Denný krém si vyberajte podľa potrieb vašej pleti.dreamstime
StoryEditor

Starostlivosť o pleť ráno má svoje pravidlá. Držte sa troch základných krokov

25.04.2024, 14:00
Krása a móda

Aby bola vaša pleť krásna a najmä zdravá, vyžaduje si komplexnú pozornosť. Ráno má však úplne iné potreby než večer. Zohľadniť by ste to mali aj pri produktoch, ktoré na pleť nanášate. Dodržiavanie týchto rád vám zaručí úspech na ceste za krásnou a zdravou pleťou.

Umyť a nakrémovať tvár určite nestačí. Najmä, ak patríte do vekovej kategórie 30+.

Prvý krok

V prvom rade by ste si po prebudení mali tvár dôkladne umyť. No nielen čistou vodou. Hoci sa to nezdá a môžete mať pocit, že spíte v dokonale čistých perinách, opak je pravdou. Nečistoty, odumretá koža či rôzne baktérie sa s radosťou zachytia na pleti. Na umývanie použite jemný gél, alebo penu, ktorá pleť vyčistí, ale aj hydratuje. Na vyrovnanie pH pleti pokojne použite tonikum. To by však malo byť bez alkoholu.

image

Na umývanie tváre nezabudnite použiť aj gél, alebo penu.

dreamstime

Druhý krok

Keď máte čistenie a tonizáciu za sebou, naneste na pleť sérum. Ak je hydratačné, dbajte na to, aby bola pleť ešte jemne vlhká. Sérum tak na seba naviaže vodu a pleť bude svieža a dokonale hydratovaná. Na deň sú ideálne séra s obsahom kyseliny hyalurónovej, prípadne s vitamínmi C či E.

Tretí krok

Tretím krokom je ako inak, použitie vášho denného krému. Denný krém je väčšinou na rozdiel od toho nočného obohatený o niektoré látky, ktoré pleti dodajú vzpruhu, vypnú a rozžiaria ju. Aj v tomto prípade si vyberajte krém, ktorý obsahuje napríklad antioxidanty, ktoré ju ochránia pred vonkajšími vplyvmi. Prihliadajte na potreby vašej pleti. Tu však ešte tretí krok nekončí. Záverečná a veľmi dôležitá časť je aplikácia krému s SPF faktorom. Celoročne. Aj keď je zamračené a vonku je mínus niekoľko stupňov Celzia. Verte nám, vo vyššom veku sa vám za to pleť poďakuje. Ochrana pred slnkom spomaľuje starnutie pleti. Chráni ju nielen pred prvými vráskami, ale aj pigmentovými škvrnami. Počas teplých mesiacov a najmä vtedy, ak ste často vonku tento krém nanášajte aj niekoľkokrát za deň. Najmä na tie časti tváre, ktoré sú slnku vystavované najintenzívnejšie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:08