponáhľajte a nenechajte sa nikým vyrušovať. Pomocou farby dokonca viete vyplniť aj miesta, kde vám chĺpky chýbajú, prípadne sú redšie. Vyberte si farbu podľa svojich preferencií a následne ju rovnomerne naneste na obočie v smere zdola hore. Pokojne si pomôžte aj špeciálnymi páskami, ktoré nalepíte okolo obočia a získate tak dokonalý tvar. Detaily doťuknite pomocou vatovej tyčinky. Prvých párkrát farbu nechajte pôsobiť o niečo kratšie. Kým získate potrebnú zručnosť.

image

Farbenie zvládnete pri troche zručnosti aj v pohodlí domova.

dreamstime

Finálna úprava

Krásne obočie získate aj pomocou rôznych sád na jeho úpravu. Väčšina z nich okrem farebného tieňu obsahuje aj fixačný gél. Najskôr si pomocou tieňu, ceruzky, alebo špeciálneho gélu na obočie dokreslíte chýbajúce časti, prípadne dotvarujte obočie. Následne ho prečešte kefkou a zafixujte gélom, vďaka ktorému bude držať celý deň svoj tvar.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. september 2024 23:13