Tint je nový trend v líčení.dreamstime
StoryEditor

Toto je TINT: Že ste o ňom ešte nepočuli? Tak to by ste mali rozhodne napraviť!

28.06.2024, 15:00
Krása a móda

Zabudnite na rúž a lesk, skúste tint. Že ste o ňom ešte nepočuli? Tak to by ste mali rozhodne napraviť, najmä v lete.

Čo je to tint?

Po anglicky tint znamená tónovanie alebo tieňovanie, a to je prvá indícia, ktorá vám napovie, čo to vlastne tint na pery je. Ide o farbu vo forme tekutiny alebo gélu, ktorej pigmenty sú na báze vody či oleja, preto pery zafarbí oveľa trvácnejšie a prirodzenejšie ako klasický rúž alebo lesk. Ďalšou výhodou je, že textúra tohto produktu sa vôbec nelepí, ani nebudete vedieť, že ho máte na perách. Tint je pôvodom kórejský vynález, keďže Aziatky inklinujú k prirodzenosti.

Prirodzené tónovanie

Vďaka ľahučkému zloženiu sa farba jednoducho vpíja do vrchnej vrstvy pier namiesto toho, aby ju len prekryla. Po jednej aplikácii tintu pôsobia pery veľmi prirodzene, len o niečo sýtejšie než je ich ozajstný odtieň. Čím viac vrstiev však nanesiete, tým intenzívnejšie sa farba prejavuje a začne sa podobať rúžu. No s tým rozdielom, že sa neotláča a vydrží naozaj dlho, aj celý deň, dokonca aj pri vode. Je na vás, koľkokrát farbu na pery nanesiete, no Kórejčanky, ako zástankyne prirodzenosti, aplikujú tinty zvyčajne len do stredu pier a nechajú farbu samú rozpiť smerom ku kútikom. Vznikne tým ombré efekt, ktorý pôsobí veľmi jemne, ale zaujímavo.

Vodové alebo olejové?

Pri výbere tintu budete riešiť len dve veci - prvou je, samozrejme, odtieň. No tou druhou je, či siahnuť po vodovej alebo olejovej báze, pretože je medzi nimi rozdiel. Vodové vytvárajú menej lesklý finish a sú ako stvorené na vrstvenie. Olejové tinty sú o niečo lesklejšie a až postupne zmatnejú, no okrem jemného zafarbenia dodajú perám tiež hydratáciu. Tinty sú svojou trvácnosťou ako stvorené na leto, v zime sa neodporúča používať ich denne, pretože môžu pery vysušovať. No ak si tento produkt zamilujete, tak v chladnejších mesiacoch siahajte jednoznačne po výrobkoch na olejovej báze.

Dva v jednom

Tint nie je len názov pre farbu na pery. Keďže ide o tieňovanie, môže byť takto označená aj kozmetika určená na iné časti tváre, najčastejšie na líčka. Pozorne si prečítajte, aký tint kupujete a úplne najlepšie bude, ak siahnete po takom, ktorý je dva v jednom, teda určený aj na pery, aj na líca. Ušetrí vám miesto v kozmetickej taštičke a výsledný mejkap bude krásne zladený.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. jún 2024 15:02