Maliny majú minimum kalórii.dreamstime
StoryEditor

Malinový doping nielen pre zdravie, ale aj krásu. Pripravte si z nich sladučkú masku na tvár

13.06.2024, 08:00
Krása a móda

Leto je skvelé aj v tom, že si môžete naplno vychutnávať množstvo sladučkého, šťavnatého ovocia, ktoré je plné vitamínov. To, že sa najmä počas tohto obdobia cítite najviac fit a krásna je bez pochýb aj vďaka tomu, že máte dostatok nielen týchto sladkých plodov, aj zeleniny. Ak ste fanúšikom malín, jedzte ich koľko vládzete. Krásna pleť a lesklé vlasy vám budú odmenou.

V malých červených bobuľkách sa ukrývajú vitamíny a látky, vďaka ktorým bude žiariť nielen vaša pleť.

Krásna pleť

Ak máte možnosť, najedzte sa malín do sýta. Pokojne aj každý deň a bez výčitiek. Majú minimum kalórii, no o to viac vitamínov a látok, ktoré podporujú zdravie vašej pleti. Obsahujú enzýmy, ktoré sa podieľajú na látkovej výmene, čo je pre udržanie krásnej pleti kľúčové. Rovnako ako minerály či vitamíny, ktoré tieto malé plody obsahujú. Konečný efekt podporíte, ak budete maliny nielen jesť, ale dáte si ich aj na pleť. Stačí, ak hrsť malín popučíte vidličkou a nanesie na čistú, odlíčenú pleť. Takúto masku nechajte pôsobiť 15 – 20 minút a následne opláchnite vlažnou vodou. Pôsobí upokojujúco, pleť vzpruží, hĺbkovo ju vyčistí, no zároveň stiahne póry a dokonale hydratuje.

Tonikum nielen na pleť

Ak máte možnosť, nazbierajte si listy z kríkov malín. Odvar z nich môžete používať ako tonikum na pleť, ale aj ako záverečnú kúru pri oplachovaní vlasov. Zbaví ich lupín, budú pevnejšie a v neposlednom rade budú rýchlejšie rásť. Zároveň budú mať oveľa menšie sklony k lámaniu a štiepeniu končekov. Rovnako pozitívne maliny pôsobia aj na nechty.

image

Najedzte sa malín do sýta. Poteší sa vaše zdravie, pleť aj vlasy.

dreamstime

Na zdravie

Maliny by mali pravidelne konzumovať aj tie z vás, ktoré trápia kŕče pri menštruácii či príliš silné krvácanie. Ovocie však priaznivo vplýva aj na krvotvorbu a udržuje v zdraví vaše oči, no pôsobí aj protizápalovo. Maliny, ako aj malinový čaj vám pomôže pri zápaloch priedušiek a tiež pri silných bolestiach hlavy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. september 2024 12:13