Väčšina žien stále preferuje holenie pomocou žiletky.dreamstime
StoryEditor

Holenie intímnych partií má svoje pravidlá. Len vďaka nim budete mať hladkú pokožku bez podráždenia

17.04.2024, 14:00
Krása a móda

Holenie intímnych partií je pre mnohé ženy rutinou, ktorú absolvujú takmer denne. Nie je to len o akýchsi trendoch. Ženy jednoznačne hovoria, že sa vďaka hladkej pokožke bez ochlpenia cítia príjemnejšie a v neposlednom rade čistejšie. No nie vždy po oholení pokožka ostane hladká a podľa vašich predstáv. Je preto nevyhnutné držať sa pri holení istých zásad.

O tom, či je hygienickejšie si intímne partie holiť, alebo nie sa vedú rôzne polemiky. Podľa odborníkov majú chĺpky svoj význam. No ak sa predsa len cítite lepšie bez nich, tak ich odstraňujte nanajvýš citlivo.

Holiť, alebo neholiť?

Mať dokonale hladké telo, vrátane intímnych partií nie je len akýmsi trendom. Dámy sa tak cítia lepšie a majú pocit, že aj z hygienických dôvodov to má pre ne väčší zmysel. Pravdou však je, že aj chĺpky majú svoj význam a plnia akúsi ochrannú funkciu. Tak pred baktériami, ako aj pred infekciami. Navyše ak pri holení týchto častí tela nebudete nanajvýš opatrné, môžete si spôsobiť vážnejšie než len estetické problémy tým, že sa napríklad porežete.

Aké sú možnosti?

Dnes máte k dispozícii rôzne možnosti ako sa ochlpenia zbaviť. Či už dočasne, alebo natrvalo. Ak by ste sa rozhodli pre trvalé odstránenie chĺpkov, pripravte sa na to, že budete musieť siahnuť do peňaženky o niečo dlhšie. A samozrejme začať túto tému riešiť skôr, než týždeň pred dovolenkou. V prípade odstraňovania chĺpkov pomocou laseru sa musíte pripraviť na to, že k želanému výsledku budete potrebovať viac sedení v rôznych časových intervaloch. Holenie pomocou žiletky stále vyhráva nad všetkými ostatnými možnosťami. Je to rýchle, lacné a hlavne pohodlné.

image

Doprajte si pred holením teplý kúpeľ. Chĺpky vďaka tomu odstránite jednoduchšie.

dreamstime

Pravidlá holenia

Ak aj vy patríte ku skupinke žien, ktoré na klasiku v podobe žiletky nedajú dopustiť, tak potom by ste sa mali držať základných pravidiel. V prvom rade by ste mali dbať na to, aby ste žiletku používali len vy a ideálne by ste mali mať vyčlenený kus len na tieto partie. Žiletku samozrejme pravidelne vymieňajte. V druhom rade by ste mali pokožku na holenie pripraviť. Teplý kúpeľ, alebo sprcha by mali byť samozrejmosťou. Chĺpky zmäknú a odstraňovať sa budú o to jednoduchšie. Nemenej dôležité sú aj prípravky, ktoré pri holení používate. Zabudnite na mydlá či sprchovacie gély. Ideálne je používať penu na holenie. Ak bude určená na intímne partie, o to lepšie. Budete mať aspoň istotu, že neobsahuje žiadne agresívne ingrediencie, ktoré by vašu pokožku mohli podráždiť. Chĺpky vždy odstraňujte v smere ich rastu. Najlepšie bude, ak sa budete holiť večer a hneď sa oblečiete do vzdušného pyžama. Ak by ste si totiž na takto rozdráždenú pokožku dali príliš obtiahnuté oblečenie, prípade nejaké syntetické materiály, chĺpkov sa síce zbavíte, no vaša pokožka bude podráždená. Na mieste je tiež použiť prípravky po holení. Najlepšie také, ktoré pokožku nielen dezinfikujú, ale aj upokoja.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 12:28