Nechajte pleť odpočinúť od mejkapu.dreamstime
StoryEditor

Mejkapový detox? Potrebovať ho budete najmä v týchto prípadoch

07.08.2024, 14:00
Krása a móda

Slovo detox sa vám možno spája skôr s jedlom a diétou. No taký detox si zaslúži aj vaša pleť. Najmä tá, ktorá je neustále namáhaná a denne na ňu nanášate mejkap. Práve od neho by si mala z času na čas odpočinúť. Prospeje jej to z viacerých dôvodov.

Na mejkap mnoho žien nedá dopustiť. Niektoré ho používajú len na zjednotenie pleti, iným naopak pomáha zakryť jazvy č iné nedokonalosti, ktoré im napríklad uberajú na sebavedomí.

Zloženie

Najmä krycie mejkapy, nech sú akokoľvek kvalitné, obsahujú zložky, ktoré vašu pleť poriadne zaťažujú. Konzervačné látky, aj samotný parfum v mejkape či chemické zložky môžu z dlhodobého hľadiska pleti poriadne škodiť. Najmä ak mejkap nosíte denne po dobu niekoľkých hodín a neurobíte bez neho ani krok.

Starnutie pleti

Práve časté používanie mejkapu môže podľa austrálskej expertky, Natalie Abouchar za predčasné starnutie pleti. Zložky, ktoré sa v mejkape nachádzajú pleť nie len zaťažujú, ale aj vysušujú. Navyše môžu spôsobovať alergické reakcie, ale tiež podráždenie pleti. Aj to je dôvod, prečo by ste si mali  dopriať mejkapový detox. Využite na to napríklad leto, prípadne víkendy či dni keď nikam nejdete. Mejkap dokonca môže upchávať póry a preto dbajte na jeho precízne odlíčenie a za žiadnych okolností nešportujte s nánosom mejkapu na vašej pleti. Pokiaľ mejkap nosíte denne, určite stavte na kvalitu a nešetrite. V tomto prípade sa to určite oplatí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. október 2024 23:12