Krásna a zdravá pleť bez vrások vďaka slimákom?dreamstime
StoryEditor

Hit na omladenie pleti: Kozmetika s obsahom slimačieho slizu sľubuje zázraky už za pár týždňov

20.05.2024, 09:00
Krása a móda

Kozmetické značky neustále inovujú svoje produkty a pridávajú do nich zložky, ktoré vašej pleti poskytnú komplexnú starostlivosť. Väčšinou ide o vitamíny, minerály či výťažky rastlín, no absolútnym hitom posledných rokov je kozmetika, ktorá obsahuje slimačí sliz.

Ak prvé, čo vám napadlo, bolo slovíčko fuj, potom zrejme ešte ani len zďaleka netušíte o benefitoch, ktoré vašej pleti tento sliz dokáže poskytnúť.

Zázračná zložka

O tom, že slimáky sú slizké všetci viete. A práve sliz, ktorý väčšine ľudí pripadá nechutný má v tomto smere nezastupiteľnú úlohu a je tou zložkou, ktorá na vašu pokožku pôsobí doslova ako zázračný elixír. Sliz, ktorý vylučuje chrbát slimáka je totiž plný antibakteriálnych zložiek a na pleť pôsobí omladzujúco.

image

Kozmetika s obsahom slimačieho slizu je hitom posledných rokov.

dreamstime

Krásna vďaka slizu

Fanúšikom „slimačej“ kozmetiky sú najmä kórejské ženy. Tie na ňu nedajú dopustiť a účinky majú odpozorované na vlastnej koži. Sekrét obsahuje pozoruhodné množstvo kyseliny hyalúronovej,  o ktorej vieme, že pleť krásne hydratuje. Vlhkosť dokáže naviazať hlboko v pokožke, čo je pre jej zdravie a krásu kľúčové. Kyselina glykolová, ktorá je v  slize tiež zastúpená, má na svedomí omladzovanie pleti, ktoré súvisí s podporou tvorby kolagénu, zlepšuje vzhľad pleti a v neposlednom rade pomáha pri odstraňovaní odumretých častí z nej. Výrobcovia sľubujú, že prvé pozitívne zmeny na vašej tvári a redukciu vrások môžete badať už po dvoch mesiacoch. Tak čo dámy, stojí to za zváženie?

ANKETA
Vyskúšali by ste kozmetiku so slimačím slizom?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 02:32