Dávajte si pozor, niektoré návyky spôsobujú starnutie pleti.Dreamstime
StoryEditor

Pozor na tieto chyby, vďaka nim pleť starne oveľa rýchlejšie! Niektoré z nich robíme pravidelne

31.07.2024, 07:00
Krása a móda

Existujú ženy, ktoré svojej pleti venujú denne aj niekoľko hodín. Na druhej strane sú tie, ktoré svoju dennú starostlivosť chcú mať čo najrýchlejšie za sebou. Či už jedny alebo druhé, niečo majú spoločné. Všetky si uvedomujú, že bez úsilia peknú a zdravú pleť dosiahnu len ťažko. Nech už patríte medzi ktorékoľvek, dávajte si pozor na to, aby ste si omylom neškodili. Možno robíte niektoré z týchto návykov, ktoré vám viac uškodia ako pomôžu. Vďaka nim totižto vaša tvár starne.

V dnešnej dobe už existuje tisíce kozmetických výrobkov. Niektoré zaručujú večne mladú pleť, iné detailné vyčistenie či jemnosť. Je len na nás, ktoré si vyberieme. Dôležité je byť v prvom rade trpezlivé a konzistentné. Inak sa k nijakým želaným výsledok nedopracujeme. Aj keď o seba dbáte, mali by ste byť opatrné. Vďaka týmto krokom sa robíme staršími, ako v skutočnosti sme. A to rozhodne nechceme!

Preháňate to s peelingom

 

Viete čo znamená slovo exfoliácia? Pod týmto pojmom rozumieme prosté používanie peelingu. Do svojej rutiny ho zaraďujú tisíce žien, avšak treba byť pri ňom poriadne opatrní. Ak to s ním preženiete, môže vám uškodiť. Exfoliácia slúži primárne na to, aby z pokožky odstraňovala odumreté kožné bunky. Vďaka tomu je pleť zjednotená a schopná lepšie prijímať ostatné látky. Keď to ale preženiete, dočkáte sa začervenania či podráždenia. To všetko má vplyv na starnutie pokožky. Použitie zázračného peelingu postačí 1-3x týždenne ľahkým tonerom so zložkami podľa typu pleti.

 

Pozor na produkty

Nie nadarmo sa hovorí, že všetkého veľa škodí. Ak používate priveľa produktov, vašu pleť úplne zbytočne robíte o niečo staršou. Namiesto veľkého množstva kozmetiky zvoľte radšej menšie, ale za to efektívnejšie množstvo. Nastavte si jednoduchú rutinu, ktorá bude spočívať v dvojfázovom vyčistení, tonizovaní a vyživení pleti. Nič viac nepotrebujete. Pokiaľ neviete ako na to, radšej sa obráťte na odborníka. Vždy je lepšie sa podariť, ako nanášať na pleť zbytočné látky, ktoré ju viac zhoršia ako zlepšia.

Cukor ničomu nepomôže

Ďalší bod, ktorý prispieva k starnutiu pokožky je glykácia. Je to proces, pri ktorom sa cukry pripájajú k proteínom. Vznikajú tak produkty pokročilej glykácie, ktoré majú negatívny vplyv na zdravie aj vzhľad, pretože podporujú tvorbu vrások a stratu elasticity. Mladšia generácia v dnešnej dobe starne vďaka svojmu životnému štýlu oveľa rýchlejšie! A to len kvôli tomu, že príliš často konzumujú nezdravý cukor, spracované potraviny či sladké nápoje. Tento bod teda rozhodne netreba podceňovať. V každom prípade myslite na zdravú a vyváženú stravu, dostatočný prísun minerálov a antioxidantov. Okrem vášho tela sa vám poďakuje aj vaša pleť!  

Hydratácia je základ

Základom krásnej pleti je nepochybne aj dostatočná hydratácia. Nehovoríme len o tej, ktorú zabezpečujú produkty. Dôležitá je aj tá vnútorná. Čiže množstvo tekutín, ktoré denne vypijeme má obrovský vplyv na to, ako vyzeráme. Aj keď sa to možno na prvý pohľad nezdá, všetko so všetkým súvisí. Dbajte teda aj na pitný režim, rovnako ako na stravu, ktorú konzumujete. Hydratácia je samozrejme proces, vďaka ktorému pleť udržíme skutočne mladú mnoho rokov. Z produktov je na ňu ideálna napríklad kyselina hyalurónová. Ak ste ju doteraz nepoužívali, mali by ste začať.

 

V každom prípade, ak chceme mať krásnu, jasnú a zdravú pleť musíme sa o ňu dôkladne starať. Mnohé ženy, ktoré prekonali problémy s akné sú dôkazom toho, že keď sa chce, dá sa všetko! Stačí si len každý deň na seba vyhradiť niekoľko minút a naše telo nám to nepochybne oplatí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. október 2024 22:07