Blond vlasy sú oveľa jemnejšie a náchylnejšie k lámaniu.dreamstime
StoryEditor

Čo najviac škodí blond vlasom? Pozor najmä na kúpanie v bazénoch

05.08.2024, 14:00
Krása a móda

Blondínky sú považované za najpríťažlivejšie ženy. Ich hriva pôsobí mnohokrát na mužov ako magnet. Pôsobia oveľa nežnejšie a ženskejšie než brunetky či rusovlásky. Blond hriva však nie je vždy až taká výhra. Starostí s ňou spojených je viac než dosť.

Skôr, než začnete blondínkam závidieť ich kadere, tak vedzte, že ich starostlivosť o ne veľakrát stojí poriadne veľa úsilia.

Jemné vlasy

Blondínky majú oveľa jemnejšie a tenšie vlasy ako brunetky či ženy s inými odtieňmi vlasov. Práve preto k nim musia pristupovať veľmi šetrne. Blond vlasy sú náchylné na lámanie, štiepenie a krepovatenie, čiže tomu musíte prispôsobiť aj starostlivosť o ne.

Starostlivosť

Mokré vlasy sú veľmi krehké. A pre tie blond to platí niekoľko násobne. Aby si blondínky udržali krásnu farbu svojich kaderí, mali by používať prípravky, ktoré sú určené predovšetkým pre ne. Vyhnú sa tak žltým či iným nežiadúcim odtieňom na ich vlasoch. Posilňujúce masky a kondicionéry sú povinnou výbavou, rovnako ako produkty, ktoré budú ich vlasy chrániť pred teplom. Obyčajný uterák na vlasy vymeňte za bavlnený, ktorý je oveľa šetrnejší. Existujú tiež rôzne turbany na vlasy, ktoré sajú prebytočnú vlhkosť, no sú vyrobené z tkaniny, ktorá vlasy nepoškodí.

image

Používanie špeciálnych prípravkov na blond vlasy by malo byť samozrejmosťou.

dreamstime

Letné problémy

Najmä v lete musia byť blondínky oveľa obozretnejšie. Dámy, ktoré majú tmavšie vlasy ani len netušia, aké nástrahy číhajú na ženy, ktoré majú svetlé odtiene. Prvým problémom je samotné slnko, ktoré ich oveľa rýchlejšie vysušuje. Preto nezabudnite svoje vlasy chrániť vhodnou prikrývkou hlavy a vlasom doprajte extra dávku hydratácie po každom umytí. Hotovým postrachom pre blondíny sú však bazény a najmä chlórová voda. Tá na nich môže zanechať zelené farebné tóny a to je to posledné, čo chcete v lete riešiť. Riešením je nanášanie ochranných kondicionérov na vlasy, ktoré následne hneď opláchnete.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. september 2024 12:52