Líčenie na dovolenke má svoje pravidlá.dreamstime
StoryEditor

Nalíčená k vode? Prečo nie...len sa držte týchto rád

29.07.2024, 14:00
Krása a móda

Slnko, pot, morská voda či tá v bazéne veľmi nejdú dokopy s mejkapom. Ak však patríte k ženám, ktoré chcú byť upravené aj počas dovolenky, nech sa páči. Vďaka správnemu výberu produktov sa vám to podarí bez toho, aby ste na svojej pleti zanechali nepríjemné stopy. A to nie len farebné.

Iste nám dáte za pravdu, že roztečený mejkap nie je práve to, čím chcete ohúriť. A rovnako vás nepoteší, ak bude vaša pleť zle reagovať s produktami, ktoré na ňu počas horúcich letných dní nanesiete.

Tvár

Skôr než na líčenie myslíte na to, aby bola vaša pleť dostatočne hydratovaná a chránená pred slnečnými lúčmi. Krycí mejkap radšej počas pobytu na dovolenke nepoužívajte, alebo si ho nechajte na večer. Počas pobytu pri mori voľte skôr BB a CC krémy, ktoré pleť krásne zjednotia, no nezaťažia ju a neupchávajú póry. Pre dlhšiu trvácnosť použite bázu pod mejkap a zároveň fixátor mejkapu, vďaka ktorým bude vaša pleť bezchybná aj po tom, ako sa vynoríte z vody. Farba na líčka by mala byť krémova a pre krásne doťuknutie celkového výsledku nezabudnite použiť highlighter.

Oči

Aj tu platí, že menej je niekedy viac. Počas dňa vôbec nepotrebujete linky na oči či očné tiene. Ak však trváte na tom, že váš look chcete vyšperkovať, potom voľte kajalovú ceruzku na oči a tiene, ktoré nebudú púdrové, ale skôr krémové. Pri kontakte s vodou, ale aj vlhkom sa správajú oveľa prirodzenejšie a v neposlednom rade sú trvácnejšie. Vodeodolná špirála je nevyhnutnosť, rovnako ako odličovač, ktorý ju dôkladne odlíči. Nie všetky produkty si s vodeodolnými líčidlami poradia, tak na to myslíte.

Pery

Aj v prípade pier nezabudnite na ochranný balzam s SPF faktorom. Krásnu farbu pier docielite vďaka dlhotrvácnym rúžom, ktoré budú na perách aj po tom, čo si dáte sladkú zmrzlinu, osviežujúci nápoj, alebo si pôjdete zaplávať. Vodeodolné produkty sú v tomto prípade stávkou na istotu. Prirodzený vzhľad docielite jemnými leskami na pery, no vyberajte si také, ktoré budú vaše pery zároveň hydratovať.

image

Používajte hydratačné produkty s SPF ochranou.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. október 2024 03:17