Pravidelné pitie alkoholu sa odrazí na kvalite vašej pleti.dreamstime
StoryEditor

Alkoholom proti krásnej pleti. Neplechu napácha už aj malé množstvo

28.07.2024, 15:00
Krása a móda

Krásna pleť a alkohol určite nejdú dohromady. Ak chcete zdravý vzhľad pokožky, budete si musieť vybrať. Kompromisy v tomto smere neexistujú. Už aj malé množstvo alkoholu na vašu pleť pôsobí horšie, než si vôbec myslíte.

Najmä leto so sebou prináša popíjanie alkoholických nápojov oveľa častejšie, než počas iných mesiacov v roku. Všimnite si, aké stopy to zanechá na vašej pleti.

Dobrovoľní abstinenti

Čoraz viac ľudí sa prikláňa k dobrovoľnej abstinencii, alebo detoxu od alkoholu. A niet sa čomu čudovať. Keď raz na vlastnom tele pocítite, ako dobre sa môžete cítiť bez promile kolujúcich v krvi, raz dva si prehodnotíte, či nabudúce siahnete opäť po pohári, ktorý obsahuje nejaký ten alkohol. V živote bez alkoholu stúpa vaša výkonnosť, odrazí sa to na kvalite vášho spánku, ale aj samotnej pleti.

Negatívny dopad

Ak patríte k ľuďom, ktorí si nevedia predstaviť ukončenie dňa bez pohára vína či piva, mali by ste sa nad sebou zamyslieť. Nielenže je to cesta k alkoholizmu, ale zároveň to má negatívny vplyv na vašu pečeň, obličky a iné orgány. Ak navyše trpíte akné, alebo je vaša pokožka mdlá a akoby bez života, je to o dôvod viac prehodnotiť, či si namiesto pohára s alkoholom nedáte radšej nejaké nealko.

Krásna pleť

To, čo na vašu pleť pôsobí negatívne je aj cukor, ktorý sa v alkoholických nápojoch ukrýva. A že ho nie je málo! Ak pijete často, môže sa to odraziť nie len na kvalite, ale aj vzhľade vašej pleti. Alkohol pôsobí na tkanivá, ktoré môžu byť zapálené a následne bude koža červená. Zároveň ju vysušuje, čiže je veľmi rýchlo dehydratovaná a nepomôže vám ani povestné popíjanie vody popri pití alkoholu, hoci to následky môže trošku zmierniť. Kruhy pod očami, ale aj prehĺbenie vrások či predčasné starnutie pleti nie je pri častom popíjaní alkoholu nič výnimočné. Skúste dať na začiatok stopku alkoholu len na pár dní. Možno vás výsledok prekvapí natoľko, že ho vo svojom živote eliminujete na maximum.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. október 2024 10:44