Vizážistka Veronika Vargová.x
StoryEditor

DESAŤ pravidiel vizážistky Veroniky Vargovej: Nech vám líčidla pridajú na kráse, nie naopak

13.08.2024, 16:00
Krása a móda

Skutočná krása vychádza zvnútra a nepotrebuje vrstvu kozmetických produktov. Ale tie, ktoré používate, musíte trafiť!

PRAVIDLO 1 – Pleť

Zdravá a krásna pleť je ako plátno aj pre dobre vyzerajúci mejkap. Naozaj je veľmi dôležité, aby ste poznali samu seba a vedeli sa o svoju pleť postarať! V čase sa naša pleť a jej potreby menia, spoznajte, čo na ňu funguje! Najdôležitejšie je dokonalé, dvojfázové vyčistenie pleti, sérum, očný krém a krém.

PRAVIDLO 2 – Peeling

Skvelý pomocník pre žiarivý vzhľad pleti, ak viete, kedy a aký použiť. Mechanický peeling by mal byť stále veľmi jemne abrazívny. Chemický zverte do rúk skúsenej kozmetičky a enzymatický si doprajte pokojne aj doma, v podobe kyseliniek alebo retinolu. Myslite na to, že pleť má ochrannú lipidovú vrstvu a prílišnou chémiou ju môžete zničiť.

PRAVIDLO 3 – Obočie

Obočie je rámom očí a tiež dosť výraznou črtou tváre. Majte ho vždy upravené! Vyčešte priesvitným gélom, zafixujte a ak je chĺpkov málo či je jeho tvar nedokonalý, opatrne a veľmi prirodzene ho „dorobte“.

PRAVIDLO 4 – Riasy

Farbíte ich pravidelne a dopustiť nedáte ani na lash lifting? Rozhodnutie je, samozrejme, na vás, skúste si však odpovedať na otázku, či nejde o zbytočne veľa chémie v blízkosti oka.

PRAVIDLO 5 – Dermaplaning či Laser

Skúšate sa zbaviť jemných chĺpkov na tvári? Zverte sa do rúk odborníka, ktorý v priebehu niekoľkých sedení pomocou lasera celú situáciu zachráni a vyrieši. Dermaplaning prenechajte radšej mužom.

PRAVIDLO 6 – Pery

Pery a očné okolie si zaslúžia veľkú pozornosť! Práve v týchto partiách môžete spozorovať dehydratáciu! Ak máte popraskané pery, určite podporte pitný režim, doprajte im peeling alebo jemné premasírovanie!

PRAVIDLO 7 – Masáž tváre (napríklad gua sha, prečo pleť masírovať a urobiť si tvárový wellness?)

Raz nestačí. Tvárový wellness, masáž či gua shu bude vaša pleť milovať. Vhodná je pre každého, prekrvuje pokožku, podporuje prácu lymfatického systému, detoxikuje a tonizuje kontúry tváre.

PRAVIDLO 8 – Hydratácia

Voda, voda a ešte raz voda. Pitný režim je alfou a omegou zdravej a žiarivej pleti. Čím skôr sa vzdáte alkoholu, kávy či cigariet, tým rýchlejšie účinky uvidíte.

PRAVIDLO 9 – Úsmev

Úsmev je najkrajší „mejkap“, aký si žena môže dopriať!

PRAVIDLO 10 – Sebadôvera

Sebadôvera či dôvera v seba je veľmi dôležitá. Vnútorná a vonkajšia krása sa navzájom ovplyvňujú, preto sa to, ako sa cítime, odráža na povrchu. Užívajte si seba, pracujte na vnútornej spokojnosti a buďte si vedomé svojich kvalít.

Čo pre vás znamená ženská krása a aká žena je z vášho pohľadu krásna?

Každá žena je krásna. Každá má niečo výnimočné, čo keď podčiarknete líčením, priam ju to rozžiari. Z môjho pohľadu je však najviac sexi to, keď si žena vie užiť svoju krásu a uchopiť ju. Keď vie, čo jej pristane a kedy sa cíti dobre vo svojej koži.

Ako vizážistka si teda na žene všimnete...

Celú tvár. Hneď! A už v duchu kontúrujem. Čo ma naozaj ako prvé upúta, je jej vyžarovanie a energia.

Na čo my ženy zabúdame?

Oceňovať a vedieť sa tešiť z vlastnej krásy. Momentálne mám pocit, že veľmi veľa žien uprednostňuje skôr estetickú medicínu pred dostatočnou a poriadnou starostlivosťou. Je síce úžasné, že žijeme v dobe, keď si môžeme pomôcť, ale nesmieme zabúdať aj na to, že všetko je len dočasné. Estetické úpravy by mali byť robené príjemne, priam neviditeľne, a najmä ženy by si mali uvedomiť aj ich riziká.

ČÍTAJTE ĎALEJ

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. september 2024 23:19